slušalice za cs:go

Pericles

Početnik
Poruka
6
Zdravo,

nisam pronašao niku sličnu temu, jer nemam opciju pretrage (LINK). Ako postoji slična tema, slobodno prebacite

nakon xx godina ponovo sam se vratio CS, ovog puta nije 1.6, već CS:GO :D
I mnogo je zanimljivo ;)

hoću kvalitetne slušalice sa mikrofonom, ali da su:
- wireless
- da koštaju od 9000-16000 rsd
- idealno ako nema vidljiv mikrofon, ali ok je i ako ima vidljiv

ja sam pretražio nekoliko modela, ali nisam baš iskusn koje su najbolje:
  • Gejmerske slušalice JBL Quantum 400
  • Gejmerske slušalice JBL Quantum 350 Wireless
  • Gejmerske slušalice Razer Kraken Multi-Platform Mercury White
  • Gejmerske slušalice Razer Opus X Bluetooth Active Noise Cancellation Mercury White - ove odlično izgledaju!
  • Gejmerske slušalice JBL Quantum 600 Wireless
  • G533 Wireless 7.1 Surround Gaming Headset Wireless - za ove sam čuo da su odlične za GAMING, ali nemam iskustva...
  • Sennheiser HD 4.40 BT - zašto su na nekim mjestima ispod 10k RSD ?
  • Sennheiser HD 350BT - isto, zašto ispod 10k RSD?
  • Sennheiser HD 450BT - ove su oko 15k RSD
  • Audio-Technica ATH-ANC500BT Wireless

ili ako imate neki bolji predlog, slušam sve predloge:)

za mene je RAZER potpuno nepoznata marka (imam preko 30 godina...malo i više... pa verujem da je to novi "Logitech" mog doba :D , ali opet, ako može HELP sa iskustvima i TIPS&HINTS)

p.s.
Kupio sam RAPOO 7200 wireless mouse - UŽAS! Ne kupovati, ultra neprecizan (gori od wired 500 rsd miša)

neki savet za miš koji bi bi wireless, ali do 5k rsd... nekako mi mnogo da dajem više

Mnogo hvala!

Zdravo,

nisam pronašao niku sličnu temu, jer nemam opciju pretrage (LINK). Ako postoji slična tema, slobodno prebacite

nakon xx godina ponovo sam se vratio CS, ovog puta nije 1.6, već CS:GO :D
I mnogo je zanimljivo ;)

hoću kvalitetne slušalice sa mikrofonom, ali da su:
- wireless
- da koštaju od 9000-16000 rsd
- idealno ako nema vidljiv mikrofon, ali ok je i ako ima vidljiv

ja sam pretražio nekoliko modela, ali nisam baš iskusn koje su najbolje:
  • Gejmerske slušalice JBL Quantum 400
  • Gejmerske slušalice JBL Quantum 350 Wireless
  • Gejmerske slušalice Razer Kraken Multi-Platform Mercury White
  • Gejmerske slušalice Razer Opus X Bluetooth Active Noise Cancellation Mercury White - ove odlično izgledaju!
  • Gejmerske slušalice JBL Quantum 600 Wireless
  • G533 Wireless 7.1 Surround Gaming Headset Wireless - za ove sam čuo da su odlične za GAMING, ali nemam iskustva...
  • Sennheiser HD 4.40 BT - zašto su na nekim mjestima ispod 10k RSD ?
  • Sennheiser HD 350BT - isto, zašto ispod 10k RSD?
  • Sennheiser HD 450BT - ove su oko 15k RSD
  • Audio-Technica ATH-ANC500BT Wireless

ili ako imate neki bolji predlog, slušam sve predloge:)

za mene je RAZER potpuno nepoznata marka (imam preko 30 godina...malo i više... pa verujem da je to novi "Logitech" mog doba :D , ali opet, ako može HELP sa iskustvima i TIPS&HINTS)

p.s.
Kupio sam RAPOO 7200 wireless mouse - UŽAS! Ne kupovati, ultra neprecizan (gori od wired 500 rsd miša)

neki savet za miš koji bi bi wireless, ali do 5k rsd... nekako mi mnogo da dajem više

Mnogo hvala!
Kooje god da uzmes iznad 50 evra neces se pokajati. Jedino mislim da treba da uzmes BT zbog lakseg kacenja, pogotovo sa laptopa
i telefona. Mogu da zamislim da wifi sluske treba da idu na ruter, a do tamo se kacis na njih, a sa time nemam iskustva...
edit:
drugi problem sa wifi je ako se pare, onda na tel i laptop ne mozes istovremeno sluske i internet.

