Smeštaj na KiM (Peći)

Marijaignjatovic

Početnik
Poruka
3
Zdravo, nameravam da putujem u KiM konkretno na sever ali i u peć, kako nas put nanese mozda i negde drugde. Na severu žive Srbi ali konkretno u Peći su svi proterani. Problem je što mi imamo srpske tablice a u Peći ćemo se zadržavati i van crkvenih objekata, da li znate za neki srpski smeštaj ili hotel u Peći ili u obližnjim mestima gde možemo ujedno i da parkiramo auto preko noći (bez bojazni da ga oštete) ?

Zdravo, nameravam da putujem u KiM konkretno na sever ali i u peć, kako nas put nanese mozda i negde drugde. Na severu žive Srbi ali konkretno u Peći su svi proterani. Problem je što mi imamo srpske tablice a u Peći ćemo se zadržavati i van crkvenih objekata, da li znate za neki srpski smeštaj ili hotel u Peći ili u obližnjim mestima gde možemo ujedno i da parkiramo auto preko noći (bez bojazni da ga oštete) ?
Мислим да ти је боље решење туристичка агенција и сигурније.
Око Пећи постоје веће оазе Срба староседелаца који тврде да између њих и Шиптара није идпаљен ни један метак.
Мој кум монах је својевремено био на тим местима али је то ипак мсло даље у планиндким пасивним крајевима тако да не знам начин на који би ти помогло. Мислим да ти је агенција бољи избор за први пут док не упознаш неке наше људе и видиш шта и како.

Najbolje agencija

Metojijski božur je moja preporuka

Dvodnevni put, dobro organizovano

Puno se obiđe

Smeštaj kod srpskih porodica

Sve pohvale

Ja sam bila nedavno na Kosovu.
Mi smo imali smještaj u konaku manastira Sveti Arhangeli u Prizrenu.
Ali išli smo organizovano i držali se samo srpskih područja.
Iskreno rečeno, ne bih baš odabrala Peć za prenoćište ako baš ne moram.
Ulica Veslija Klarka i Tonija Blera mi ne uliva sigurnost.🙂

Ja sam bila nedavno na Kosovu.
Mi smo imali smještaj u konaku manastira Sveti Arhangeli u Prizrenu.
Ali išli smo organizovano i držali se samo srpskih područja.
Iskreno rečeno, ne bih baš odabrala Peć za prenoćište ako baš ne moram.
Ulica Veslija Klarka i Tonija Blera mi ne uliva sigurnost.🙂
Ne vidim na netu kontakt za konake, sećaš li se možda imena nekog od drugih smeštaja nevažno gde, ako ste bili više od jedne noći?

Мислим да ти је боље решење туристичка агенција и сигурније.
Око Пећи постоје веће оазе Срба староседелаца који тврде да између њих и Шиптара није идпаљен ни један метак.
Мој кум монах је својевремено био на тим местима али је то ипак мсло даље у планиндким пасивним крајевима тако да не знам начин на који би ти помогло. Мислим да ти је агенција бољи избор за први пут док не упознаш неке наше људе и видиш шта и како.
Da, čula sam priče o tim zabacenijim selima gde rat "nije ni stigao", posebno logično u vrletima prokletija mada - normalno - to su koliko shvatam mahom stari ljudi a i da nađemo nekog zajedničkog poznanika preko mojih rođaka to nije možda ni najpametnije a svakako i ne bismo se nikome nametali da nam nudi smeštaj. Stvar je što ne bismo išli zbog manastira već radi arhiva(porodičnog) u Patrijarsiji ali kakvi su im putevi plus "granica" brine nas da li možemo da stignemo iz c. srbije do peći i nazad pre sutona...

Све све све али да ће најокорелије неолибералчине који се спрдају са ратом , војском НАТО-ом да буду највеће СНС патриоте не бих веровао то као кад би сад Вучућ предложио Ненада Чанка за мандатара.

Da, čula sam priče o tim zabacenijim selima gde rat "nije ni stigao", posebno logično u vrletima prokletija mada - normalno - to su koliko shvatam mahom stari ljudi a i da nađemo nekog zajedničkog poznanika preko mojih rođaka to nije možda ni najpametnije a svakako i ne bismo se nikome nametali da nam nudi smeštaj. Stvar je što ne bismo išli zbog manastira već radi arhiva(porodičnog) u Patrijarsiji ali kakvi su im putevi plus "granica" brine nas da li možemo da stignemo iz c. srbije do peći i nazad pre sutona...
Putevi uopste nisu losi.Udaljenost Pec Prizren je oko dva sata busom,isto tako Prizren Pristina...znaci,autom jos brze.
Ne znam da li mozda u Peckoj patrijarsiji ima kakav konak ili smjestaj?
Najbolje ti je da nazoves neku agenciju i raspitas se.Ili ako znas nekog iz srpskog dijela.Oni su najbolje upuceni.
Nisu ti rjesenje nikakva zabacena sela bez obzira zive li tamo Srbi ili ne.

Belo Polje selo 5 min od grada...od centra glavnim Bulevarom kreneš na Jug ka Prizrenu, prođeš s leve strane stadion a sa desne kasarnu..posle kasarne ( jbg to je pre 20 god bila kasarna sad ne znam šta je tu al skontaćeš veliki objekat ) imaš skretanje sa desne strane za Belo Polje.. selo je spojeno sa gradom, dakle odmah je pored tog glavnog Bulevara.. ima dvadesetak naših kuća (povratnici) ..ima i Albanaca na početku kolko sam čuo sagradili su par kuća.. zato idite do Crkve u centru sela.. . msm da će vas svako primiti..ljubazni ljudi... oko crkve uvek ćete naći nekog.. slobodno idite na bum nema šanse da vas neko ne primi, biće im zadovoljstvo da vas ugoste..pitajte ih : Možemo li neđe da konačimo ? Konačiti-Prespavati :D

Poslednja izmena:
Inače 100 metara od ove crkve je kuća Miloša Ćirkovića koju možete da vidite
Poslednji srpski vitez
msm sad je kuća spaljena al svejedno, vredi videti to kad ste već tamo..

Miloš Ćirković je momak koji je jedini ostao da brani selo 99 te..zabarakadirao se u toj kući nije hteo da ode iako je znao da će biti ubijen.. nekoliko dana je trajala borba.. kažu da je dosta Albanaca ubijeno ispred te kuće.. e sad da l je mit ili istina ne znam.. ima odličan dokumentarac o njemu : Vi idite a ja neću

Poslednja izmena:

Back