SMAK SVETA 21.12.2012.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
jes... 1996 je cak u novinama bilo najavljeno da ce nas spici neki meteor, datum : 12.10.1996.
zatim mnogi su najavlili smak sveta 2000 jer ce navodno milenujmska buba uzrokovati kvar na kompijuterima u vojnim bazama, te ce se nuklearno i atomsko oruzje samo aktivirati.
pa 2006, 06.06.2006. je najavljeno da ce satana da sidje sa neba i da ce to biti pocetak kraja koji je trebao da bude 09.09.2009.
ma idi begaj :zcepanje:

ja nemam pojma hoce li biti nesto te 2012te godine,ali argumenti za smak sveta(ili sta vec) su mnogo jaci i ozbiljniji nego razlozi za smak sveta tokom tih prethodnih godina......

klima nase planete se nesumnjivo menja.......tako da se za neke ljude i neke delove svet,smak sveta vec desio nazalost........zemljotres na haitiju.......hiljade i hiljade zrtava raznih cunamija sirom planete zadnjih par godina itd...

svega toga i u takvoj meri bas nije bilo npr 1994te.....ili 1996te.........videcemo sta ce se jos desiti do 2012te.....

Koji bre argumenti... Rekli Indijanci...

Pa i prethodnih godina su razlozi bili isto toliko ozbiljni, jer niko nije znao sta ce da se desi za 10 godina. Svi mislili da je vrhunac svega vreme u kom se nalaze...

Isto tako ce neko za 10-15 godina, kada se pojavi neko novo prorocanstvo, da kaze da ta 2012. godina nije ni u to vreme (danas) pila vodu, jer su argumenti bili slabasni, a nije tako, nego su ti argumenti samo vremenom prevazidjeni...

Koji bre argumenti... Rekli Indijanci...

Pa i prethodnih godina su razlozi bili isto toliko ozbiljni, jer niko nije znao sta ce da se desi za 10 godina. Svi mislili da je vrhunac svega vreme u kom se nalaze...

Isto tako ce neko za 10-15 godina, kada se pojavi neko novo prorocanstvo, da kaze da ta 2012. godina nije ni u to vreme (danas) pila vodu, jer su argumenti bili slabasni, a nije tako, nego su ti argumenti samo vremenom prevazidjeni...

nisam bio dovoljno jasan.....:)

prethodnih godina razlozi nisu uopste bili ozbiljni......npr mnogima je bilo jasno da "milenijumska buba" u noci 31og decembra u ponoc 1999te nece aktivirati nikakvo nuklearno ili atomsko oruzje..........

a sto se ovog smaka sveta 2012 tice......ne mislim na argumente tipa "sta su rekli neki indijanci"......vec na argumente druge vrste......da nasa planeta zadnjih par godina i kao sto se ocekuje i narednih par godina prolazi kroz mnoge GEO-KLIMATSKE promene......a sve te promene ce se itekako osetiti konkretnije nego nekakva "milenijumska buba"......

ponavljam,stotine hiljada ljudi sirom nase planete su te promene osetili i zbog toga,nazalost,vise nisu u zivotu.............zbrisali su ih razni cunamiji,zemljotresi............a sve je to posledica tih klimatskih promena.......(opet napominjem takvi razorni cunamiji se nisu pojavljivali pre 2006te godine........da li se neko seca mozda tako necega odranije?)

uostalom i ova zima koja je upravo prosla je bila jedna od najostrijih u Evropi u zadnjih nekoliko decenija....mozda cak i zadnjih nekoliko vekova........sta ako sledeca zima bude jos gora?........sta ako temperature budu jos nize a snega bude jos vise?.......da li je to pocetak mozda nekog novog ledenog doba?...........da li ce zivot ljudi biti moguc u takvim okolnostima?

na severnom polu je doslo do POTPUNOG otapanja leda......sto takodje nikada do sada nije zabelezeno.....

svi su imali prilike da vide kako funkcionisu amerikanci ispod 2 metra snega ove zime........i to na istocnoj obali,gde tako nesto valjda nikada nije ni upamceno........videcemo sta ce biti sledee godine........

