Strawberry Alarm Clock

Sensei

Master
Moderator
Poruka
93.342
„Strawberry Alarm Clock“ je psihodelični rok bend osnovan 1967. godine.

Nastao u Glendejlu, Kalifornija, gradu oko petnaestak kilometara severno od centra Los Anđelesa.

Bend je najpoznatiji po svom hit singlu „Incense and Peppermints“ iz 1967. godine.

Njihova muzika je kategorisana kao esid rok, psihodelični pop i sanšajn pop, a pet pesama su se našli na top listama u Sjedinjenim Državama i Kanadi, uključujući dva hita iz Top 40.

Zašto su mi oni pali na pamet?

Slučajno sam naleteo na vest:

Na današnji dan 2018. godine, američki muzičar Ed King preminuo je u svom domu u Nešvilu, u Tenesiju, u 68. godini života. Bio je gitarista psihodeličnog rok benda The Strawberry Alarm Clock i gitarista i basista južnjačkog rok benda Lynyrd Skynyrd od 1972. do 1975. godine, a zatim ponovo od 1987. do 1996. godine. Uživajte u ovom izvođenju pesme „Freebird“ iz 1974. godine sa Edom ovde:
Počivaj u miru 🎸

Odmah mi Brajan Dzonson padne na pamet sa njegovim belim "tear drop" Voxom....
Ali nisam na ovaj spot mislio, vec na tvoju temu "Ko voli gitare". Tamo sam postavio sliku "Strawberry Alarm" gitara koje je Mosrite napravio specijalno za clanove grupe.....Morao sam da trazim temu...https://forum.krstarica.com/threads/ko-voli-gitare.903559/

strawberry Alarm Clock.....Mosrite gitars.jpg

Back