Slucaj nadstresnica

tab503

Daj link
Administrator
Poruka
131.903
Do sad su se pojavila 3 moguca uzroka pada.
  • Korupcija, uzimanje para za kvalitetan a pravljanje sa losim/jeftinim materijalom
  • Los projekat rekonstrukcije
  • Diverzija
Mene zanima zasto i kako za godinu dana nije utvrdjen krivac?

Ako je u pitanju korupcija, ko je uzeo pare
Ako je u pitanju los projekat ko je kriv
Ako je u pitanju diverzija, ko je to uradio.

Zasto i kako nije ni za godinu dana utvrdjena krivica i niko konkretno nije optuzen?

Da li je najveci krivac za sve ovo sta se desava u zemlji onaj ko je bio nesposoban da nadje uzrok pada i markira krivca?

Video si da su cene projekta bile sumanute, pare su uzeli oni sami. Sigurno neće sami sebe da ćorkiraju pa se sada istraga opstruiše.

Kriv je uspostavljen koruptivni sistem gde se struka ne pita. Neko tamo odluči šta će da se gradi, kako će da se gradi, koliko će da se ugradi, zatim sve odradi na divlje, i onda se nalaze "stručnjaci" koji će sve to da pokriju potpisima (dozvole, studije...). I tako se sve radi u Srbiji, na divlje a posle "sređuju" papiri.

Naravno niko, to je izmišljen spin da se troluje javni prostor.

• Korupcija, uzimanje para za kvalitetan a pravljanje sa losim/jeftinim materijalom
  • Diverzija

Zasto i kako nije ni za godinu dana utvrdjena krivica i niko konkretno nije optuzen?

Da li je najveci krivac za sve ovo sta se desava u zemlji onaj ko je bio nesposoban da nadje uzrok pada i markira krivca?
ja se izvinjavam na spamu ,
jedno pitanjce

zasto nemas reakciju na uvredu tipa ''mozes da mi popusis'' ? pravilnik foruma i to

• Diverzija

Ne. Postoji jedan, ne mogući uzrok, nego jedina moguća istina, a to je - pad nadstrešnice je izazvala nesposobnost, podmitljivost i lopovluk srpske napredne stranke.

Koliko stvari u ovoj koorčevoj državi i koliko njihovih havarija treba da se desi da bi vi jednom prestali da ih branite i čuvate svoje prodane, uplašene guzice?

Sad svi propagirate žvalibaninu umobolnu, izmišljenu teoriju bez ikakvih osnova koju je on izmislio jedno pola godine od tog slučaja jer vidi da ljudi ne odustaju tako lako. Mislio je da će sve proći, kao uvek, zatrpavanjem drugim izmišljenim aferama, vađenjem iz dupeta nekih opskurnih likova i bizarnim pričama za zamlaćivanje naroda.

Bez ikakve osnove, bez ikakvog smisla, neke kutije na banderi, neki idioti sa telefonima, neki beli kombi bez tablica.... Alo bre da li ste svi toliko bolesni u mozak!?

Pa hapsili su Monu i Vesića pa ih puštali. Optuženo je nekih desetak ljudi ali sudjenje nije počelo. Kod nas sudjenja traju godinama.
Ne može istraga trajati toliko dugo.
Našao sam ovaj tekst koji objašnjava zašto ide kako ide traljavo.

Ozonpress Tužilaštvo ponovo nije odgovorilo zašto je pala nadstrešnica, najmanje tri godine do presude - Ozonpress https://share.google/T7aknvccHI2uJLIo6

Ne mogu shvatiti da se na ovakvom slučaju ovoliko oteže.Toliko su energije potrošili na gluposti mislim na VLAST na brojanje, koliko ima njih-vas kao da nikoga ne interesuje šta se zaista desilo i da svi samo koriste situaciju.Kako smo postali ovakvo rijaliti društvo?
Zar nije logičnije da se svi danas skupe ispred Tužilaštva i izvrši pritisak javnosti hoćemo odgovor zašto nema presude ko je odgovoran?Ako je odogovor niko da čujemo zašto niko.Ako je odgovor neko da čujemo zašto neko.

Zašto još nema nijednog suđenja za pad nadstrešnice u Novom Sadu​

https://www.bbc.com/serbian/articles/cn4jmpeg3e7o/lat
Na kraju će ovo završiti na evropskom Sudu čini mi se jer mi očigledno ne možemo sami ovakve stvari da završimo do kraja.Da Vučić nije šizoje kao što jeste shvatio bi da je u njegovom interesu da se ovo završi kako treba , bez obzira što su na spisku optuženih uglavnom njegovi ljudi iz SnS.To bi bio dokaz pravne države a ne autokratije.

Najverovatnije je do ovog.
I da i ne, ako je rekonstrukcija u pitanju valjda bi se nekom logikom držali izvornih nacrta i analiza i samo ojačali gde šta treba da se ojača (tipa primarno bi bilo da provere te nosače koji su popucali). Međutim dodato je ono staklo, pitanje je ko ga je dodao i zašto, kao i od koga je uzeto i po kojoj ceni?
Naravno ima i opcija da su radove radili nestručni ljudi i da je bilo fućerisanja, mada konkretno u ovome što se desilo je to krajnje neverovatno jer je neko morao da proveri/potpiše sve to.
Ma klasičan medijski spin, ništa novo kod nas ...
Korupcija u pravosuđu, a i krajnje su neefikasni ... Tipa neko se debelo ugradio u taj posao, zajebao stvar, i od tih para podmitio koga je morao da bi izbegao zatvor.
Kontam da je vrh države, kao i njihova rodbina/prijatelji umešana u ovo. Verovatno još uvek traže žrtvenog jarca za ceo ovaj slučaj, a kontam da će ga naći relativno lako ako AV stvarno počne da se drma stolica.
Pazi, radim građevinu mada nisam baš toliko iskusan. Što se tiče uzroka pada njega bi maltene bilo koje nezavisno telo/građevinski radnik sa iskustvom ustanovilo relativno lako, što se krivca tiče (verovatno ih ima više) takođe nije toliko problematično provaliti samo da se hoće - međutim živimo u zemlji gde ništa ne fukcioniše kako bi trebalo i gde niko ko bi trebao nema volju da se bakće sa tim stvarima (kako se ne bi zamerio ovima gore).