Poslednja izmena:
Otkrovenje (Jovanovo) 14:14-16:

14 I vidjeh, i gle, oblak bijel, i na oblaku sjeđaše kao sin čovječij, i imaše na glavi svoju krunu zlatnu, i u ruci svoj srp oštar
15 I drugi anđeo iziđe iz crkve, vičući velikijem glasom onome što sjedi na oblaku: 'zamahni srpom svojijem i žnji, jer dođe vrijeme da se žnje, jer se osuši žito zemaljsko.
16 I onaj što sjeđaše na oblaku baci srp svoj na zemlju, i požnjevena bi zemlja.

Žetva

ccposter1.jpg

Reč „Žetva“ koju koristi Ra sugeriše zrelost pojedinačnog ili planetrnog eniteta. Ona označava proces tokom koga planetarna sfera kao i pojedinačne celine uma/tela/duha „diplomiraju“ i prelaze sa jednog nivoa svesnosti (denziteta) na drugi. Odvija se u precizno definisanim ciklusima. Treće-denzitetski ciklus prema Ra traje ukupno 75.000 godina i sastoji se od tri manja ciklusa, na kraju kojih planetarna frekvencija olakšava „diplomiranje“.

Neki drugi materijali ukazuju na znatno duže trajanje ljudske „istorije“. Kako Toper navodi u vezi sa time, prema Ra su na Zemlji naseljeni i entiteti, kojima je sticanje daljih iskustava na njihovim matičnim planetama bilo onemogućeno i koji su (uz sprovedene genetske promene) praktično ponovili treće-denzitetski ciklus na Zemlji, mešajući se sa entitetima koji su ga započeli na prirodan način. 75.000 godina označava jedan ciklus trećeg denziteta. Treće-denzitetska „istorija“ mnogih entiteta na našoj sferi je po svemu sudeći znatno duža.

Sada, na kraju Velikog ciklusa, Zemlja postepeno ubrzava svoje frekvencije i stvara telo četvrto-denzitetskih vibracija, odnosno vibracija zelenog spektra. Kroz ovu promenu ne prolazi samo planetarna sfera, već i svi entiteti naseljeni na njoj. Pozornica sadašnje Zemlje po svemu sudeći okuplja entitete iz mnogih delova Kreacije i različite orijentacije, koji su izabrali inkaranciju u tački vremena/prostora, kada je stimulans za spiritualni rast i sticanje iskustava/učenje lekcija veoma jak. Kako ćemo koristiti ovo katalitičko delovanje zavisi isključivo od naše slobodne volje.

Mogućnost za tranziciju na sledeći nivo svesnosti/denzitet je usko povezan sa nivoom vibracija pojedinačnog entiteta. Da bismo pravilno razumeli ovu tranziciju, neophodno je razmotriti pojam polarizacije: orijentacije prema drugima i orijentacije prema sebi. Bića trećeg denziteta prelaze tegoban put individualizacije, izdvajanja individualizovane svesti iz grupne duše, koristeći katalizator iskustva tuge i radosti, i uče lekcije samo-svesti. „Diplomski ispit“ podrazumeva zauzimanje svesnog stava prema Svemu što Jeste: ili takozvanog pozitivnog koji poštuje Jedinstvo/Jednost kreacije u njenim beskonačnim manifestovanim oblicima i „štiti evoluciju svesti“ ili takozvanog negativnog koji ostvaruje progres kradući/manipulirajući energiju svesti drugih i konzumirajući “radijantne svetlosne energije u jednosmernom toku: ka “Postajanju Jednim” (Topper). Na „gore“ se može duž obe staze.

Prema Ra, u trenutku kada entitet postane svestan ovog izbora, „aktivira se celina uma/tela/duha“ (Svest o izboru, naravno, ne mora podrazumevati njegovo poimanje u okviru ovih termina i kategorija) i životna iskustva počinju da se koriste svesnije: kao (osvešćen) katalizator za polarizaciju u jednom ili drugom pravcu. Sudeći prema Ra, stepen polarizacije u oba smera stoji u najužoj vezi sa svešću, snagom entiteta.

Žetva koja nam predstoji će prema ovom materijalu biti mešovita: deo populacije će preći na 4. pozitivni denzitet, manji deo populacije, koji postigne visok stepen negativnog polariteta, će preći na negativni četvrti denzitet, veliki deo populacije će ponoviti ciklus i inkarnirati se na drugim 3D planetama. Sva iskustva i način njihovog korišćenja su dostupna i svako bira svoje lekcije, svoju stazu povratka Kreatoru (Apsolutu, 7 D) i svoj tempo napredovanja sam za sebe u skladu sa Prvim odstupanjem od Zakona Jednog.

