Smatrate li da je u nasem drustvu vise ili manje destruktivnog sovinizma nego 90ih?

Da li bi "srpska" strana u novom ratu na Balkanu pocinila vise ili manje zlocina nego 90ih

• Da. Nase drustvo je jako radikalizovano u poslednjih 15ak godina

glasova: 7 70,0%
  • Ne. Sada bi se mnogo vise pazilo zbog kontraindikacija koje vec dozivljavamo zbog Srebrenice i sl

glasova: 3 30,0%

• Ukupno glasova
    10

srpskiliberal

Zainteresovan član
Poruka
223
U prvoj polovini 90ih su se Srbija i (kvazi)srpski vojnici obrukali kao nikada pre u svojoj istoriji. Tih godina pocinjena su satanska zla u srpsko ime na Ovcari, u Srebrenici, Sarajevu, Omarskoj, Zvorniku, Dubrovniku... O vikend ratnicima koji su oslobadjali vekovna srpska ognjista od bele tehnike i da ne govorim. Ono sto je zanimljivo je da su ti vojnici i generali odrasli u multikulti sistemu vrednosti. Za komunisticki jugoslovenski rezim se sve lose moze vezati, ali ono za sta im treba odati priznanje je propagiranje kosmopolitskog, gradjanskog drustva koje je prevazislo etnicke i verske podele. Socioloski je fenomen kako su ljudi koji su odgajani u takvoj sredini, imali u familiji i medju drugovima ljude drugih vera i etniciteta, pocinili takva zla. Danas je u Srbiji daleko vise mrznje medju omladinom nego sto je to bilo 80ih i pocetkom 90ih. Mladi Beograd tada i ovaj sada kao da nisu sa iste planete. Ako tada nije bilo mrznje na ulicama i svi su bili otvorenog pogleda na svet, mogu misliti kakvi bi se zlocini u nase ime tek sada cinili kada se vec 18 godina (od ubistva Djindjica) vodi sistematska nacionalisticka i ratnohuskacka kampanja na svim nivoima. Beograd 2021. je sav izlepljen plakatima i isaran grafitima sa ratnom tematikom. Na svakom koraku murali i plakati ratnih zlocinaca i grafiti a la: ubi ovog, zakolji onog, smrt ovome, napolje sa onima. Toliku opsesiju klanjem, proterivanjem, ubijanjem ovaj grad ne vide u svojoj istoriji. Ovo me navodi na zakljucak da, ako bi se ponovila ratna zbivanja iz 90ih, danas bi nasi kratko osisani "obilici" u trenerkama sa beogradskih tribina pocinili bar 5 Srebrenica, Suvih Reka i cega sve ne. Mnogo gore bismo se obrkali nego 90ih.

Ne postoje nacionalističke stranke bar ih ja ne vidim.
Jedan deo je kupio Vučić.
Drugi deo je zagrižen za Rusijom tako da njih ne smartram nacionalistima.
Treći su verski fanatici i njih ne smatram nacionalistima.
Ni Slobin SPS nije bio nacionalisticka stranka, pa se Srbija u njegovo ime obrukala kao nikada pre. Nema to veze sa strankama vec sa drustvenom klimom. Ako 10.000 ljudi na tribini zvezdinog stadiona trazi da se ubije i zakolje siptar/hrvat/musliman to je 10.000 ljudi spremno na zlocine protiv covecnosti. Pustiti takve u rat je neverovatno pucanje u nogu. A oni bi i otisli u rat. Kao arkanovi magarci sa tribine 90ih.

Ni Slobin SPS nije bio nacionalisticka stranka, pa se Srbija u njegovo ime obrukala kao nikada pre. Nema to veze sa strankama vec sa drustvenom klimom. Ako 20.000 ljudi na tribini zvezdinog stadiona trazi da se ubije i zakolje siptar/hrvat/musliman to je 20.000 ljudi spremno na genocid. Pustiti takve u rat je neverovatno pucanje u nogu. A oni bi i otisli u rat. Kao arkanovi magarci sa tribine 90ih.
Vo vremja ono, sankcije i bombardovanje su donekle obuzdale divljake iz SNS.

A sad, ih ovi sa zapada još dodatno lože i obasipaju kešom.

Ni Slobin SPS nije bio nacionalisticka stranka, pa se Srbija u njegovo ime obrukala kao nikada pre. Nema to veze sa strankama vec sa drustvenom klimom. Ako 20.000 ljudi na tribini zvezdinog stadiona trazi da se ubije i zakolje siptar/hrvat/musliman to je 20.000 ljudi spremno na genocid. Pustiti takve u rat je neverovatno pucanje u nogu. A oni bi i otisli u rat. Kao arkanovi magarci sa tribine 90ih.
Jedno vreme jesu nastupali kao prava nacionalistička stranka tada sam i ja bio njihov član.
Kada se Šešelj okrenuo Rusiji i napustio ideju Velika Srbija zbog koje sam se i učllanio, ja sam otišao iz SRS-a.
SRS se pretvorio u Šešeljevu porodičnu firmu i podršku Aleksadnru Vučiću.

