Smena generacija

Još jedan iz sela

Poznat
Banovan
Poruka
7.335
Gledasmo seriju "Vojna akademija" i u njoj se pojavi neko mlado žensko lice, odnekud meni poznato, privlačno, pomalo me podseća na jedno izuzetno privlačno lice jedne druge glumice, gledam da li je ona, šta je slično, ne nalazim dovoljno zajedničkih crta, mučim se da shvatim. Onda mi rekoše u kojoj seriji se ta mala pojavljivala, i meni svanu pred očima, ali onda pade komentar kako više nema onih, starih, glumaca, kako su sad neki novi...
Htedoh da pomenem da je to normalno, jer sada se događa smena generacija...i onda mi misli odlutaše u drugom pravcu, pa velim - da priupitam:

Kada ste počeli da zapažate smenu generacija na vašoj životnoj sceni, kako se vi tu uklapate, da li kasnite, ili ste poranili u taj proces; ako kasnite - zašto kasnite, ako ste poranili - zašto ste poranili? Možda igrate sporednu ulogu u toj seriji, ili ne igrate uopšte, stojite sa strane? Čekate li svojih pet minuta, jednom ili više puta? Jesu li Zlatna kola već prošla pored vas i vi to znate, ili ih još očekujete?

Kada ste počeli da zapažate smenu generacija na vašoj životnoj sceni, kako se vi tu uklapate, da li kasnite, ili ste poranili u taj proces; ako kasnite - zašto kasnite, ako ste poranili - zašto ste poranili? Možda igrate sporednu ulogu u toj seriji, ili ne igrate uopšte, stojite sa strane? Čekate li svojih pet minuta, jednom ili više puta? Jesu li Zlatna kola već prošla pored vas i vi to znate, ili ih još očekujete?

Kad se prvi put dogodilo da ja nešto znam, a moj otac ne. Kad su majci odjednom postale predugačke neke stvari jer se zbog starosti smanjila. Kad su moji drugovi postali roditelji.

nema onih, starih, glumaca, kako su sad neki novi...
Htedoh da pomenem da je to normalno, jer sada se događa smena generacija...i onda mi misli odlutaše u drugom pravcu, pa velim - da priupitam:
Juče sam upoređivala stare i nove glumce, možda ima onih koje treba izvojiti iz ove mleđe generacije ali pošto nije tema o tome , istakla bih samo da su po meni starije generacije glumaca -glumile prirodnije.
Kad uporedim Gidru, Pavla Vujsića, Batu Stojkovića i još neke...ne mogu da im nađem zamenu kod ovih mlađih generacija.
Kada ste počeli da zapažate smenu generacija na vašoj životnoj sceni, kako se vi tu uklapate
Prvi put sam primetila smenu generacija u svom životu kada je isti komšija koji je mene i moje drugove prskao vodom sa terase, kad bi bili glasniji,isprskao moga sina.
Tada mi je pukao film i otišla sam mu na vrata. Više nikad nije decu prskao. Nisam bila gruba samo sam mu navela greške u ponašanju. Mislim da je presudno bilo objašnjenje "pa trpeh te celog svog detinjstva" :mrgreen:

Hm, mislila sam da je doslo mojih pet minuta pre dve godine, kada sam, jako mlada i tada na pocetku fakulteta, htela da se udam.. Tada sam mislila da sam poranila, ali, opet da mogu da se izborim sa tim..
Mislila sam da je doslo moje vreme, kada treba da se odvojim od roditelja, zapocnem svoj zivot sa njim, fakultetom..
Brzo je to proslo- raskinuli smo, ja sam nastavila studije koje sada i zavrsavam.. i dalje zivim sa roditeljima, sestrom, ne radim.. Osecaj kao da mi je tek 17god...
Sad mislim da kasnim.. Tata mi je u penziji, mama raducka, ja bih trebala da nadjem decka, pocnem da radim.. Nekako sve to ide jako sporo...
Zivim sa nadom da ce moje vreme ubrzo doci, kada cu sa zadovoljstvom da preuzmem neke nove uloge, po mogucstvu- glavne!