„Ra: Kroz ovo odstupanje od Zakona Jednog Kreator želi da spozna samoga sebe (da stekne iskustva o samome sebi). Prva distorzija je slobodna volja.
Ispitivač: Kreator onda dopušta potpunu slobodu u putevima spoznaje. Da li je to tačno?
Ra: To je u potpunosti tačno.“
"Ispitivač: Sve što smo doživeli u vezi sa ovim kontaktom, naša distorzija u pravcu znanja kako bi se ono stavilo u službu, aktivnost orionskog entiteta u pravcu umanjenja delotvornosti kontakta, sve to je rezultat prvog odstupanja (od Zakona Jednog), kako to posmatram, u kreiranju potpuno slobodne atmosfere za Kreatora da stekne saznanja o sebi kroz interakciju svojih delova, jednog u odnosu na drugog. Da li je ovo tačno?

Ra: Ja sam Ra. Jeste."

Postoje i drugačije žetve: tokom tzv. negativne žetve, ako broj negativno visoko polarizovanih entiteta u suviše velikoj meri pretegne, čitava sfera se negativno polarizuje - nema pozitivne žetve, ponavljanja ciklusa verovatno da. U vezi sa tim jedan citat, koji se ne odnosi na žetvu, ali dobro islustruje ovaj princip:

„Ispitivač: Rekli ste da čista negativnost deluje kao gravitacija usisavajući sve u sebe. Pitao sam se da li čista pozitivnost ima isti takav efekat? Možete li odgovoriti, molim?

Ra: Ja sam Ra. To nije tačno. Pozitivnost ima mnogo slabiji efekat usled elementa snažnog poštovanja slobodne volje kod svake pozitivnosti koja se bliži čistoti. Tako, mada bi za negativno orijentisan entitet bilo teško da se unutar takve zvučne harmonije polarizuje negativno, to ne bi bilo nemoguće.

Sa druge strane negativni polaritet ne prihvata koncept slobodne volje drugih-sebe. Zbog toga u negativnom socijalno-memorijskom kompleksu, koji se približava čistoti, postoji stalan pritisak na druge-sebe. Pozitivno orijentisan entitet u takvoj situaciji će želeti da drugi-sebe zadrže svoju slobodnu volju i na taj način dospeti u situaciju da mu njegova sopstvena sposobnost da upražnjava slobodnu volju bude oduzeta, jer je slobodna volja negativno orijentisanih entiteta vezana uz pokoravanje.“

I pored toga što će pozitivna žetva biti mnogo manja nego što bi ova sfera mogla da podrži, Zemlja 4. denziteta će prema Ra biti pozitivno područje. Po svemu sudeći ti vektori verovatnoće/mogućnosti su stabilni.

"Ispitivač: Možete li mi reći zašto ste rekli da će Zemlja biti pozitivna četvrto-denzitetska planeta a ne negativna, budući da izgleda da ovde ima puno više negativnosti?

Ra: Ja sam Ra. Zemlja izgleda kao da je negativna. To je usled tihe, da tako kažemo, groze, koju oni dobri ili pozitivno orijentisani osećaju u odnosu na događaje u vašem sadašnjem vremenu/prostoru. Međutim, oni, koji su tako orijentisani i zreli za žetvu, u broju veoma nadmašuju one, čiji stepen orijentacije prema sebi omogućava žetvu."

Jedna od ključnih stvari na kraju ovog našeg ciklusa je tranzicija same planete na 4D. Zemlja stvara – u stvari, već je stvorila četvrto-denzitetsko telo. Verovatno upravo zbog mešovite žetve, zbog snažnog uticaja "negativnih" entiteta, tranzicija Zemlje se ne odvija na harmoničan način i postoje brojni vektori mogućnosti/verovatnoće, koji ovu tranziciju povezuju sa ne baš prijatnim promenama. Brojne najave, proročanstva i snovi o katastrofama.

