Slucaj Jelene Krsmanovic 2

Svako obrazloženje izgleda tako. I kada se osuđuje i kada se oslobađa obrazloženje deluje pristrasno.

To je samo sudijsko uverenje. Pravo sudije po zakonu da na takav način obrazlaže. Nego ti deluje tako jer se ne susrećeš.
Dabome i onda se u svemu slozili sa tuziocem i prihvatili i pored slabih materijalnih dokaza ,to je pristrasnost ,to nije uverenje .
Okrivljeni ne sme da menja izjavu ,ako se drzi onoga sto je rekao u policiji ...uvek sam na par sudjenja izasao kao pobednik,ne treba mi advokat ...ja sam advokat za njih...jer govorim istinu .

Mislim da su se nad njom izivljavali svi ukucani...Jer vise nije htela da radi kako oni hoće...Bila je rob koji je otkazao poslušnost...E sad je tesko reci ko joj je zadao smrtonosni udarac u glavu...jer su bili svi smrtonosni.To moje misljenje nije kao u optuznici ali i dalje stojim iza toga da se radi o organizovanom sektaškom ubistvu gde je bilo udruzeno vise osoba u ovom mučkom ubistvu.I verovatno je ovaj Zoran preuzeo sve na svoja ledja...a nije jedini krivac .i štiti ostatak ekipe.Nalagodavac ubistva je na slobodi ako se radi o sektaskom ubistvu.Ne verujem da je on sam iskaspsio na nasipu onaj dan kada je i prijavio nestanak .Cela ta ekipa je specijalni kriminal sektaski i nepravda je da samo on robija.
Dusa od zene,bar ovako kad je gledam na tv.

Tako je predmet Zorana Marjanovića dodeljen specijalcu. Sudiji Višeg suda u Beogradu Jeleni Škulić!

Ona je karijeru počela kao sudijski pomoćnik u Višem sudu u Beogradu. Potom je 2014. izabrana za sudiju Prvog osnovnog suda, a u oktobru 2018. vratila se kao sudija u Viši sud.

Jelena Škulić je supruga profesora Pravnog fakučlteta u Beogradu, dr Milana Škulića, danas i zamenika predsednika Ustavnog suda Srbije i velikog prijatelja predsednika suda Aleksandra Stepanovića. Zato je Jelena posle tri godine iz osnovnog izabrana za sudiju Višeg suda u Beogradu, što do sada nikom nije pošlo za rukom!

Profesor Pravnog fakulteta u Beogradu Milan Škulić (iz Pančeva) grobar je srpskog pravosuđa. On je tvorac doktrine da se u Srbiji zakoni ne primenjuju, već da se tumače! Njegova supruga Jelena će, nakon što osudi Yorana marjanovića, posle tri godine staža u Višem sudu u Beogradu, biti izabrana ya sudiju Apelacionog suda u Beogradu.

Iako Zoran Marjanović nije kriv za smrt svoje supruge, Jelena će ga osuditi na doživotni zatvor. I tu će biti njegov kraj.
Tabloid

Poslednja izmena:
Sudski veštak Zoran Stanković ne isključuje mogućnost da je možda bilo više napadača na Jelenu Marjanović.

On je ovo izjavio na suđenju Zoranu Marjanoviću koje se trenutno odvija u Palati pravde.

Veštak je takođe naveo da je moguće da je za ubistvo korišćeno više oružja, i naglašava da je ubica imao jake emocije prema Jeleni.

Drugi veštak, Milan Kunjadić, kaže da je zbog oblika povreda, V, pa L, i na kraju crtica, teško utvrditi koje oružje je korišćeno.

Veštak dodaje da je ona u vodi bila najmanje 5 ili 6, a moguće čak i 10 sati.

Na pitanje sudije da li to znači da je u pitanju možda i 20 sati, odgovorio je da je to moguće.

Ovo je sve ignorisano i Stankovic je delovao rezervisano u odgovorima ,da ne kazem uplaseno.