Poslednja izmena:
Kooje god da uzmes iznad 50 evra neces se pokajati. Jedino mislim da treba da uzmes BT zbog lakseg kacenja, pogotovo sa laptopa
i telefona. Mogu da zamislim da wifi sluske treba da idu na ruter, a do tamo se kacis na njih, a sa time nemam iskustva...
edit:
drugi problem sa wifi je ako se pare, onda na tel i laptop ne mozes istovremeno sluske i internet.
hvala @ 4thman , hvala @ bmaxa

korisim običan PC , desk (nije laptop), pa me sad ovo malo interesuje, pošto nisam expert za ovaj deo
- često kažu wireless i bluetooth ... - koja je razlika?

za posao koristim laptop i za sastanke slušalice od "Samsunga mobilnog :D" , žičane su naravno, nisu wireless

ako bih uzeo bluetooth - mogu da ih spojim sa službenim laptopom, ali kako da ih spojim sa DESK PC ?

6a022ad3c0612f200b022ad38089f6200c-pi.png

https://virtuallinguist.typepad.com/csgo-blog/2018/12/csgo-gaming-headsets-best-ones-to-choose.html

e kupio sam slušalice ;)
JBL Quantum 600 Wireless (16.999 rsd na popustu)

isprobao sam nekoliko pa ću da ih ukratko opišem ako nekome bude trebala pomoć oko kupovine.
prvo da opišem kakve su ove JBL Q.600:

POZITIVNO:

• mikrofon je 10/10 - savršeno te svako čuje i najtišu reč. sve kupi fenomenalno
  • zvuk je 7.1, tako da savršeno čuješ odakle dolazi čovek čak i korake u CS:GO (pretpostavljam sve koje imaju 7.1 imaju isti efekat)
  • imate mogućnost da stišate zvuk CHAT kako bi pojačali zvuk okoline
NEGATIVNO (samo 1 zamerka):
  • iako JBL tvrdi da je napravio najbolji balans GAME vs MUSIC, bass nije baš najdublji iako se odlično čuje (npr. Panasonic RB-M700B ima osjetno dublji BASS, kao da se nalazite pored zvučnika veličine 1m3. Sony WH-CH710N isto ima dublji bas, ali ne kao Panasonic)

kome ovo ne smeta previše, za slušanje razumne muzike - 100% pravi izbor do 20.000 rsd

• Gejmerske slušalice JBL Quantum 400 - plići tonovi, osetićete razliku kad ih probate u radnji
  • Gejmerske slušalice JBL Quantum 350 - zaobiđite ako imate pare do 20.000 rsd (pa i 15000, bolji je izbor JBG Q.400)
  • Gejmerske slušalice Razer Kraken Multi-Platform Mercury White - isto kao i JBG Q.400, jedino što nisu za muziku... nije dovoljno dobro kao JBG.Q.400 su ipak za nijansu bolje
  • Gejmerske slušalice Razer Opus X Bluetooth Active Noise Cancellation Mercury White - odlčno izgledaju, ali bih rekao da su isključivo za GAME kao i KRAKEN
  • Logitech PRO X - OVDE sam se malo dvoumio između njih i JBL Q.600 - izuzetne su, ja prijatno iznenađen. Čak i muzika je odlična ... zbog naziva sam pao na JBL ... nekako kao kad poredim AUDI A6 vs. BMW 5... slično koštaju, sličan osećaj, pa onda padneš na istoriju (BMW) ... a da neko uzme PRO X umesto JBL Q.600, ne bih imao ni 1 razlog da mu zamerim (i obrnuto) -
  • Sennheiser HD 4.40 BT - odlične za muziku, nisu ga GAME niti za CHAT (loš mikrofon, mora to MNOGO bolje)
  • Sennheiser HD 350BT - zaobiđite, razlika između njih i 450BT je u izolaciji zvuka, loša izolacija - realno morale bi koštati 5000rsd max, ali ime mu dodaje na cenu
  • Sennheiser HD 450BT - ok, ali cena je ipak malo prevelika u odnosu na ono šta dobijate. JBL i Logitech PRO X su bolje po svemu. cena za ove bi trebala biti max 8000rsd, ali opet...marka mu dodaje cenu
  • Panasonic RB-M700B i Sony WH-CH710N - samo za muziku i to su ono....ocena 11 od 10 maksimalnih (baš ćete uživati u muzici ako ih kupite)