Jedno vreme jesu nastupali kao prava nacionalistička stranka tada sam i ja bio njihov član.
Kada se Šešelj okrenuo Rusiji i napustio ideju Velika Srbija zbog koje sam se i učllanio, ja sam otišao iz SRS-a.
SRS se pretvorio u Šešeljevu porodičnu firmu i podršku Aleksadnru Vučiću.
Jesi imao kakvog doprinosa srpskoj ili velikosrpskoj ideji?

U prvoj polovini 90ih su se Srbija i (kvazi)srpski vojnici obrukali kao nikada pre u svojoj istoriji. Tih godina pocinjena su satanska zla u srpsko ime na Ovcari, u Srebrenici, Sarajevu, Omarskoj, Zvorniku, Dubrovniku... O vikend ratnicima koji su oslobadjali vekovna srpska ognjista od bele tehnike i da ne govorim. Ono sto je zanimljivo je da su ti vojnici i generali odrasli u multikulti sistemu vrednosti. Za komunisticki jugoslovenski rezim se sve lose moze vezati, ali ono za sta im treba odati priznanje je propagiranje kosmopolitskog, gradjanskog drustva koje je prevazislo etnicke i verske podele. Socioloski je fenomen kako su ljudi koji su odgajani u takvoj sredini, imali u familiji i medju drugovima ljude drugih vera i etniciteta, pocinili takva zla. Danas je u Srbiji daleko vise mrznje medju omladinom nego sto je to bilo 80ih i pocetkom 90ih. Mladi Beograd tada i ovaj sada kao da nisu sa iste planete. Ako tada nije bilo mrznje na ulicama i svi su bili otvorenog pogleda na svet, mogu misliti kakvi bi se zlocini u nase ime tek sada cinili kada se vec 18 godina (od ubistva Djindjica) vodi sistematska nacionalisticka i ratnohuskacka kampanja na svim nivoima. Beograd 2021. je sav izlepljen plakatima i isaran grafitima sa ratnom tematikom. Na svakom koraku murali i plakati ratnih zlocinaca i grafiti a la: ubi ovog, zakolji onog, smrt ovome, napolje sa onima. Toliku opsesiju klanjem, proterivanjem, ubijanjem ovaj grad ne vide u svojoj istoriji. Ovo me navodi na zakljucak da, ako bi se ponovila ratna zbivanja iz 90ih, danas bi nasi kratko osisani "obilici" u trenerkama sa beogradskih tribina pocinili bar 5 Srebrenica, Suvih Reka i cega sve ne. Mnogo gore bismo se obrkali nego 90ih.
I ja imam taj utisak. Ja sam pocetkom devedesetih krenuo u skolu, a moj sin je krenuo pre cetiri godine. On je cetvrti razred i u njegovom odeljenju je nevidjena mrznja prema drugima.. Slicice hrvatskih i albanskih fubdalera se pale, cepaju, bacaju ih u wc solju, bas iskazuju onaj neki nevidjeni bes... Moj klinac koga ja nisam ucio da mrzi mi dolazi sa pricom kako su hrvati i muslimani ovakvi i onakvi i ono bas kroz bes prica... Polako sam mu objasnio sta je to sto se u njima kao deci radja, nadam se da je shvatio... Da pomenem jos da imaju roma u odeljenju koga svi sikaniraju zajedno sa uciteljicom.. sedi sam, jer roditelji ne zele da im dete sedi sa romom... A mali ima najbolji karakter medj njima.. Najbolji je covek... Pre neki dan se povredio u skoli, sin je dosao po mene da ga ja vozim kuci, jer uciteljicu boli uvo za to dete.... samo je rekla "nije to nista"... dete je zavrsilo u gipsu... izvinjavam se zbog ovih digresija...
Zaista je velika tuga ovaj gubitak ljudskosti i hriscanskog duha u korist nacionalizma koji je ja vam se kunem nikada veci... Ova omladina uopste nije normalna, ne zato sto su zatrovani nekakvim zapadom, da je srece da jesu, vec sasvim suprotno nasli su opravdanje za svoj prezir i svoju mrznju u nekakvoj tradiciji, tnajcesce izmisljenoj.... Veliko zlo koje ce eksplodirati... I to zlo kao i uvek ubedjeno je da je na strani svetske pravde... A ja vam tvrdim da drugacije zlo osim onoga koje tvrdi da je dobro i ne postoji...

Back