Smart/pametni satovi

Pilgrim

Poznat
Poruka
9.697
Pozdrav!

Interesuje me da li koristite pametne satove? Kakva su vam iskustva sa njima? Koji proizvodjac? Razmisljam o kupovini pa bi mi dobro dosle neke preporuke ? koliko vidim po cijenama su apple satovi najskuplji, da li mu je cijena opravdana?

Moderator moze prebaciti temu ako sam promasio podforum

To baš i nisu satovi, tehnički gledano, nego mali telefoni/kompjuteri sa narukvicom.

Sat je sat.

Ako ti treba pravi sat da izgleda lepo i da vidiš koliko je sati, uzmi sat... a ovo je dobro za fitnes, i tako te stvari.

Najveća mana je što stalno moraš da ih puniš i što izgledaju prilično glupo sa ugašenim ekranom, a realno veći deo vremena su ugašeni. Apple je naravno precenjen, kao i uvek, bar jedno 10 puta više košta nego što vredi.

Dobio sam to, inače ne bih dao 40.000 za to nema šanse... Suštinski je glupost, izgleda ok, naravno da nikad nisam pričao na njega jer neću da izgledam kao moćni rendžer koji se javlja alfi... Suštinski možeš da vidiš poruku i ko te zove. Velika većina ne koristi one fitnes programe, što je rekao Sizif zaboravićeš da staviš na punjač veliku većinu vremena...

Dobio sam to, inače ne bih dao 40.000 za to nema šanse... Suštinski je glupost, izgleda ok, naravno da nikad nisam pričao na njega jer neću da izgledam kao moćni rendžer koji se javlja alfi... Suštinski možeš da vidiš poruku i ko te zove. Velika većina ne koristi one fitnes programe, što je rekao Sizif zaboravićeš da staviš na punjač veliku većinu vremena...
Zbog treninga sam i razmisljao da ga uzmem pa zato zelim da cujem iskustva ljudi

Meni je ekstra za treninge, pogotovo za biciklizam. Taman vidim koliko sam presao km, koliko uspona savladao, kalorija sagoreo, itd.
Opet, dok vozim bajs i neko me zove, lakse je da pricam. Ne mora ko u mocnim rendzerima da se toliko priblizi ustima, 30-40cm daljine je sasvim okej :)

Sta znam, imao sam pre neki stsri garmin, skoro sam uzeo samsung, okej su oba.

Meni je ekstra za treninge, pogotovo za biciklizam. Taman vidim koliko sam presao km, koliko uspona savladao, kalorija sagoreo, itd.
Opet, dok vozim bajs i neko me zove, lakse je da pricam. Ne mora ko u mocnim rendzerima da se toliko priblizi ustima, 30-40cm daljine je sasvim okej :)

Sta znam, imao sam pre neki stsri garmin, skoro sam uzeo samsung, okej su oba.
E ovo me interesovalo, hvala ti a ako mozes posalji koji model koristis ili koji bi kupio sledeci 😁

Moja iskustva su opet, skroz drugacija nego vasa. Meni treba da mogu dok vozim bicikli ili auto da mogu da se javima a da ne vadim telefon iz dzepa. ok mozda da broji korake....Dalje-ko pominje Samsung on kosta 300-400 evra, Xiaomi isto nije jeftin S1 je oko 200 evra. Probao te neke jeftinije sa Allija, sta znam...RAdi ali-softver kilav, baterija kako-kad, ekrani nisu losi...Te fitnes samo narukvice to me ne zanima to su mi smesne stvari...I da funkcija javljanja na poziv/pozivanje lepo radi, ali vas cuju svi okolo...

Moja iskustva su opet, skroz drugacija nego vasa. Meni treba da mogu dok vozim bicikli ili auto da mogu da se javima a da ne vadim telefon iz dzepa. ok mozda da broji korake....Dalje-ko pominje Samsung on kosta 300-400 evra, Xiaomi isto nije jeftin S1 je oko 200 evra. Probao te neke jeftinije sa Allija, sta znam...RAdi ali-softver kilav, baterija kako-kad, ekrani nisu losi...Te fitnes samo narukvice to me ne zanima to su mi smesne stvari...I da funkcija javljanja na poziv/pozivanje lepo radi, ali vas cuju svi okolo...

Moze odlican samsung i za manje od 200 da se nadje.
Radi vrhunski
Cak, automatski detektuje kad sednem da vozim bajs, ne moram nista da kliknem da zapocne da mi meri trening.

Ne treba to smece nikom nizasta pa ni za trening. Imam na ruci mehanicki sat, jeste da je kopija sa AliExpress ali sam zadovoljan s njim. Nema baterije, nema kompjuterskog cipa, nikakve elektronike sto bi me pratilo i zracilo. Ovo sto zovete pametnim satom, nije sat nego gedzet, zna se sta je sat. I cenim dobra stara vremena.

Volim cetvrtasti oblik kada su u pitanju digitalni ili smart satovi jer logicno lakse citam informacije sa njih, dok mi je okrugli oblik prakticniji na pravom rucnom satu sa kazaljkama.

Tako da mi je tu izbor mali, Apple watch je jedini njihov proizvod koji mi se svidja ali mi ne pada na pamet da kupujem iPhone zbog njega, iz principa :p
Trenutno koristim Huawei Fit 2, najvise zbog pracenja sna i broja predjenih koraka i eventualno lakse citam notifikacije, ne moram da podizem telefon stalno, a baterija mu je odlicna ume da drzi i do 10 dana (nakon godinu i po dana mu je kapacitet spao na nedelju dana) sa svim upaljenim senzorima i iskljucenim always - on ekranom. Dok mu je punjenje cca nekih 20-30 minuta

Dobio sam od prijatelja pametni sat " Kingwear KW35" star oko 4 g i problem mi je neznam pola njegovih mogućnosti, jer nisam dobio upute za rad. Googlam več 2 dana ali nikako da pronađem upute za njega. jer bez njih mi je sat bezvrijedan
Ima ko zna kako da dođem do uputa, kome da se obratim

Back