KONKLUŽN (:p)
- GAME + Muzika:
JBL Q.600 ili Logitech PRO X
- samo muzika: SONY ili Panasonic
- samo GAME : Razer vrhunski, ali ne ništa bolji od JBL ili Logitech (možda malo jeftiniji za iste performanse)

ako imate preko 200 €, onda naravno skuplje, skvakako, mada ne bih savetovao ispod 30.000 rsd, jer nisam primetio razliku vs. 20.000 rsd.

dati 200 eura za slusalice..strasno..
pa vidi,
nisam žicao moje roditelje za te pare, sam sam ih zaradio (jer imam preko 30g)
kad sam bio klinac, nisu mi roditelji bili u dobroj finansijskoj situaciji, pa nisam imao nikakve do 21.godine - sad ja jesam u dobroj finansijskoj situaciji i sam sam si obezbedio.
17000 rsd nije baš 200€, ali na mnogim mestima ovo košta preko 20.000 (~170€)
čisto sumnjam da će neki klinac ovo da sebi kupi (bilo šta preko 10k RSD), al sigurno da ima nekih ljudi koji to mogu svojoj deci da priušte.

slušalice ispod 250€ su zapravo "LOW END" slušalica - svake slušalice koje pronađeš u rasponu od 50-80€ su zapravo realne vrednosti oko 10-20€ , a to preprodaju po višoj ceni, tako da ljudi pomisle kako su negde "middle, i one su u većini slučajeva lošije od bubica koje dobijete uz mobilni telefon (prilikom kupovine).

ako hoćeš PRO slušalice ili SUPER PRO - e onda moraš da izvadiš za DENON, BANG&OLUFSEN, FOCAL, ONKYO i sl...i to košta od 2-3 hiljade eura pa sve do 5-6 hiljada € (ima nekih i do 100.000€, ali radi se o nekim zlatnim i dijamantskim umetcima ... nema neki extra kvalitet zvuka vs. 2-6 hiljada €) 🙂

tako da...šta da ti kažem - "svako se pokrije sa onoliko ćebeta koliko ima" (i ja sam nekad imao parče... ali promeni se život, malo obrazovanje, malo škola, malo se mučiš (nekad malo i više da pomisliš da odustaneš) ..i radiš 24/7 ... i j**** te neobrazovani privatnici , pa te još j**** ... pa opet hoćeš da odustaneš ... pa ne odustaneš... 🙃 😖 😓😓😣😖😩😩😮‍💨 .... pa nekad na kraju tunela dođe i nagrada (ponekad čekaš i preko 10 -15 godina...ali to je život 😉))

Uopste nije bilo pitanje da li sam zaradjujes nego cena slusalica. No kako je nekom bitno jedno, nekom drugo nesto,
ukusi su razliciti... ja sam recimo platio 60 evra i mislim da je to dosta. I to prvo kupio duplo jeftinije ali su se raspale brzo...

pa vidi,
nisam žicao moje roditelje za te pare, sam sam ih zaradio (jer imam preko 30g)
kad sam bio klinac, nisu mi roditelji bili u dobroj finansijskoj situaciji, pa nisam imao nikakve do 21.godine - sad ja jesam u dobroj finansijskoj situaciji i sam sam si obezbedio.
17000 rsd nije baš 200€, ali na mnogim mestima ovo košta preko 20.000 (~170€)
čisto sumnjam da će neki klinac ovo da sebi kupi (bilo šta preko 10k RSD), al sigurno da ima nekih ljudi koji to mogu svojoj deci da priušte.

slušalice ispod 250€ su zapravo "LOW END" slušalica - svake slušalice koje pronađeš u rasponu od 50-80€ su zapravo realne vrednosti oko 10-20€ , a to preprodaju po višoj ceni, tako da ljudi pomisle kako su negde "middle, i one su u većini slučajeva lošije od bubica koje dobijete uz mobilni telefon (prilikom kupovine).