Neki novi momenti...

Miša Bačulov, odbornik pokreta "Budi heroj" u Novom Sadu, danas je ponovo uhapšen.

On je uhapšen i prošle godine 5. novembra nakon protesta u Novom Sadu, a zatim krajem augusta ove godine. Oba puta mu je određen pritvor od mjesec dana.

Bačulov je osumnjičen da je htio da lažira svoje trovanje i da je imao namjeru da za navodni pokušaj ubistva optuži predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i vrh države, tvrde režimski srbijanski mediji.

Kako se može videti na snimku koji možete pogledati ovdje, policija je u Novom Sadu presrela automobil u kojem je bio Bačulov i uhapsila ga.

Kako navode pojedini mediji, Bačulov je, kako se sumnja, htio lažirati trovanje i za to optužiti Vučića da bi se sutra tokom skupa u Novom Sadu zbog godišnjice urušavanja željezničke stanice izazvao revolt kod građana, i kako bi došlo do eskalacije nasilja na ulicama tog grada i napada na neistomišljenike, predstavnike državnih organa i institucije.

Ranije, 6. oktobra, Pink Televizija je objavila snimak koji je nastao 1. novembra 2024. godine, na dan pada nadstrešnice na željezničkoj stanicu u Novom Sadu, na kojem je prikazan Bačulov kako se kreće ispred stanice.

Snimak je objavljen nakon što je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić u emisiji na toj televiziji govorio da je pomenuti snimak dobio prije nekoliko dana.

"Ja ne mislim da je on, ne mislim, nadam se, verujem da nije ništa uradio. Da li je išao na voz, iako ne koristi voz, ide u automobilima, pa je bilo čudno da je baš taj dan koristio voz. Ili nešto drugo, tri sata ranije. A zašto to niko nije znao?", pitao je Vučić.

Povodom Vučićevih izjava i objavljivanja snimka na kojem šeta ispred željezničke stanice oglasio se Bačulov, koji je na mreži X naveo da je prikazivanje ovog video snimka "dno dna".

"Ovo je DNO DNA! Rekao sam više puta — tog jutra sam prošao ispod te nadstrešnice, mogla je meni pasti na glavu! Godinu dana ćuti, a sad pred 1. novembar 'otkriva“ da sam odgovoran?! Ako je nevin, neka otvori dokumentaciju. Ludilo bez granica", naveo je Bačulov.

Korupcije je sigurno bilo i to poveće korupcije ali ne u tom smislu jeftinijeg materijala.
Verovatno tu postoje, nama običnim smrtnicima, nepoznati načini da se mazne lova.

Ali zbog toga nije pala nadstrešnica.

Još u fazi izgradnje nadstrešnica je bila preopterećena.

Kakvo je bilo održavanje kroz sve ove godine vidi se iz činjenice
da nisu mogli da pronađu projektnu dokumentaciju prilikom rekonstrukcije.

Verovatno je i rekonstrukcija neprofesionalno urađena između ostalog
i zbog nedostatka projektne dokumentacije.

Одлуком Вишег суда у Београду поново је потврђена оптужница Посебног одељења за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Београду подигнута против менаџера Инфраструктуре Железнице Србије и двоје чланова Комисије за технички преглед Железничке станице у Новом Саду.

Оптужница терети Слободанку К, менаџера за развој инвестиција АД „Инфраструктура Железница Србије” са седиштем у Београду, председника Комисије за технички преглед Милутина С. и члана те Комисије Биљане К, а у вези са извршењем неколико кривичних дела са коруптивним елементом, која су имала за последицу пад надстрешнице на тој Железничкој станици 1. новембра прошле године, услед чега је страдало 16 људи, а једна особа је тешко телесно повређена.

• Diverzija

Zato što se išlo na varijantu "zataškaćemo mi to već", kao što su uradili bezbroj puta pre tog

Korupcije je sigurno bilo i to poveće korupcije ali ne u tom smislu jeftinijeg materijala.
Verovatno tu postoje, nama običnim smrtnicima, nepoznati načini da se mazne lova.

Ali zbog toga nije pala nadstrešnica.

Još u fazi izgradnje nadstrešnica je bila preopterećena.

Kakvo je bilo održavanje kroz sve ove godine vidi se iz činjenice
da nisu mogli da pronađu projektnu dokumentaciju prilikom rekonstrukcije.

Verovatno je i rekonstrukcija neprofesionalno urađena između ostalog
i zbog nedostatka projektne dokumentacije.
Konačno da se u nečemu složim sa tobom ;) Jedino bih dodala da su imali dokumentaciju o prokektovanju nadstrešnice ali zbog propagandne žurbe nisu se pridržavali projekta.

Gradjevinski izvodjaci igraju glavnu ulogu u osiguravanju sigurnosti .Otkrivanje strukturnih problema je primarna briga ovih strucnjaka.Ko god da je zeznuo oni su ti koji si trebali da otkriju gresku.

Back