Par reči o promenama na Zemlji kao i o našoj varijabilnoj „budućnosti“:

"Ispitivač: Proročanstva, da ih tako nazovem, koje je dao Edgar Cayse, ukazuju na mnoge promene na Zemlji i pitam se o mehanizmima koji opisuju budućnost. Ra, kako je rečeno, nije deo vremena a mi se ipak bavimo vektorima mogućnosti/verovatnoće. Veoma mi je teško da razumem kako funkcioniše mehanizam proročanstva. Koliko je vredno proročanstvo kao ono koje je Edgar Cayse dao u vezi sa promenama na Zemlji i svim tim scenarijima?

Ra: Ja sam Ra. Zamislite kupca koji ulazi u radnju da bi kupio hranu za period koji nazivate nedeljom dana. Neke prodavnice imaju određene proizvode, druge različite vrste proizvoda. Kada se postavi pitanje, mi govorimo o tim mogućnostima/verovatnoćama uz saznanje da takve konzerve, tegle ili porcije hrane postoje u vašoj prodavnici.

Na osnovu toga koliko možemo da skeniramo vaše vreme/prostor nije nam poznato da li će vaši ljudi kupovati ovde ili tamo. Možemo samo da navedemo neke predmete koji se mogu kupiti. Traka, sa koje je Edgar Cayse čitao, se može koristiti na isti način. U tom materijalu ima manje znanja o drugim vektorima mogućnosti/verovatnoće, dok je više pažnje posvećeno onim najsnažnijim. Mi vidimo te iste vektore, ali istovremeno i mnoge druge. Edgarov materijal bi se mogao uporediti sa stotinama kutija zamrznutih žitarica, drugi vektori sa tri ili šest ili pedeset drugih proizvoda koje vaši ljudi jedu za doručak. Gotovo je sigurno da ćete doručkovati. Meni je vaš izbor.
Na ovom mestu, dok razmišljate o vektorima verovatnoće/mogućnosti, možemo napomenuti da, iako ima mnogo artikala koji ukazuju na bedu i pružaju prilike za potragu i službu na taj način, u ovoj radnji i dalje postoji posuda sa mirom, ljubavlju, svetlom i radošću. Taj vektor jeste mali, ali okrenuti mu leđa znači zaboraviti beskonačne mogućnosti sadašnjeg trenutka. Da li se vaša planeta u jednom lepom, snažnom trenutku inspiracije može okrenuti ka harmoniji? Da, prijatelji. To nije verovatno; ali je uvek moguće.

*Note: Sense su radjene 1981;1982

Dobrodosli u Zeleni spektar. :per:

More se i kroz crveni, narandzasti i zuti dospeti "na gore", ali lepse je 'vako...:)

Da nastavim: (ko je osmislio ovo ogranicenje od 10k znakova?)

Ciklusi

Seansa 7:

Ispitivač: Mislim da bi bilo dobro da otkrijemo kako Zakon jednog deluje u ovom transferu bića na našu planetu i na dejstvo žetve?

Ra: Ja sam Ra. Zakon Jednog jednostavno kaže da su sve stvari jedno, da su sva bića jedno. Postoji određeno ponašanje i misaone-forme koje su stalne u razumevanju i praktikovanju ovog zakona. Oni koji, završivši svoj ciklus iskustva, demonstriraju stepen distorzije razumevanja misli i delovanja, biće odvojeni u vibracionu distorziju koja je mnogo ugodnija za njihov kompleks uma/tela/duha. Ovaj proces čuvaju i nadgledaju bića koja obrazuju, bića koja su se, iako veoma blizu Zakonu Jednog u svojoj distorziji, okrenula ka aktivnoj službi.

Iluzija je kreirana od svetla, ili bolje ali teže shvatljivo, od svetla/ljubavi. Ovo se javlja u različitim stepenima intenziteta. Duhovni kompleks svakog požnjevenog entiteta se kreće duž linije svetla, dok svetlost ne postane suviše zasenjujuća, kada se entitet zaustavlja. Onaj entitet je možda jedva dostigao treći denzitet ili je veoma, veoma blizu završetku distorzije svetlosti/ljubavi trećeg denziteta. Međutim, oni koji padnu u ovu oktavu pojačavanja svetlosti/ljubavi, tada stiču iskustva u glavnom ciklusu tokom koga postoje mogućnosti da se otkriju distorzije koje su inherentne svakom entitetu i tako smanjuju distorziju.