ako hoćeš PRO slušalice ili SUPER PRO - e onda moraš da izvadiš za DENON, BANG&OLUFSEN, FOCAL, ONKYO i sl...i to košta od 2-3 hiljade eura pa sve do 5-6 hiljada € (ima nekih i do 100.000€, ali radi se o nekim zlatnim i dijamantskim umetcima ... nema neki extra kvalitet zvuka vs. 2-6 hiljada €) 🙂

tako da...šta da ti kažem - "svako se pokrije sa onoliko ćebeta koliko ima" (i ja sam nekad imao parče... ali promeni se život, malo obrazovanje, malo škola, malo se mučiš (nekad malo i više da pomisliš da odustaneš) ..i radiš 24/7 ... i j**** te neobrazovani privatnici , pa te još j**** ... pa opet hoćeš da odustaneš ... pa ne odustaneš... 🙃 😖 😓😓😣😖😩😩😮‍💨 .... pa nekad na kraju tunela dođe i nagrada (ponekad čekaš i preko 10 -15 godina...ali to je život 😉))
samo se pitam koji ce mi moj pro slusalice od 2-3000 evrica da bi igro csgo 5 min, 1h kliko na vote da izbacis ruske hakere i 2 h da izgubis vrijeme da pronadjes normalne igrace..a ta prica slusalice ispod 250 evra su low end :zcepanje: dal si pri sebi..

Uopste nije bilo pitanje da li sam zaradjujes nego cena slusalica. No kako je nekom bitno jedno, nekom drugo nesto,
ukusi su razliciti... ja sam recimo platio 60 evra i mislim da je to dosta. I to prvo kupio duplo jeftinije ali su se raspale brzo...

naravno, slažem se.

neko troši na skupe večere, neko na skupa odela, neko na iPhone 13 koji je u 99% identičan iPhone 12 , itd... itd...

svako ono šta voli, a ja sam ovde postavio post u nadi da će mi neko pomoći u odabiru slušalica koje bi koristio i za muziku i za CSGO.
Međutim, stvari su se promenile u poslednjih 10-15 godina i ovde se teže može pronaći pravi savet ... već koliko vidim više nešto kao čet...
nekad je Krstarica bila pojam ... pa sam se ponadao da bi bar upola to moglo biti i danas...

samo se pitam koji ce mi moj pro slusalice od 2-3000 evrica da bi igro csgo 5 min, 1h kliko na vote da izbacis ruske hakere i 2 h da izgubis vrijeme da pronadjes normalne igrace..a ta prica slusalice ispod 250 evra su low end :zcepanje: dal si pri sebi..

pa pazi, ja sam imao neke osnove o muzičkim instrumentima i tu i tamo sam ponešto znao i pre...

sad sam u poslednjih 20ak dana intenzivno tragao i isprobavao razne slušalice od 15€ do 6000€ . Ima specijalizovanih radnji muzičke opreme i lepo će ljudi sve da ti objasne i u krajnjem slučaju da ti daju da isprobaš proizvode raznih cenovnih rangova i da se sam uveriš u kvalitet.

što se tiče ovoga što si ti napisao... prvo, super što hoćeš da nešto kažeš javno, drugo šteta što si slabije imao priliku da se susrećeš sa muzičkom opremom pa iz tog ugla ne možeš da pomogneš ljudima... no dobro prisutan si na formu i to je dobro (moraću ja da skoknem do medicine, ili farmacije da tamo nešto "pametno kažem" ... mislim... nisam lekar, al mogu da pogledam ) 😉

DENON, BANG&OLUFSEN, FOCAL, ONKYO - njima oko 1% čini prodaja GAMING opreme i nisam mislio na GAMING slušalice kad sam rekao da koštaju od 2-3 pa do 6 hiljada eura 🙂 ... te proizvođače to i ne zanima.
ali ne moraš se ni opterećivati time da taj deo istražuješ... to nećeš pronaći na forumima

što se tiče rangiranja postoji nekoliko rangova kvaliteta (ne govorim o gaming slušalicama već generalno kao što sam to i govorio u poslednjem postu,da ponovim za one koji nisu slušali na času):
- BASIC (neko zove i entry level ) - to je sve šta košta do 50$ (kod nas i do 100€, je mi ipak nabijamo cene ko bolesni) se smatra početnom tačkom i to nije Hi-Fi ma šta god da vam prodavac priča ili šta god da piše na toj kineskoj kutiji ... to je ono ... rang da čuješ nešto... (75% ljudi će biti dovljno, a realno mnogi proizviođači bubica za mobilne imaju kvalitetniji zvuk (probajte, nemojte mi verovati😉 )
- Entry Hi-Fi - e ovde kreće početak HI-FI. ako imaš mogućnosti da kupiš u USA, platićeš od 50$ - 199$ , kod nas od 100€ do 250€ (ili 30.000 rsd) . Sve šta ti prodavac bude podvaljiao neke X marke da je to neki srednji nivo - LAŽE
- MID RANGE (naravno Hi-Fi) - ovo ti košta od 200$ pa do 500$ , kod nas od 250€ pa do 600€(možda negde i više). E ovde kreću ozbiljni igrači (Denon, Onkyo... itd...)
- HIGH - ovo košta preko 500$ (ili oko 600€+) i ide do 1000$ (ili oko 1500€ kod nas)
- PREMIUM ili studijske - min 1000$ i ide do 6-8 hiljada € (ima nekih unikata do 10-12000€ da nemaju dijamante ili zlato ili sl... ).
ovo su za studije, snimanje muzike, DJ i sl...