Gledasmo seriju "Vojna akademija" i u njoj se pojavi neko mlado žensko lice, odnekud meni poznato, privlačno, pomalo me podseća na jedno izuzetno privlačno lice jedne druge glumice, gledam da li je ona, šta je slično, ne nalazim dovoljno zajedničkih crta, mučim se da shvatim. Onda mi rekoše u kojoj seriji se ta mala pojavljivala, i meni svanu pred očima, ali onda pade komentar kako više nema onih, starih, glumaca, kako su sad neki novi...

Mene raduje smena generacija,lepo je posmatrati razvoj,sazrevanje,odrastanje...:heart2:

Izbegavam osobe koje ne umeju da se suoče sa prolaznošću,i prihvate je.Ogorčene su i nezadovoljne.Mrze ceo svet.

Poslednja izmena:
daj bre, ovde ima mladjih zena, onih srednjih godina i zrelih ali bas curetaka nema :lol:
sto se zivota tice, ima jos da se gura, jel nije bolje da nedjes stvari koje ti prijaju pa nek on posle ide svojim tokom?

uklapam se, tamo sam gde treba da budem. ne mozes tu da kasnis u stvari - samo mozes da se pravis da ne vidis promene oko sebe, na sebi i u sebi.
mojih pet minuta je odavno doslo, traju i verujem da ce potrajati. zlatna kola - ne zivim bas onakvim zivotom kakvim bih htela a opet, nisam ni daleko od postizanja celine koju zelim. bila sam aproksimativna i nisam trazila ono sto je savrseno za mene, a pritom nisam ni znala sta bi to bilo.
sad znam sta tacno hocu pa verujem da cu to i da dobijem.

Kad sam postala mama, a moja mama baka. Tad sam skontala da sam postala srednja generacija. I čudim se kad vidim nove kolege u firmi koji su deca za moj pojam, a oni su zapravo ljudi.
Onda se osećam kao neka tetka koja poriče svoje godine. Ali se brzo trgnem i kažem sebi - "Devojčice, život je tek pred tobom. Konačno si uzela život u svoje ruke i nikome više ne polažeš račune. I ne pitaš mamu za savet nego samu sebe".:lol:
I tako....:whistling:

prvu recenicu mogu da potpisem, a sto se druge tice, takve ne izbegavam, ali mi ih je zao.

Izbegavam ih,jer sam svojevremeno na svojoj koži osetila kakvi znaju da budu kada ih iznenadi smena generacija.Nikako im se nije uklapala u njihovo viđenje života. Dugo nisam ni shvatala šta je pravi razlog,tražila sam krivicu u sebi.

Žao ih je i meni,samo volim da sam na odstojanju od negativne energije kojom zrače.:(

Ja sam nekako između bilo kakvih generacija. Kako? Pa kad sam bio momak pa tražim piččke od neke gospođe a ona kaže kako sam za nju premlad...i tako ja premlad...premlad...i jednog dana mi jedna kaže kako sam ja prestar za nju!!! :eek:
Ja nisam nikad bio potaman za neku generaciju. :rida:

daj bre, ovde ima mladjih zena, onih srednjih godina i zrelih ali bas curetaka nema :lol:
sto se zivota tice, ima jos da se gura, jel nije bolje da nedjes stvari koje ti prijaju pa nek on posle ide svojim tokom?

prijanje je jedna strana a druga strana su opasnosti :I kad zaboriavs na njih onda ne valja mada ko im ebe mater eno rucak ce se sam skuvati

prijanje je jedna strana a druga strana su opasnosti :I kad zaboriavs na njih onda ne valja mada ko im ebe mater eno rucak ce se sam skuvati

koliko je to stvarno opasno po tebe? ne mislim na one "5 minuta uzivanja, pola zivota kajanja" prijatnosti nego na zdrave aktivnosti i kontakte koji ti donose nesto, obogacuju te, gde nema pritiska.
mozda je pametno je sto se drzis dalje od toga ali strah je nekada dobar a nekada covek samom sebi nametne ogranicenja bez preke potrebe.

Back