Ispitivač: Koja je u našim godinama dužina jednog takvog ciklusa?

Ra: Ja sam Ra. Jedan glavni ciklus traje otprilike 25.000 vaših godina. Postoje tri ciklusa ove prirode, tokom kojih oni koji su ostvarili progres mogu biti požnjeveni na kraju tri glavna ciklusa. To je otprilike između 75 i 76.000 vaših godina. Žetva uključuje sve nezavisno od njihovog napretka, jer je tokom tog vremena sama planeta prošla kroz upotrebljiv deo ove dimenzije i polako prestaje da bude upotrebljiva za niže nivoe vibracije u ovom denzitetu.

Ispitivač: Kakva je pozicija planete s obzirom na progres ciklusa u ovom trenutku?

Ra: Ja sam Ra. Ova sfera je trenutno u vibraciji četvrtog denziteta. Njena materija je potpuno zbunjena zbog socijalno-memorijskog kompleksa smeštenog u njenoj svesti. To prelazak na vibraciju koja se približava ne čini lakim. Zbog toga će ovo biti povezano sa nekim neprijatnostima.

Ispitivač: Da li će se te neprijatnosti javiti u okviru nekoliko godina?

Ra: Ja sam Ra. Te neugodnosti ili disharmonični vibratorni kompleks su počele pre nekoliko godina u vašoj prošlosti. One će se nastaviti neumanjene tokom perioda od otprilike 30 godina.

Ispitivač: Posle tih trideset godina pretpostavljam da će ovo biti planeta četvrtog denziteta? Da li je to tačno?

Ra: Ja sam Ra. To je tako.

Ispitivač: Da li je moguće predvideti koliki procenat populacije će nastanjivati planetu četvrtog denziteta?

Ra: Ja sam Ra. Žetva nije sada, dakle predviđanje nema značaja.

Ispitivač: Da li činjenica da smo u tom tranzicionom periodu ima neke veze sa razlogom što ste ove informacije učinili dostupnim populaciji?

Ra: Ja sam Ra. Mi smo hodali među vašim ljudima. Mi se sećamo. Mi se sećamo tuge; videli smo mnogo. Nekoliko vaših godina smo tražili instrument sa odgovarajućim parametrima distorzije u kompleksu uma/tela/duha da prihvati informacije uz minimalnu distorziju i maksimalnu želju da služi. Odgovor je ukratko da. Međutim, želimo da znate da vam se u svojoj memoriji zahvaljujemo.

Seansa 9:

Ispitivač: Put evolucije, kako sam razumeo, je takav, da naša planetarna populacija ima određenu količinu vremena da ostvari progres. To je u principu podeljeno u tri ciklusa od po 25.000 godina. Na kraju 75.000 godina sama planeta napreduje. Šta je uzrok da se ta situacija odvija u ciklusima, tako precizno definisanim u pogledu godina?

Ra: Ja sam Ra. Zamislite, ako želite, određenu energiju, koja teče spolja i koagulira unutra, i formira na taj način maleno područje, kojim upravlja vaš Savet Saturna. Nastavite da posmatrate ritam tog procesa. Živa bujica kreira ritam koji je neminovan kao na nekom od vaših instrumenata za merenje vremena. Svaki od vaših planetarnih entiteta je započeo svoj prvi ciklus kada je energija odnosa (povezanosti) bila sposobna da podrži takva iskustva uma/tela. Tako je svaki od vaših planetarnih entiteta na različitoj lestvici cikličnog programa, da ga tako nazovemo. Tajming tih ciklusa je mera ekvivalentna jednom paketu inteligentne energije. Ta inteligentna energija predstavlja neku vrstu časovnika. Ciklusi se kreću tako precizno kao što časovnik otkucava vaš sat. Vrata koja vode od inteligentne energije ka beskonačnoj inteligenciji se otvaraju nezavisno od okolnosti pri otkucaju sata.

nisam bio dovoljno jasan.....:)

uostalom i ova zima koja je upravo prosla je bila jedna od najostrijih u Evropi u zadnjih nekoliko decenija....mozda cak i zadnjih nekoliko vekova........sta ako sledeca zima bude jos gora?........sta ako temperature budu jos nize a snega bude jos vise?.......da li je to pocetak mozda nekog novog ledenog doba?...........da li ce zivot ljudi biti moguc u takvim okolnostima?