https://www.whathifi.com/features/11-worlds-most-expensive-pairs-headphones
(nadam se da ćete mi objaviti link, neka vide ljudi slušalice 😜)

sve u svemu - na potpuno pogrešnu adresu sam se obratio ili bolje rečeno, na pravoj adresi su se javili pogrešni ljudi 🙃

pa pazi, ja sam imao neke osnove o muzičkim instrumentima i tu i tamo sam ponešto znao i pre...

sad sam u poslednjih 20ak dana intenzivno tragao i isprobavao razne slušalice od 15€ do 6000€ . Ima specijalizovanih radnji muzičke opreme i lepo će ljudi sve da ti objasne i u krajnjem slučaju da ti daju da isprobaš proizvode raznih cenovnih rangova i da se sam uveriš u kvalitet.

što se tiče ovoga što si ti napisao... prvo, super što hoćeš da nešto kažeš javno, drugo šteta što si slabije imao priliku da se susrećeš sa muzičkom opremom pa iz tog ugla ne možeš da pomogneš ljudima... no dobro prisutan si na formu i to je dobro (moraću ja da skoknem do medicine, ili farmacije da tamo nešto "pametno kažem" ... mislim... nisam lekar, al mogu da pogledam ) 😉

DENON, BANG&OLUFSEN, FOCAL, ONKYO - njima oko 1% čini prodaja GAMING opreme i nisam mislio na GAMING slušalice kad sam rekao da koštaju od 2-3 pa do 6 hiljada eura 🙂 ... te proizvođače to i ne zanima.
ali ne moraš se ni opterećivati time da taj deo istražuješ... to nećeš pronaći na forumima

što se tiče rangiranja postoji nekoliko rangova kvaliteta (ne govorim o gaming slušalicama već generalno kao što sam to i govorio u poslednjem postu,da ponovim za one koji nisu slušali na času):
- BASIC (neko zove i entry level ) - to je sve šta košta do 50$ (kod nas i do 100€, je mi ipak nabijamo cene ko bolesni) se smatra početnom tačkom i to nije Hi-Fi ma šta god da vam prodavac priča ili šta god da piše na toj kineskoj kutiji ... to je ono ... rang da čuješ nešto... (75% ljudi će biti dovljno, a realno mnogi proizviođači bubica za mobilne imaju kvalitetniji zvuk (probajte, nemojte mi verovati😉 )
- Entry Hi-Fi - e ovde kreće početak HI-FI. ako imaš mogućnosti da kupiš u USA, platićeš od 50$ - 199$ , kod nas od 100€ do 250€ (ili 30.000 rsd) . Sve šta ti prodavac bude podvaljiao neke X marke da je to neki srednji nivo - LAŽE
- MID RANGE (naravno Hi-Fi) - ovo ti košta od 200$ pa do 500$ , kod nas od 250€ pa do 600€(možda negde i više). E ovde kreću ozbiljni igrači (Denon, Onkyo... itd...)
- HIGH - ovo košta preko 500$ (ili oko 600€+) i ide do 1000$ (ili oko 1500€ kod nas)
- PREMIUM ili studijske - min 1000$ i ide do 6-8 hiljada € (ima nekih unikata do 10-12000€ da nemaju dijamante ili zlato ili sl... ).
ovo su za studije, snimanje muzike, DJ i sl...

https://www.whathifi.com/features/11-worlds-most-expensive-pairs-headphones
(nadam se da ćete mi objaviti link, neka vide ljudi slušalice 😜)

sve u svemu - na potpuno pogrešnu adresu sam se obratio ili bolje rečeno, na pravoj adresi su se javili pogrešni ljudi 🙃

igras li csgo za lovu? takodje imam osnovu u muzickim instrumentima, plus sam ginekolog..

Back