Sit sam tih clanaka,vazda ponavljaju jedno te isto. ali stasno jeste...
Slucaj jeste politicki naduvan, i ponudjen javnosti bez ikakve kontrole u svrhu zamajavanja. Zna se da ne postoji savrseni zlocin,
ali prosecnoj srbendi odgovara da veruje u suprotno, u `misteriju`, jer kad samog sebe iz opskurnih, oportunistickih razloga zakloni u tu strasnu melasu,
rado ce to isto projektovati na vlast, pa kao sto bi sebi - u slicnim `misterioznim` nepodoslucima pozeleo da ga - ne uhvate, tako ce verovati da je bolje da
se ni vladajuca kasta iz slicnih `podrazumevajucih` razloga - ne razmatra i ne dira. umesto toga, stajace zablanut pred gomilom cinjenica koje su inace drustveni zadatak policije...

Ako se uzme da je ovo bio test za one koji imaju aspiraciju ka policijsko-inspektorsko-detektivskoj profesiji, kao one mozgalice u siframa koje bogatasi ostavljaju na ulici,
u stilu `follow the clue`, cekajuci da ih neko razvali u kodu, otkrije fon,mejl ili sta vec i javi se coveku, kao uspeo sam, ovaj super,evo ti posao od milion godisnje itd.:cool::)

Sta da kazem,iscitao sam te podatke u novinama,mogu samo da dam verziju sleda dogadjaja strogo po tim cinjenicama....i to je verovatno i policija zakljucila u medjuvremenu,
ne mora da se bude sherlok za to..

