Случај Јозефа Шулца

Pa ne radi se samo o medijima, radi se o nizu stvari koji ne drze vodu u prici o Jozefu Sulcu, i citav slucaj je kao sto sam naveo dobro istrazen, i zakljuceno je da Sulc nije streljan zajedno sa partizanima, i zvanicni dokumenti to potvrdjuju, kao sto mozes da vidis.

Ili mozes verovati novinama u kojima pise kako postoje svedoci, a koji se ne imenuju- iako se dogadja desio pre 80 godina i svedoci su trebali biti imenovani i poznati.
Nemac je streljan, postoje dokazi, dokumenta...e sada kada je krenula revizija istorije, e sada odjedanput nikada nije postojao i kao sve je izmisljeno.....da

Nemac je streljan, postoje dokazi, dokumenta...e sada kada je krenula revizija istorije, e sada odjedanput nikada nije postojao i kao sve je izmisljeno.....da
Kakve veze ima revizija istorije s ovim slucajem? Jedino ko je izgubio u ovom slucaju su nemci, jer su oni izgubili navodnog heroja, a nikakvih posledica nema po partizane niti ikoga s nasih terena.
Doslo je do urbane legende koja nije istrazivana do 90tih (posto se nasi istoricari nisu bavili ovim) kasnije je utvrdjeno da Sulc nije streljan sa partizanima i da je poginuo u borbi. Prilozio sam ti i opis knjige koju RTS citira, a koja nedvosmisleno govorida se slucaj nije desio, i prilozio zvanicni dokumenat gde pise da je Sulc smrtno ranjen.
I to je to, ako sad ne mozes da prihvatis ove cinjenice, ne moras, tvoja stvar. Za mene je prica zavrsena

taj Shulc ja mislim da je to isfabrikovano-odnosno lazno..pazi neki kao Nemac oficir..vojnik 1941 god odbije streljati taoce pa oni su onda mislili da su nad rasa i da im niko nista nemoze..pa su kao opijeni sledili onog manijakalnog debila..Adolfa..a i onaj njihov atentat Shtaufenberg i drustvo doshao je 1944 god kada su kola otishla niz stranu u pokushaju da spasu koliko toliko ono sto su osvojili..ma jaka stvar..

taj Shulc ja mislim da je to isfabrikovano-odnosno lazno..pazi neki kao Nemac oficir..vojnik 1941 god odbije streljati taoce pa oni su onda mislili da su nad rasa i da im niko nista nemoze..pa su kao opijeni sledili onog manijakalnog debila..Adolfa..a i onaj njihov atentat Shtaufenberg i drustvo doshao je 1944 god kada su kola otishla niz stranu u pokushaju da spasu koliko toliko ono sto su osvojili..ma jaka stvar..
Ti mislis da su svi Nemci bili SS ? Nemci su imali i svoj pokret otpora. Veliki je problem sto ljudi uce istoriju sa Pinka i Informera.

Ti mislis da su svi Nemci bili SS ? Nemci su imali i svoj pokret otpora. Veliki je problem sto ljudi uce istoriju sa Pinka i Informera.
Kakav pink i informer matoriji sam ja mnogo od toga a Nemci kada su ujedinjeni svetski problem...Dobar onaj Winstonov plan..da se vrate u stanje prije 1870 god.. da sam ja bio na Staljinovom mestu nestali bi kao Sumerci u mojoj okupacionoj zoni..opravdanja nema zasluzili su to..

Istoricarku umetnosti, novinar, direktor istorijskog arhiva.
RTS i nase novine nazalost se ne mogu uzeti za ozbiljno, pacak i nase istoricare uzimam s velikom zadrskom posto uglavnom su svi pristrasni, a cesto rade za interese dnevne politike.
Slucaj Sulca je istrazivan od strane nemackih istoricara i Martensa i zakljuceno je da je citava prica legenda, kao sto sam naveo u ranijim porukama i razni strucnjaci potvrdili u onomj dokumentarnom filmu- vojnici su mogli da ne ucestvuju u streljanjima, nije nadjen ni jedan slucaj da je neko streljan zato sto nije ucestvovao, zatim prema pravilima nemacki vojnik nije mogao da bude streljan bez sudjenja, barem ne 1941 za streljanje je morao da potpise sam general, a za Sulca u izvestaju lepo pise: tödlich verwundet, smrtno ranjen.

Pogledajte prilog 1809905
Vojnik Wehrmachta nije nikako mogao biti streljan 1941. bez sudjenja i pogotovo ako je odbio da bude u streljačkom vodu. Bajka, izmišljotina.
Preki sud ili streljanje na licu mesta uvedeno je pri kraju rata kad su borbe bile došle u samu Nemačku. Dezerterstvo, širenje defetizma, itd

Back