na severnom polu je doslo do POTPUNOG otapanja leda......sto takodje nikada do sada nije zabelezeno.....
Upravo tako.Čak je i obrazloženo zašto je ova zima bila tako neobična.Zato što je prestalo strujanje vazduha nad Evropom,što se nikako ili vrlo retko se dešava.Ako bude i golfska struja u okeanima isto tako prestati da teče,gadno smo nagrabusili,i to nikako nije normalno.
Eto objavili na vestima kako u čitavoj Evropi obustavljen let aviona zbog vulkanskog pepela u atmosferi.Totalna katastrofa je zbog toga u aviokompanijama zbog gubitka,a najgore što neznaju dokle će biti obustava letova, jer vulkan u Indoneziji još radi.
Koliko često puta smo čuli o ovakvim stvarima na vestima pa da smatramo da je to normalno.:D

Poslednja izmena:
Upravo tako.Čak je i obrazloženo zašto je ova zima bila tako neobična.Zato što je prestalo strujanje vazduha nad Evropom,što se nikako ili vrlo retko se dešava.Ako bude i golfska struja u okeanima isto tako prestati da teče,gadno smo nagrabusili,i to nikako nije normalno.
Eto objavili na vestima kako u čitavoj Evropi obustavljen let aviona zbog vulkanskog pepela u atmosferi.Totalna katastrofa je zbog toga u aviokompanijama zbog gubitka,a najgore što neznaju dokle će biti obustava letova, jer vulkan u Indoneziji još radi.
Koliko često puta smo čuli o ovakvim stvarima na vestima pa da smatramo da je to normalno.:D

u pitanju je vulkan na islandu i zbog njega je paralisan avio-saobracaj. msm, nisi malo omasio, samo pola planete :manikir:

mozes li malo poblize objasniti ovo podvuceno?

p.s. ako je moguce sa linkovanim izvorom ove tvrdnje...

znaci nemozes mi objasniti, a nemas ni relevantan izvor, ako ne racunamo gluposti raznoraznih metereoloskih strucnjaka sa tv ekrana...
uzgred, vesti na tv-u nisu nikakav izvor. tv je reklamni medij.

hvala na odgovoru.
Kako da ti objasnim kada se ne razumem toliko u meteorologiju?
Gledaj vesti,imaš imena i prezimena stručnjaka koji to objašnjavaju,zna se ko su,i to su relevantniji nego neki sajtovi čiji autore ni ne znaš a da ne govorimo o glupostima koje pišu.A to znači da su sajtovi još manje ili nikako ne mogu poslužiti kao izvor.
Hoćeš pouzdan izvor?Završi fakultet za meteorologa pa eto ti pouzdan izvor.
Ili da veruješ stručnjaku Omar Baduru iz svetske meteorološke organizacije (SMO).

Poslednja izmena:
citajuci ovo, pade mi napamet sta sam citao u zabavniku pre nekoliko godina, o neko mcoveku koji je kao dosao iz buducnosti u 1998 (tu negde ne secam se najbolje), predvideo je "World War III" za 2008, a navodno je dosao , da bi uzeo neki softver koji moze da konvertuje programske jezike iz jednog u drugi, posto se internet i tehnologija, iako je stanovnistvo desetkovano, i dalje razvijaju nesmetano....
googlajte sigorno cete nesto naci.

PS. mnogi veruju da je on sprecio onaj svetski Bug u vezi datuma na kompjuterima...:hahaha:
najverovatnije ce slican scenario i sledecu kataklizmu da zadesi XD

citajuci ovo, pade mi napamet sta sam citao u zabavniku pre nekoliko godina, o neko mcoveku koji je kao dosao iz buducnosti u 1998 (tu negde ne secam se najbolje), predvideo je "World War III" za 2008, a navodno je dosao , da bi uzeo neki softver koji moze da konvertuje programske jezike iz jednog u drugi, posto se internet i tehnologija, iako je stanovnistvo desetkovano, i dalje razvijaju nesmetano....
googlajte sigorno cete nesto naci.