Dakle, baja dolazi na sprud sa svojom zenom i malom cerkicom oko trojke... Pusta je da dzogira. Oko petice gasi fon i krece ka zeni. Kasnije laze da mu je nestala iz vidokruga,
jer su strucnjaci utvrdili da je na toj razdaljini od pola kilometra to prosto nemoguce...Znaci, video bi napad nekoga drugoga na svoju zenu.. Zanimljivo, u istom trenutku, mobilne
gase i neki clanovi njegove familije, verovatno saucesnici, i to skoro izvesno otac i (mozda) brat... U roku od deset minuta cini strahovit, nezamisliv, jezivo ostrasceni zlocin, po grozoti
ravan impresijama kakve (ni)su vidjene jos od kraja filma `vec vidjeno`, davne `87-te. Sakriva telo paradoksalno na stranu koja je suprotna od one na koju navodi policiju; na levu
stranu kanala koja je cista i pregledna (telo je nadjeno u vodi), uputivsi policiju da istrazuje misteriju njenog nestanka na desnoj,nepreglednoj, u siblje i grmlje zarasloj strani, jer "mora biti tu.."
Nakon zlocina, pun je tragova,sav je krvav, odeca i obuca umrljani,blato i uzas...Pretpostavlja se da su ga, ili na suprotnoj strani kanala (nadjen otisak obuce) ili na istoj strani, ali podalje,cekali saucesnici u automobilu. Svedok u prodavnici odece izjavio je da je doticni sa ocem dan-dva pre ubistva svratio i kupio vise pari identicnih odevnih predmeta: pantalone, duks,isl.Ta odeca ga ceka u automobilu. Ulazi i uz pomoc saucesnika tamo se presvlaci u novu odecu,ali identicnu onoj koju je nakon zlocina uprljanu nosio na sebi. Izlazi kao da nista nije bilo, da nastavi predstavu, dok automobil brzo odlazi da se resi inkiriminisanih dokaza, odece, a verovatno i oruzja... Ali, gustina dogadjaja nikad ne ide na ruku ovakvim zalosnim rabotama. Presvlaceci se u svoj hirovitosti ovakve situacije, ostavlja policiji kljucne tragove, a to su: blato iz kanala, koje je u cesticama ostalo na "novoj" odeci (pantalonama) i najvazniji trag-krv svoje supruge,koja je sa odece presla na sediste automobila....Bez ikakve nedoumice, policija otkriva da je pomenuti automobil vajni mercedes u njihovom vlasnistvu. Ne zna se ko je vozio. Takodje, ne zna se gde je malo dete bilo za vreme zlocina..
Motiv je patoloska ljubomora s jakim socio i psiho-patoloskim zaledjinom. Komsije opisuju porodicu kao cudake koji glume moderne vampire. Imaju bazen u dvoristu u kom izbegavaju da borave leti kad je vruce u svrhu rashlade, vec izlaze i kupaju se iskljucivo nocu...to je samo jedan detalj koji mozda opisuje skrivenu sociopatologiju porodice. Zatvorenost,zazor od ljudi,drustva,okoline,depresivne rokade dana i noci,isl.
U sociopatoloskom okruzenju uvek se kod slabijih individua razvija psihopatolsko razmisljanje,koje u tom okruzenju tezi da bude `familijarno` usvojeno, prihvaceno, ignorisano kao zabrinjavajuce, ili opravdano.....U ovom slucaju, muz razvija bolesno posesivan odnos sa `objektom` svoje ljubavi...Ovo se tolerise, pa posesivnost u izvesnom smislu postaje i deo osobenih navika kod familije, cak i kad one nemaju ni razumno, ni koristoljubivo uporiste...upravo kako je hickok to predstavio u zavrsnici svog `psiha`;intrinsicna motivacija, ne po zelji za materijalnim,vec iz strastvenog,pasioniranog unutrasnjeg poriva koji nema uporiste u svom objektu...Dva meseca nakon ubistva porodica ubijene trazi natrag papire vezane za kucu u kojoj i dalje zive, a koje je ubijena odnela i ostavila u kuci svoje "nove" familije i svog muza. Ovi odbijaju, ili odugavlace da ih vrate.... Zelja da se time izvuce neka dobit nema uporiste u stvarnosti...U pitanju je refleks patoloske posesivnosti, koji je ponikao od jedne ili vise osoba u familiji, a sada se rasirio kao nemaran i osoben manir....Otac ostavlja kontradiktorne izjave, snajka mu je bila `svetica`, a potom izjavljuje da je imala `ljubavnika tajkuna`, te da njega valja traziti.....:confused: Tako nesto nije mogao sam da izmisli. Ova grozna kontradikcija je potekla od jednog clana porodice, patoloski najnacetijeg. Otac ima osecaj da treba da brani njegove fiks-ideje....koje su uzrok i motiv zlocina. Sve strele pokazuju na muza: izjave svedoka o ponasanju sa ubijenom zenom, razne epizode u kojima se ocitavala granicna manifestacija patoloske posesivnosti, sikaniranja, emotivna zlostavljanja...Zlocinac je bio na granici koju je sam ukinuo odbivsi u jednom momentu trajno svoju zenu od sebe svojim ponasanjem; saznao je da se ona sprema da ga napusti i uzme dete sa sobom,i to je okidac (izjava zrtvine apotekarke, kojoj je ova, pri vracanju starog novcanog duga izjavila da je nece uskoro videti...) eh..:confused::confused::(
Zanimljiva i veoma ili delimično realna konstatacija. Dete je jedino moglo naknadno biti dovedeno, deca nemaju predstavu o vremenu niti o tekućem sledu vremenskih dešavanja. Takođe je ranije mogla biti ubijena i dovedena na nasip, a okrivljeni se mogao presvući radi sigurnosti otklanjanja tragova.

