slusalice rade a zvucnici ne rade

Djordaneli

Početnik
Poruka
23
Nabudzio sam izlaznu plocu sa jedne mini linije na drugu,obe Panasonic samo drugi modeli,i sve na liniji radi besprekorno osim sto zvucnici ne rade.A ima normalan zvuk u slusalicama.
Pokusavao sam da stavim druge zvucnike,jednostavno nema apsolutno nikakvog zvuka na izlazu.Opet ubodem slusalice,one rade.
Sta bi to moglo da bude?

Zamenio si kontakte na uticnici za slusalice !
Uticnica je konstruisana tako da kad ubodes dzek od slusalica odspoji zvucnike...Nekidan sam imao slicnu situaciju ali se radilo o pregorelim osiguracima na izlazu. A moze biti da za slusalice koristis posebno malo pojacalo a izlazno ti riknulo...

Taj prednji deo mini linije gde se nalazi uticnica za slusalice nisam dirao.
Zamenio sam sa linije panasonic sa-ak 22 plocu gde se nalazi pojacalo sa hladnjakom na liniju panasonic sa-ak 28.
A uz plocu gde se nalazi pojacalo zamenio sam i trafo sa 22-ke.Sve se uklapalo,na iste prikljucke,i sve na liniji radi(tjuner,dekovi,cd,sve komande) samo nema zvuka na izlazu,a nema ni napona danas smo merili.Cudno:think:
A sada pojacalo kad linija radi na slusalicama se blago greje,znaci ipak radi ic pojacivacko kolo.

Primetio sam da mi displej pomalo treperi od kad sam menjao plocu sa pojacalom i trafo,kao da nema dovoljno struje.
Linija je prelepa,bas mi se svidja,zato sam uporan da je popravim,a niko u servisima nece da je prihvati da uradi jer je budzevina:(

Koji je taj drugi model Panasonika....koji si nabudzio umesto starog....da probam da nadjem semu.... Nekada sam radio u RTV servisu....imam drugare koji se jos time bave.....

U medjuvremenu.....proveri kablove od linije do zvucnika.....neki put moze biti " banalni kvar "......

Od ovog modela sa-ak 22 sam skinuo trafo i plocu sa pojacalom i hladnjakom:
images

I ubacio sam u ovaj model sa-ak 28:
images

Ta ploca je postavljena vodoravno,a na nju se vertikalno ubode ploca gde se nalazi tjuner sa flet kablovima.

Linija panasonic sa-ak22 ima dva izlaza a sa-ak 28 ima cetiri izlaza.

I to je nesto ....probacu da ti nadjem semu....da vidimo da li odgovaraju svi pinovi sa pojacala ak-22....konektoru na ploci u koju je uboden ( ak-28 ).....
Moguce je da izlazni deo sa polce pojacala ( ak-22 )...ne odgovara potpuno konektoru ( ak-28 ) jer je predvidjen za samo dva zvucnika ( ne cetiri )....

Back