smaranje,neorganizovanost

• Začetnik teme Začetnik teme RHCP
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ili na srpskom - izgoreo si. Ništa novo niti neobično. Očigledno nečega imaš previše, a pritom te ne zadovoljava i ne ispunjava.
Nisi nam napisao kako ti izgleda tipičan dan sa sve obavezama, tako da ne znam kako detaljnije da ti pomognem. Ali u globalu - uzmi prvo odmori se fizički, pošto je takvo psihičko stanje često povezano i sa fizičkim. Spavaj za početak najmanje po 10 sati dnevno, to je ionako jako bitan faktor, samo što to omladina konstatno zanemaruje, a posledice te stignu kad više nisi mlad. Uvedi neku novu fizičku aktivnost, sport po izboru, može i hard-core čišćenje snega u ovo doba godine. Sedi, lezi, ne radi ništa, čitaj knjigu, slušaj muziku, jedi kao stoka :lol: Ne forsiraj sebe da ne radiš ono što ti nije obavezno i što ti je odbojno.
Ovakve stvari se ne leče odmah, blaža varijanta ti je kada ti je samo muka od svega, a teža vodi i u blažu depresiju. Što bi se reklo, "been there, done that", od varijante blentavljenja i glupiranja po celu noć i ustajanja posle 6 uveče danima, do neprekidnog rada 12 sati dnevno svaki dan nekoliko meseci bez pauze. Postaneš nervozan, hronično umoran, konstantno gladan, razdražljiv, isfrustriran, neraspoložen... Svega ti bude previše.
Nema to veze sa (ne)organizovanošću, nego jednostavno ti se čini kao da imaš gomilu svega i da nikako ništa ni sa čim ne možeš da uklopiš i uradiš kako treba. Oni koji to mogu sebi da priušte ovakve stvari leče sa petnaest dana na Karibima sa dve plavuše, mi ostali moramo drugačije da se snalazimo.

Ukoliko bi neko krenuo da leči depresiju televizijskim programom bilo koje vrste, otudjio bi se još više.

Ne valja sebe zatvarati u paralelne stvarnosti bilo kog tipa tada, jer je i depresija, sama po sebi, vid "druge realnosti".

u mom slucaju nije bilo tako...zasto se uopste "zatvarati u paralelne svetove"...ne mislim da covek treba da postane opsednut "paralelnim svetovima", vec mislim na jednostavnu smeh-terapiju...naravno, govorim o blazim oblicima psihickih problema i raznim stresnim situacijama...

Poslednja izmena:
Okej, naravno, svi smo mi različiti, a uostalom, moguće je da si u pravu. ;)

Ja sam samo protiv toga da ljudi uopšte gledaju i prate bilo koju seriju kada su u takvom stanju, jer znam po sebi. Bilo je trenutaka kada sam bio strahovito depresivan, i najgore što možeš učiniti je da potražiš "olakšanje" u televizijskim formatima gde je sve idealizovano preko svake mere.

Zato i pišem, u principu, jer je pisanje i u tim trenucima bolji vid "zabave", odnosno dijalog sa samim sobom. Pozdrav

iskreno, user friendly me je odlicno procjenio, nazalost.z:hm:
nije tjelesni nedostatak, nije fizicka ruzoca, osjecaj nize vrijednosti, ali bas nesto mi je tudje druzenje i sl. Imao sam par drugova i to istih kao ja. z:( ko neki smo tudjinci. Ranije nas je ispunjavalo uzivanje zbog toga sto smo iste budale i sl. Sad je osjecaj izvjetrio igrom slucaja smo odvojeni/.z:cry:

Poslednja izmena:
User friendly me je odlicno procjenio

:hvala: Ovo je samo bilo bitno! :lol: Mali tip za tebe. Ljudi odlaze i dolaze,zato otvori se,predji preko toga sto te muci sta god da je(niska visina,mala kita,jeftinija odeca ili sta god to bilo ne ulazim u problematiku jer me se ne tice) i pricaj sa ljudima brzo ces naci nove prijatelje ili barem poznanike. Seknd tip je da nikada ne jadikujes u drustvu ,jer niko nece da slusa tudje probleme,mahom se ljudi druze da bi zaboravili na probleme. Ne znam zasto sam ovo drugo rekao,ali ajd,od viska glava ne boli. Valjda.. Pozz. :bye:

vi deco niste normalni! Najpametnije je sto moze je da se ne opterecuje,da pocne da leze normalno i ustaje normalno jer to utice na ljudsku psihu,da malo pocne da ozbiljnije uci zbog svoje buducnosti a i nece da mu skodi da zna vise i da nadje devojku i eto ti ispunjenog dana. kakvo pisanje,kakva televizija,rad i sl gluposti? da li ste vi svesni svoje nesvesti? Mada ima alternativa da nema devojku,da ne uci,da ne radi nista po ceo dan kao ja i da samo zdere i pije i da cita stripove,slusa muziku,pije po kaficima i gleda filmove. Ako vec ima problema sa kompleksima pa ne moze da nadje zenku,onda neka uci i neka se zblizi sa nekim zna valjda da igra kladionicu,fudbal ili igrice? eto odmah povoda da se sa nekim cesce druzis,imate nesto zajednicko.

meni se ne dešava,a zašto,***,svakom ko ima dovoljno posla je jako teško da se smori
nebitno da li sam student ili prostitutka
ako sam uposlena,nit imam vremena nit namere da se nešto udubljujem u misli

kome je dojadio život,nek uzme lopatu u ruke i odma će da ga prođe.

kome je dojadio život,nek uzme lopatu u ruke i odma će da ga prođe.

pokuso sam sa cijepanjem drva i prebacio 15/20 metara preko ledja i nema to nekog efekta (samo za onog ko ne uci).
Meni skola ide fino itd,ne jadikujem pred drugovima iz odjeljenja, trudim se da budem pozitivan (polazi mi za rukom i sl).
Case closed. :D uspio sam malo da porazmislim i naucim par stvari. Mada ja mislim da ocu previse od zivota :(

Back