Smisao za humor

Smisao za humor mi je jako bitan i ne mislim da ga svako ima.
Ima ljudi koji nemaju ni za život smisla, mada priznajem,možda nam se samo ukusi razlikuju. Ali je meni jako bitno da imam isti ukus za život i smisao za humor sa nekim da bi se dobro uklopili.
Bez zdravog humora nema zdravog života.

smisao za humor...vrlo bitan, to znaci da je osoba otvorenog i svesnog duha i inteligentna :)

i da, nema ga svako..jer, za mene..smisao za humor nije znati ispricati vic...to je visa istanca, nacin dozivljavanja sveta oko sebe

Smisao za humor mi je jako bitan i ne mislim da ga svako ima.
Ima ljudi koji nemaju ni za život smisla, mada priznajem,možda nam se samo ukusi razlikuju. Ali je meni jako bitno da imam isti ukus za život i smisao za humor sa nekim da bi se dobro uklopili.
Bez zdravog humora nema zdravog života.

Ja mislim da ga svako ima, samo sto neko po meni ima retardiran smisao za humor:lol: Pa da, smisao za zivot je povezan sa tim. Smisao za humor je zbog toga uvek jako bitna stavka u poklapanju ljudi, jer to nije prosta stvar, tipa umes da pricas viceve, vec je kao nekakva rezultanta karaktera, odlican lakmus papir koji pokazuje karakter ljudi.

smisao za humor...vrlo bitan, to znaci da je osoba otvorenog i svesnog duha i inteligentna :)

i da, nema ga svako..jer, za mene..smisao za humor nije znati ispricati vic...to je visa istanca, nacin dozivljavanja sveta oko sebe

Slazem se. Ne mogu da kazem da je smisao za humor jedna karakterna osobina. To je skup mase osobina, sto dubljih, sto plicih. Kada sa nekim imas slican smisao za humor, onda su sanse da vam se celokupni karakteri poklapaju ogromne. Isto tako, kada sa nekim nemas slican smisao za humor, to znaci da bas i niste na istim talasnim duzinama.

Slazem se. Ne mogu da kazem da je smisao za humor jedna karakterna osobina. To je skup mase osobina, sto dubljih, sto plicih. Kada sa nekim imas slican smisao za humor, onda su sanse da vam se celokupni karakteri poklapaju ogromne.

pa da, bas lepo obrazlozenje :)
definitivno ne moze da ti bude ugodno sa nekim ko ne razume ono sto je tebi smesno, ili se smeje onome sto tebi nimalo nije smesno

Ja mislim da ga svako ima, samo sto neko po meni ima retardiran smisao za humor:lol: Pa da, smisao za zivot je povezan sa tim. Smisao za humor je zbog toga uvek jako bitna stavka u poklapanju ljudi, jer to nije prosta stvar, tipa umes da pricas viceve, vec je kao nekakva rezultanta karaktera, odlican lakmus papir koji pokazuje karakter ljudi.
Ne vjerujem da postoji retardirani smisao za humor .
Moze neki retard nesto izvaliti ali to nije humor .
E sad ako neki retard nesto izvali sto obicnom
covjeku nije smjesno al drugom retardu jeste mozda
si i u pravu da postoji retardirani humor .

Želja za humorom, tj potreba da se bude duhovit, nije isto što i smisao za humor.
Prema tome, smisao za humor nema svako.

Na sve to, postoje ljudi koji čak i nemaju naročito izraženu gorepomenutu potrebu. Niti su smešni, niti im je smešno.

Želja za humorom, tj potreba da se bude duhovit, nije isto što i smisao za humor.
Prema tome, smisao za humor nema svako.

Na sve to, postoje ljudi koji čak i nemaju naročito izraženu gorepomenutu potrebu. Niti su smešni, niti im je smešno.

Mislim da puno ljudi pod 'smislom za humor' govore o svom smislu za humor, tesko da postoji osoba koja misli da nema smisao za humor (a da to misli u ozbiljnom kontekstu). Sad, to sto neko misli i to sto jeste, u stvarnosti jesu dve razlicite stvari, ali ja mislim da je smisao za humor jedna od onih stvari gde objektivno ne postoji, i da da postoji samo nesto sto je subjektivno, Kao nadrazaji, osecaji i sl.

Koliko vam je bitan, i sta je uopste to?

Pokusao sam na osnovu tudjih odgovora da otkrijem u kom kontekstu je pitanje postavljeno, nadam se da necu "promasiti temu" ako kazem da mi je neciji smisao za humor sporedan u odnosu na neke druge kvalitete, pre svega mi imponuje necija plemenitost, dobrodusnost, a narocito nesto sto bih nazvao "pouzdanost" coveka - znaci mi ako na neku osobu mogu da se oslonim, da racunam na njeno razumevanje i pomoc, na taj neki kontinuitet pozitivnog odnosa bez obzira na promene zivotnih okolnosti. Da se kreveljim i segacim umem i sam, u tim vodama se snalazim, ali nije sve pracakanje i plutanje, nekada se treba i usidriti i odupreti se burama, pomoci i sebi i drugima da ne potonu i nestanu u talasima.

... i sta je uopste to?
To je kada te zivot boli manje nego sto boli smesne.
p0125.gif

Ima nesto u zenama sto ih sprjecava da budu duhovite. Jednostavno im mozak ne radi na toj frekvenciji tako da mi to kod suprotnog pola uopste nije bitno cak je pozeljno da uopste ne pokusava na tu temu.

Koliko vam je bitan, i sta je uopste to?

Davno sam negde procitala: "Humor prenosi dusu preko ponora i uci je da se igra vlastitim bolom".
Volim duhovite ljude, i sama sam srecna kad nekog nasmejem...posebno shalom na svoj racun. Humor rastereti, ogoli, nema nista zlonamerno.
U zadnje vreme, moja dnevna doza smeha- Drzavni posao...

Davno sam negde procitala: "Humor prenosi dusu preko ponora i uci je da se igra vlastitim bolom".
Volim duhovite ljude, i sama sam srecna kad nekog nasmejem...posebno shalom na svoj racun. Humor rastereti, ogoli, nema nista zlonamerno.
U zadnje vreme, moja dnevna doza smeha- Drzavni posao...

Svidja mi se recenica, to je tako tacno...

Back