Smajlović: Šolc poručio da Srbija još dugo neće u EU!

Тихи

Starosedelac
Poruka
184.620

Smajlović: Šolc poručio da Srbija još dugo neće u EU​

Ljiljana Smajlović

Izvor: Danas
Share on FacebookShare on ViberShare on WhatsappShare on TwitterShare on Email

Kolumnistkinja "Nedeljnika" Ljiljana Smajlović ocenila je da je nemački kancelar Olaf Šolc izjavom da je nezamislivo da dve zemlje koje se međusobno ne priznaju postanu članice Evropske unije poručio da će proći još dugo dok Srbija ne uđe u EU, prenosi RTV.​

"To je veoma neprijatna izjava kancelara Šolca ne zbog toga što u EU ne mogu da budu dve zemlje koje se međusobno ne priznaju, to niko ne osporava, ali ono što ja čitam u toj izjavi je da će Srbija i Kosovo da ulaze zajedno i istovremeno u EU", rekla je Smajlović za Tanjug komentarišući izjavu nemačkog kancelara.
Podsetila je da je Srbija zemlja kandidat za članstvo u EU, a da Kosovo još nema ni bezvizni režim koji je, dodala je, naša zemlja dobila pre više od 10 godina.
"U tome je neprijatni ton i poruka 'proći će još dugo da uđete u EU', što je potpuno destimulišuće za Srbiju", rekla je Smajlović.
Navela je da u Evropi nikada neće da daju vremensku odrednicu za članstvo, ali da je Šolc pomenutom izjavom prolongirao dalje ulazak Srbije u EU nego iko do sada.
"Šolc radi nešto što je verovatno sasvim tačno, barem sa stanovišta kalkulacija Nemačke, ali on u stvari kaže 'ma dok vi budete primljeni, ima da budete najbolji prijatelji' ", zaključila je Smajlović.

https://www.kosovo-online.com/vesti...orucio-da-srbija-jos-dugo-nece-u-eu-15-6-2022

http://www.tanjug.rs/full-view.aspx?izb=738482

Moje saucesce svekolikoj forumskoj EU-roguzziji.

EU vas ne zeli! Nemacka vas ne zeli!

Integracije Srbije i Rusije = NEMAJU ALTERNATIVU!

delom je Šolc u pravu jer su nam granice nedefinisane a to ti ne daje veliku autonomiju u politici,
drugo niko mu nije rekao kako zemlja koja može da bira predsednika na 7 godina tri puta i kancelara 4 godine 4 puta
(7*3=21, 4*4=16) može da ti popuje o autokratiji, mislim jeste kod nas jeste autokratski režim ali ne zato što to mi želimo
nego je iznuđen, i ni on još nije postigao ni 16 a kamo li 21 godinu

Not found интеграције Србије и ЕУ. Found погано изродска просеравања.
ma kakvi, 4 rajh nam je dezintegrisao YUGU, danke dojcland, i sada bi da nam salje vojsku i na teren u bih, malo im sto su nas bombardovali

dajte ljudi vec vise te sankcije 100%, maloah je 40%, ih bre rusi, kakvi ste to ljudi, pa rebnite vise svabovima posteno, a ne na kasicicu sankcije, pisljivih 40% umanjenje gasa zbog turbine? sramota.

Русија приморала Европу да користи залихе гаса припремљене за предстојећу зиму

aha, cvrcak i mrav prica, ima da im se smrznu dupeta, i zato su se i nameraccile svabe na bosnu, oce da kradu drva

Poslednja izmena:

Back