Smanjenje teritorije RS-a, i njeno izdvajanje iz BIH

???

• Odvajanje RS-a, uz smanjenu teritoriju RS-a

• Ovako kako je sad

• Ne znam

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Kako, majke ti?
Tuđman da je hteo, mogao je da nastavi oluju i uništi RS. Tuđman je osvojio Mrkonjić Grad i krenuo prema Banjaluci. Zašto nije nastavio dalje, i danas se ne zna, ali smatra se da je to bio dogovor sa pentagonom.

a da je sloba htjeo mogao se je ukljuciti aktivno ko pocetkom devedesetih i vratiti tudjmana nazad
a zasto nije?

Od svega što si ovde nalupao tačna je samo tvoja zadnja rečenica.
Valjda ja bolje od tebe znam jesmo li ili nismo imali jasno definisan ratni cilj. Jesi li ti ratovao u srpskoj vojsci ili ja?

Vi ste u kratkom roku zacrtane ratne ciljeve i ostvarili.Srboslavija je bila dio plana. Karadžić,SDS političko vodstvo,bivši srpski JNA kadar,dobro naoružanje je dio svega toga.

Pamtim ja dobro koliko puta nas je komanda izigrala i nije nam dala potrebnu artiljerijsku i oklopnu podršku, pa smo vas opet terali k'o ovčice, često puta daleko malobrojniji od vas. Sa Turcima je bilo malo oštrije. Oni nisu tako lako kretali u bežaniju. Zato ih je i izginulo, kud i kamo, više nego vas. Ali, šta da ti pričam o Turcima? Pa, vi ste dobro osetili njihovo oružje.?

Čovječe,ovce ste tjerali do zuba naoružani!! To je lako. Kada su se ovce naoružale šibali ste svi u Banja Luku.

Treba li da te podsetim šta bi bilo sa vama da vam mi nismo sačuvali guzice u srednjoj Bosni??
Da znaš, mene su, koji sam imao kokardu na čelu, Hrvatice u Kiseljaku ljubile i kitile cvećem kad smo išli za Kreševo da vam pomognemo da se odbiju Turci. Napadali su vas k'o osice dok nisu čuli kako sa hrvatskih položaja browing svira "Marš na drinu", a onda zbunjenost, panika pa bežanija, kad su videli da nije zajebancija i da ih stvarno Srbi napadaju.Kad ste toliko jaki što ste nas zvali u pomoć?

To je BiH priča.Govorio sam o HV-u 1994/1995. Vjerojatno znaš da vaša pomoć nije bila iz čistog altruizma. Zbog nafte koji ste uredno dobivali od nas.

Vi ste u kratkom roku zacrtane ratne ciljeve i ostvarili.Srboslavija je bila dio plana. Karadžić,SDS političko vodstvo,bivši srpski JNA kadar,dobro naoružanje je dio svega toga.

Čovječe,ovce ste tjerali do zuba naoružani!! To je lako. Kada su se ovce naoružale šibali ste svi u Banja Luku.

To je BiH priča.Govorio sam o HV-u 1994/1995. Vjerojatno znaš da vaša pomoć nije bila iz čistog altruizma. Zbog nafte koji ste uredno dobivali od nas.

Pa, ti si počeo da nabrajaš BiH toponime. Ne znam ja ni za kakvu naftu. Niko nije nama naređivao da idemo kod vas da se bijemo sa Turcima, već je bilo na dobrovoljnoj osnovi. Mada, lagao bih kad ne bih rekao da su nas tvoji plaćali 20DEM dnevno. Čuj, budala bi se bunila za tako nešto, mada i da nisu davali mi bismo išli.
Moj lični motiv je bio da me vi uvedete u Novi Travnik, pošto sam znao da srpska vojska nikada neće napasti taj grad, a bio sam dužan da se nayebem mame nekim Turcima u tom gradu.

I hajde neka ti ne zakrvave oči kad čitaš moje postove, pa ćeš bolje pojmiti šta ti pišem. Ne jednom je moja grupa samo sa pešadijskim naoružanjem razjurila i čitave bojne vaše "slavne" vojske. Za uši smo ih izvlačili iz svinjaca, u koje su se sakrivali, umesto da pruže otpor.

Back