Slučaj Novak Kilibarda

Pumpaj Dinstanović

Zaslužan član
Poruka
104.988
kilibarda-cr.jpg

Evo, bio je nedavno na emisiji, povodom pobjede koaliciji Mila Đukanovića. Osnivač Narodne stranke, kritikuje vlasti da su čudnovate prema crnogorskom jeziku i kako se mora poći više prema njegovoj standardizaciji, potom je zahtjevao da se više u sledećoj vladi otvori problem crkve sa Srpskom pravoslavnom crkvu (o Crnogorskoj pravoslavnoj crkvi), kao i da nova Skupština Crne Gore mora više formalno da poništi sramnu odluku Podgoričke Skupštine iz 1918. godine, koja je prisajedinila Crnu Goru Srbiji.

Za neupućene, molim vas da odgledate ovaj intervju sa njim ranijih godina (cijeli, početak sam je nebitan):

:hahaha: :hahaha: :hahaha:

E, istina je da ništa nije karakteristično za jedan narod, ali moram zaista priznati da se ovakav fenomen vidi praktično samo kod Crnogoraca, u ovolikoj mjeri.

:hahaha:

Poslednja izmena:
:hahaha: :hahaha: :hahaha:

E, istina je da ništa nije karakteristično za jedan narod, ali moram zaista priznati da se ovakav fenomen vidi praktično samo kod Crnogoraca, u ovolikoj mjeri.

:hahaha:

To je stvarno interesantan fenomen,svi ti ********* dukljani su pre 10,15,20god svi odereda bili velikosrbi,pocev od Mila ,pa Jevrema Brkovica,Kilibarde,Marovica i ostale Milove kamarile pa do raspopa Mirasa...ocigledno je da se radi o ljigavim i prevrtljivim ljudima koji su rad svojih licnih interesa spremni uraditi bilo sta,takvi ljudi nemaju ni casti ni obraza

Slavene ovo gore nije nista kakve je vatrene govore Kilibarda drzao pocetkom devedesetih,licno sam imao prilike da prisustvujem tim skupovima,KIlibarda je tada bio jedan od vecih Srpskih nacionalista i vodeci sovinista a u sta se danas cojek pretvori,stide li se ovi dukljani boga a ako ne ljudi

To je stvarno interesantan fenomen,svi ti ********* dukljani su pre 10,15,20god svi odereda bili velikosrbi,pocev od Mila ,pa Jevrema Brkovica,Kilibarde,Marovica i ostale Milove kamarile pa do raspopa Mirasa...ocigledno je da se radi o ljigavim i prevrtljivim ljudima koji su rad svojih licnih interesa spremni uraditi bilo sta,takvi ljudi nemaju ni casti ni obraza

Slavene ovo gore nije nista kakve je vatrene govore Kilibarda drzao pocetkom devedesetih,licno sam imao prilike da prisustvujem tim skupovima,KIlibarda je tada bio jedan od vecih Srpskih nacionalista i vodeci sovinista a u sta se danas cojek pretvori,stide li se ovi dukljani boga a ako ne ljudi

Има још Срба у ЦГ!
:klap::klap:

Od Srbina pa do Montenegrina ili Milogorca..:roll:

Trebalo bi procitati neke od njegovih intervjua iz 80-ih. Covek je doziveo neki cudan preobrazaj,
na gore..

Ja se sjecam jednog njegovog intervjua iz tog vremena,Klibiarda je tada govorio o malteskim vitezovima i njihovom cilju rasrbljavanja crnegore,moram priznati da mi je to tada sve nebulozno i fantasticno zvucalo ali kad pogledam sa ove dinstace sve sto je Kilibarda govorio se ostvarilo cak je i on postao jedan od njih,nevjerovatno ali istinito

O cemu pricas, jadan? :hahaha:

Izjednacavas Kilibardu sa DPS-om, sto je krajnje nebulozno. Mijesas babe i zabe:lol:

Srecom, Narodna stranka ode polako u istoriju

Ne,ja govorim da su svi ti ljudi Jevrem Brkovic,Kilibarda,Milo,Marovic,raspop Miras itd do juce bili veliko srbi,srpski nacionalisti a neki i sovinisti,davali su zapaljive izjave a danas su se preobrazili u nesto drugo o tome govorim

Reckless ne znam koliko imas godina ali ja sam dovoljno star da se sjecam kraja osamdesetih i pocetka devedesetih,tada sam prvi put u Podgorici cuo pjesmu Ko to kaze ko to laze Srbija je mala ,tada je bila takozvana jogurt revolucija koju su predvodili Momir i Milo i preko koje su se dokopali vlasti,sjecam se tog skupa bilo je sigurno vise od 150 000 ljudi okupljenih oko skupstine CG,pjevalo se Srbiji i Srpstvu,KOSOVU,drugu Slobi itd a ovi su drzali vatrene govore i o tome ti govorim sta bi sa tim narodom kako se pola njih pretvori u dukljane

Reckless ne znam koliko imas godina ali ja sam dovoljno star da se sjecam kraja osamdesetih i pocetka devedesetih,tada sam prvi put u Podgorici cuo pjesmu Ko to kaze ko to laze Srbija je mala ,tada je bila takozvana jogurt revolucija koju su predvodili Momir i Milo i preko koje su se dokopali vlasti,sjecam se tog skupa bilo je sigurno vise od 150 000 ljudi okupljenih oko skupstine CG,pjevalo se Srbiji i Srpstvu,KOSOVU,drugu Slobi itd a ovi su drzali vatrene govore i o tome ti govorim sta bi sa tim narodom kako se pola njih pretvori u dukljane

Popis stanovništva 1991. godine:

UKUPNO stanovnika: 615.035
NACIONALNA ILI ETNIČKA STRUKTURA:
Crnogorci: 380.467 (61,86%)
Muslimani: 89.614 (14,57%)
Srbi: 57.453 (9,34%)
Albanci: 40.415 (6,57%)
Jugosloveni: 26.159 (4,25%)
Hrvati: 6.244 (1,02%)
Romi: 3.282
Makedonci: 1.072
Slovenci: 369
Mađari: 205
Nemci: 124
Rusi: 118
ostali: 1.496
neizjašnjeni: 943
regionalno opredeljeni: 998
nepoznate narodnosti: 6.076

Popis 2003.

nacionalna struktura:

UKUPNO: 620.145
Crnogorci: 267.669 (43,16%)
Srbi: 198.414 (31,99%)
Bošnjaci: 48.184 (7,77%)
Albanci: 31.163 (5,03%)
Muslimani: 24.625 (3,97%)
Hrvati: 6.811 (1,10%)
Romi: 2.601 (0,42%)
Jugosloveni: 1.860 (0,30%)
Makedonci: 819 (0,13%)
Slovenci: 415 (0,07%)
Mađari: 362 (0,06%)
Rusi: 240 (0,04%)
Egipćani: 225 (0,04%)
Italijani: 127 (0,02%)
Nemci: 118 (0,02%)
ostali: 2.180 (0,35%)
Neizjašnjeni: 26.906 (4,34%)
regionalno opredeljeni: 1.258 (0,20%)
nepoznate narodnosti: 6.168 (1,00%)

Po ovome je meni jasno kako su se ljudi u Crnoj Gori izjasnjavali.

Back