PS. mnogi veruju da je on sprecio onaj svetski Bug u vezi datuma na kompjuterima...:hahaha:
najverovatnije ce slican scenario i sledecu kataklizmu da zadesi XD

to bi bijo ovaj...:lol:
http://www.johntitor.com/

Nešto više od četiri godine ostalo je do nestanka života na Zemlji
Smak sveta 21. 12. 2012!

Apokalipsa se bliži. Do kraja sveta ostalo je još nešto više od četiri godine, ako je verovati drevnom proročanstvu. U svetu je sve više pristalica teorije da se smak sveta približava. Teorija je mnogo, a šta će se dogoditi videćemo.

Da li će zimsko pomračenje Sunca 21. 12. 2012. biti i poslednje?

Istog dana će se desiti i redak astronomski fenomen, koji se dešava jednom u 230 miliona godina. Sunčev sistem će se izjednačiti sa Mlečnim putem i još dve galaksije će biti poravnate sa našom. U teorijama geofizičara pominju se i radikalne promene elektromagnetnog polja Zemlje, pa čak i zamena polova, što bi izazvalo katastrofu kataklizmičnih razmera. Tog datuma završava i drevni kalendar Maja, pa su mnogi katastrofičari taj dan spremno prihvatili kao „kraj sveta“.
Teorija o kraju sveta ima mnogo, ali pozabavimo se činjenicama. Drevni kalendar Maja završava se upravo 21. decembra 2012. Taj kalendar je neverovatno tačan i proračuni sveštenika Maja toliko su bili precizni da je kalendar jedan deset hiljaditi deo dana precizniji nego kalendar koji mi danas koristimo. Od svih davnih kalendara, kalendar Maja i drugih kultura Srednje Amerike je najkompleksniji i najinteresantniji. On u svojoj finalnoj formi najverovatnije potiče iz prvog veka pre Hrista.
U drevnim spisima Maja se poravnanje koje će se dogoditi tog dana naziva spajanje sa utrobom Velike Majke, odnosno Zemlje. Maje su verovale da ukupan ciklus života Zemlje traje 26.000 godina. Tog dana se očekuje ulazak u šesto doba i, prema prema njihovom verovanju, šesto doba je, zapravo, prazno i zavisi isključivo od kreatora nove civilizacije.

Neki teoretičari naftne krize predviđaju kulminaciju upravo oko 2012. Bez obzira na sve te teorije, jedno je sigurno - ako se 2012. baš ništa drugo ne dogodi, leta te godine imaćemo Olimpijske igre u Londonu.

"Legenda kristalne lobanje"

Zanimljivo je i da se smakom sveta 21. decembra 2012. bavi i četvrti nastavak filma o legendarnom avanturisti Indijani Džonsu „Kraljevstvo kristalne lobanje“. U njemu Harison Ford sprečava apokalipsu i pobeđuje sile zla. Film se bavi kristalnom lobanjom, koja je poznata i kao Mičel-Hedžisova lobanja jer ju je pronašla Ana, usvojena ćerka F. A. Mičel-Hedžisa. Verna kopija ljudske lobanje napravljena je od komada kvarcnog kristala i nađena je u Britanskom Hondurasu 1924. Pretpostavlja se da je stara 12.000 godina. Po legendi, smak sveta će nastupiti kada se spoji svih 12 lobanja, upravo 21. 12. 2012.

Znam da je do sada bilo bezbroj najava smaka sveta, ali ova mi zvuči najjezovitije.
Jesi ti to gled'o onaj film 2012?

Sto Maje nisu predvidele ko ce uzeti zlato na Evropskom prvenstvu u fudbalu 2012?a??aa???ili oce Bolt uzeti zlato na 100 metara sprint?a?

ima tu mnogo rupa i neodumica :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

a ko tebi kaze da nisu? a? aaa? AAA? :zper:
samo da ti objasnim, vako, srbi ce pobediti a englezi ce biti ljubomorni jer cemo ih pocepati u finalu i to na penalima. zato ce nas jopet bombardovati, pa ce nas braniti francuzi (oni se nece ni takmicit u jevropi neg u africi) ondaK ce se umesati i rusi u koaliciji sa francuzima, a ameri ce udarit na nas. kinezima ce bit dosano pa ce i oni u rat iako veze sa fuzbalom nemaju. i eto ti treci svecki i eto ti smaka sveta. :manikir:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back