Смисао вечног живота?

P.S. NISAM DOBIO ODGOVOR NA SLEDE PITANJE, tj. molbu: "Citiraj Biblijske stihove koji govore o sudnjem danu i vaskrsenju mrtvih."

Otkrovenje (Jovanovo) 14:14-16:

14 I vidjeh, i gle, oblak bijel, i na oblaku sjeđaše kao sin čovječij, i imaše na glavi svoju krunu zlatnu, i u ruci svoj srp oštar
15 I drugi anđeo iziđe iz crkve, vičući velikijem glasom onome što sjedi na oblaku: 'zamahni srpom svojijem i žnji, jer dođe vrijeme da se žnje, jer se osuši žito zemaljsko.
16 I onaj što sjeđaše na oblaku baci srp svoj na zemlju, i požnjevena bi zemlja.

ta - da ... :zcool:

Otkrovenje (Jovanovo) 14:14-16:

14 I vidjeh, i gle, oblak bijel, i na oblaku sjeđaše kao sin čovječij, i imaše na glavi svoju krunu zlatnu, i u ruci svoj srp oštar
15 I drugi anđeo iziđe iz crkve, vičući velikijem glasom onome što sjedi na oblaku: 'zamahni srpom svojijem i žnji, jer dođe vrijeme da se žnje, jer se osuši žito zemaljsko.
16 I onaj što sjeđaše na oblaku baci srp svoj na zemlju, i požnjevena bi zemlja.

ta - da ... :zcool:
A ha, ti govoris drugacijim jezikom od onoga kojim ja govorim. Zato ti nisi ni razumeo moje pitanje koje ne bejase upuceno tebi. I zato ti nisi ni znao da das adekvatan, tj. isprav odgovor. Ocigledno da nisi shvatio glavnu poruku knjige Otkrivenja. Desava se to i u boljim kucama.

Који је смисао вечног живота и да ли ви желите да живите вечно?

.

pa valjda svako želi da živi večno, nemoguće da je neko odgovorio sa ne
Па занима ме хришћански егоцентризам и потреба за бесмтрношћу.

За комунисту је довољно да су његова дела бесмртна, баш као Чеова.

pa i u tome što želiš da su ti dela besmrtna, odražava se tvoja želja za besmrtnosti
jer će spominjući tvoja dela, zapravo, ljudi spominjati tebe

Sinko svega ima u vecnom zivotu, sve sto pozelis ima najvece ljubavi to je najbitnije,ko hoce da jede moze da zdere koliko hoce , i sta hoce, ima i dobrog alkohola, najboljih zena,najbolje muzike.....................................................................................................................................................
jedva cekam da izadjem iz pakla, bice to najradosniji dan u vecnosti

Poslednja izmena:
Sinko svega ima u vecnom zivotu, sve sto pozelis ima najvece ljubavi to je najbitnije,ko hoce da jede moze da zdere koliko hoce , i sta hoce, ima i dobrog alkohola, najboljih zena,najbolje muzike.....................................................................................................................................................
jedva cekam da izadjem iz pakla, bice to najradosniji dan u vecnosti
Njabolje žene su ionako non-stop u Spa salonima. :D

"It's better to burn out than to fade away."

Јел то беше рекао некативац у Хајлендеру ;)
Има и оно у Блејд Ранеру "Два пут већа ватра гори двапут краће"...
Па на крају кад лик чији је животни век четири године каже "Ајв си д тингс ју пипл невер билив..."
z:mrgreen:

meni taj vecni zivot deluje kao zombi zivot. kao sve je super,srecan si... a gde su ljudi koje si voleo, s kim delis taj bezbrizan zivot?
ja se banjam,zaebavam u raju, a moji najmiliji se krckaju u paklu.
kad krenes da razmisljas o raju, vecnom zivotu, shvatis kolika je to glupost ali nece vernici da razmisljaju o tome. sta im onda ostaje, zasto da veruju.
ovako cuti i posti sredom i petkom, zivotari, ugusi svoju licnost, ugusu svu strast i zivot koji imas u sebi, da bi jednom vecno ziveo. :neutral: kao,sad nisi ziv. :neutral:
sta si sad?

meni taj vecni zivot deluje kao zombi zivot. kao sve je super,srecan si... a gde su ljudi koje si voleo, s kim delis taj bezbrizan zivot?
ja se banjam,zaebavam u raju, a moji najmiliji se krckaju u paklu.
kad krenes da razmisljas o raju, vecnom zivotu, shvatis kolika je to glupost ali nece vernici da razmisljaju o tome. sta im onda ostaje, zasto da veruju.
ovako cuti i posti sredom i petkom, zivotari, ugusi svoju licnost, ugusu svu strast i zivot koji imas u sebi, da bi jednom vecno ziveo. :neutral: kao,sad nisi ziv. :neutral:
sta si sad?

Sad ćeš dobiti jedno 5-6 različitih odgovora od vernika ( i to iste vere, da napomenem)
:)

Нина, за разлику од тебе шта верник има да изгуби кад умре? Бар ће га дочекати оно у шта верује, а тебе, невернице, твоја неизвесност може да ти да хладан туш. Кад човек умре касно је за кајање.

И Пресвета Владичица је страховала шта ће бити када се упокоји, која је била најмање грешна. А ми сви прљави у греху не страхујемо шта ће бити када се упокојимо. Лукави нас обмањује само тако.

drinjaca, sa mojom dusom je sve u redu, ne treba joj bog, pokajanje i sl. :)
zao mi je ako si razocaran, ali ne kupam se u grehu. zato mi i ne treba bog. sve je ok. zivim sad. a ti cekaj da umres da bi zivnuo sta da ti kazem.
a kako zamisljas raj bez ljudi koje volis? one koje si voleo u ovozemaljskom zivotu?

Back