Смисао вечног живота?

meni taj vecni zivot deluje kao zombi zivot. kao sve je super,srecan si... a gde su ljudi koje si voleo, s kim delis taj bezbrizan zivot?
ja se banjam,zaebavam u raju, a moji najmiliji se krckaju u paklu.
kad krenes da razmisljas o raju, vecnom zivotu, shvatis kolika je to glupost ali nece vernici da razmisljaju o tome. sta im onda ostaje, zasto da veruju.
ovako cuti i posti sredom i petkom, zivotari, ugusi svoju licnost, ugusu svu strast i zivot koji imas u sebi, da bi jednom vecno ziveo. :neutral: kao,sad nisi ziv. :neutral:
sta si sad?
Oooo...ko je došo, ko je došo....
emoce058.gif

Svaki trenutak je teoretski moguce podeliti na beskonacno malih trenutaka, pa svaki od tih dobijenih se opet moze podeliti na beskonacno sitnijih, i tako u nedogled,
nasa dimenzija koju interpretiramo kao stvarnost je samo jedan od tih komadica beskonacnosti, koji se opet moze podeliti na beskonacno sitnijih delova,
beskonacnost je relativna stvar, ona postotji svuda oko nas, no u zavisnosti od naseg razumevanja ona za nas i postoji i ne,
no jedno je sigurno, mi namamo apsolutno nikakvu moc da manipulisemo beskonacnoscu, ili bar ne za sada. ;)

meni taj vecni zivot deluje kao zombi zivot. kao sve je super,srecan si... a gde su ljudi koje si voleo, s kim delis taj bezbrizan zivot?
ja se banjam,zaebavam u raju, a moji najmiliji se krckaju u paklu.
kad krenes da razmisljas o raju, vecnom zivotu, shvatis kolika je to glupost ali nece vernici da razmisljaju o tome. sta im onda ostaje, zasto da veruju.
ovako cuti i posti sredom i petkom, zivotari, ugusi svoju licnost, ugusu svu strast i zivot koji imas u sebi, da bi jednom vecno ziveo. :neutral: kao,sad nisi ziv. :neutral:
sta si sad?

I nauka i ateizam teze vecnom zivotu. Sta kazes na to?

i odakle vam ideja da vi znate bilo sta ili tvrdite?
dosla sam da vam kazem da nemate pojma. kao ni ja. otkud ja znam sta je posle smrti, ili vi? da li ste normalni?
videcete kad riknete. polako.

Ako nemaš pojma, onda ne možeš reći drugi nema pojma, jer pojam je referentna tačka, u odnosu na koju se određuje nečiji pojam.

Čovek meri po onome što zna.
Kada ne zna, a meri, onda meri po onome što ne zna, tj. ne meri po onome što zna, što u suštini znači ne meri.

Kada kažeš nemaš pojma, i potom kažeš drugi nema pojma, meriš po onome što ne znaš, tj. u suštini i ne meriš.

Ako nemaš pojma, onda ne možeš reći drugi nema pojma, jer pojam je referentna tačka, u odnosu na koju se određuje nečiji pojam.

Čovek meri po onome što zna.
Kada ne zna, a meri, onda meri po onome što ne zna, tj. ne meri po onome što zna, što u suštini znači ne meri.

Kada kažeš nemaš pojma, i potom kažeš drugi nema pojma, meriš po onome što ne znaš, tj. u suštini i ne meriš.

pazi, kazem da nemam pojma, jer sam samo covek i ziva sam. da li se neko vratio "odande" da nam isprica iz prve ruke? nije.
ali, ono sta znam 100 % je da ti nemas pojma o zivotu i ne znas nista. u to sam sigurna.

pazi, kazem da nemam pojma, jer sam samo covek i ziva sam. da li se neko vratio "odande" da nam isprica iz prve ruke? nije.
ali, ono sta znam 100 % je da ti nemas pojma o zivotu i ne znas nista. u to sam sigurna.
Bravo, NINa, sve ce smisliti ne bi li opravdali svoje verovanje u onostrani veciti zivot, u koji se zaklinju na osnovu "svetih spisa" pisanih od ljudi bronzanog doba. Za njih moderna doba ne postoje iako koriste ovo cudo od covecje kreativnosti, voze automobile, lete sa jednog na drugi kontinent, itd. itd. Sve to ignorisu i dalje propovoedaju svoju jedinu naucnu literaturu - Bibliju.
:kpozdrav:

Који је смисао вечног живота и да ли ви желите да живите вечно?

.

Postojanje se ne može ograničiti. Gde god živeo, svako želi da živi lepo. I ovaj život nam i nije toliko loš, a večni tek? I to sav onakav kako je u verskim knjigama zapisan... Lepo je živeti svakako...

Back