Zanimljiva i veoma ili delimično realna konstatacija. Dete je jedino moglo naknadno biti dovedeno, deca nemaju predstavu o vremenu niti o tekućem sledu vremenskih dešavanja. Takođe je ranije mogla biti ubijena i dovedena na nasip, a okrivljeni se mogao presvući radi sigurnosti otklanjanja tragova.
Da, pa, posle toliko vremena i istraga je napredovala, tako da smo saznali da se devojcica nalazila zajedno sa ocem, ali na poziciji koja nikako ne odgovara onoj koji je on dao u svom iskazu... Naime, on je tvrdio da su ostali na nasipu i blago setali (pa i tu postoje problemi sa tajmingom, jer bi morao biti brzi od Useina Bolta da stigne do svih tacki prostora onako kako je on opisao ;)) ali se ispostavilo iz iskaza devojcice da su njih dvoje sve vreme bili na nekoj bocnoj strani te lokacije, dakle ne na otvorenom, vec zaklonjeni iza drvoreda nekakvih suma u blizini...Vrazije ubistvo iz potaje. Nedugo nakon sto ih je zrtva napustila da dzogira, i osudjeni napusta lokaciju i ostavlja devojcicu da li samu ili mozda sa jos nekim, ali da zlo bude gore - veca je pretpostavka - zaista samu, u sred sume da bi, racunao je, po kratkom postupku, okoncao zivot svojoj zeni, nadajuci se da svoju maloletnu cerkicu nece predugo ostaviti bez ikakvog nadzora... Recenica koju joj je mogao uputiti neposredno pred zlocin je da ide da potrazi njenu mamu ili iz razloga da je zaboravio nesto da je pita ili glumeci zabrinutost sto je nema nakon odredjenog vremenskog perioda, sto bi malo dete lako progutalo kao uzrocno-posledicni niz sledujucih hronoloskih dogadjaja.. Na kraju, vratio bi se na pocetno mesto sa laznom zabrinutoscu "da mame nema nigde i da ne moze da je nadje", nakon sto je dijabolicki-licemerno sam doprineo tome. Stoga, teza da deca nemaju predstavu o vremenu ovde nekako i jeste i nije tacna, posto je devojcica verno uspela da opise pravo mesto gde su ona i njen tata bili pre nego sto ju je on napustio, sto je dokaz u prilog pouzdanom, dobrom pamcenju kod dece, ali buduci jako mala, nije jos imala odgovarajuci kognitivni mehanizam da poveze prave razloge toga sto ju je otac u jednom trenutku ostavio samu u sumi, mada bi se mozda slicno desilo i odrasloj osobi, posto je Zoran odigrao `majstorsku` predstavu u kojoj je uspeo da spoji strasan cin `nestanka` svoje zene i svu fakticku zbilju koja je potom nastupila, a s cim je prva dosla u kontakt, sto je prva ocigledno saznala i tome svedok bila upravo - nesvesna maloletna cerkica.. :( U nastavku ovoga recenog, nista od sve ove faktografije ne bi moglo postojati da je zrtva ubijena mnogo ranije, na nekom drugom, dalekom mestu, pa onda prebacena ili dovezena... Ta alternativa je postojala kao mogucnost na pocetku istrage, ali novi ili da kazemo - zavrsni fakti je u potpunosti ukidaju.... (devojcica se pozdravila s majkom licno pre nego sto je ona odvojila od nje i muza, posavsi da dzogira, sto je ona sama rekla u iskazu...)
Greška, ubica je imao jake veze u samom vrhu policije.
Imao je veze s nize-rangiranim policijskim sluzbenikom koji mu je bio prijatelj, kog je prvo pozvao telefonom (nakon sopstvenog zlocina) i koji je prvi stigao na popriste desavanja, za neke druge veze nisam informisan...Ali me ne bi cudilo da je slucaj dobio jak drustveno-politicki znacaj, te da se oko porodice Marjanovic stvorila neka drustveno-bezbednosna mreza i to, bojim se, ne radi samog otkrica pocinioca (ili pocinilaca), vec iz medijskog potencijala koji je ta situacija stvorila i zbog ispitivanja nacina njegove primene na kontrolu javne svesti... Naime, postoji razlika izmedju javne i drustvene svesti. Eto prave veze Marjanovica s vrhuskom. ;) :cool:

Poslednja izmena:
Ne ,ucenjen i smestaju mu .
....jer nece da kaze ko je nju ubio...a zna ko mu ubio zenu..jer ako kaze ko je ubio on ce biti osudjen ko saučesnik a ubice će gulit 40 ljeta..I tu bi bilo svega...ne bi on sam bio iza resetaka vec svi ti sektasi oko njega..i porodica a i oni anđeli čuvari koji su bili na sahrani..mračnih pogleda i maximalne kontrole nad situacijom...tako da bio on ne bio ubica on jedan unutra je za njih bolje nego da svi popadaju i gule 20 god a ubica 40!To da je on sam na robiji je njihov dogovor da u tom smeru idu...Nebitno ko je ubio...bolje jedan nego 10 njih iza resetaka.

....jer nece da kaze ko je nju ubio...a zna ko mu ubio zenu..jer ako kaze ko je ubio on ce biti osudjen ko saučesnik a ubice će gulit 40 ljeta..I tu bi bilo svega...ne bi on sam bio iza resetaka vec svi ti sektasi oko njega..i porodica a i oni anđeli čuvari koji su bili na sahrani..mračnih pogleda i maximalne kontrole nad situacijom...tako da bio on ne bio ubica on jedan unutra je za njih bolje nego da svi popadaju i gule 20 god a ubica 40!To da je on sam na robiji je njihov dogovor da u tom smeru idu...Nebitno ko je ubio...bolje jedan nego 10 njih iza resetaka.
Ne verujem da porodica ima ikakve veze sa ubistvom.

Ubistvo je organizovane prirode i naravno da bi jos ljudi trebalo iza resetaka...nije on sam nju ubio zakamufilro sve sam i sam sve organizovao i vukao predmet sam 6 godina..Komplet je ekipa bila organizovana u svim segmentima ovog strasnog zlocina..steta da i saucesnici nece robijati.

UKRADENI SVI DOKAZI IZ ISTRAGE UBISTVA JELENE MARJANOVIĆ?! Otac pokojnog inspektora Jovića tvrdi: Moj sin je zapisao svaki detalj, a tim papirima se IZGIBIO SVAKI TRAG!​

Mog sina su u decembru 2018. lažno optužili i uhapsili i tada je iz njegove kancelarije nestala kompletna dokumentacija o ubistvu Jelene Marjanović, kaže otac Dejana Jovića, koji je istraživao zločin u Borči​

- Moj sin Dejan je kao inspektor beogradske policije učestvovao u istrazi ubistva pevačice Jelene Marjanović u Borči 2016, ali nikad mi nije pričao o tom zločinu. Međutim, dobro znam da je zapisao i dokumentovao svaki detalj iz istrage, a svi ti papiri su ukradeni iz njegove kancelarije krajem 2018, kad su ga lažno optužili i uhapsili. Tim papirima se od tada izgubio svaki trag!

Ovo za Informer kaže Vukosav Jović, otac sada pokojnog inspektora Dejana Jovića. Dejan je, po zvaničnim rezultatima iz istrage, umro od korone u julu 2020, ali njegov otac je ubeđen da mu je sin ubijen i da je taj zločin zataškan.

Svađa sa Dijanom​

Prisećajući se dana kad je pronađeno telo Jelene Marjanović u kanalu kod nasipa u Borči, 3. aprila 2016, dan nakon što je ubijena, Vukosav kaže da je Dejan tad bio kod njega i majke u kući u Brusu.

- Sećam se kada su ga pozvale kolege iz Beograda. Otišao je u drugu sobu, da moja žena i ja ne čujemo šta priča, a onda se vratio i rekao da mora za Beograd - priseća se Vukosav i dodaje:
- Ja ga nikada posle toga nisam pitao ništa o Jeleninom ubistvu, a i Dejan je bio zatvoren po tom pitanju. Nije voleo da priča o tom slučaju, bilo mu je nelagodno zbog te istrage, ne znam zašto... Majka mu je bila radoznala, više puta ga je pitala o Jeleninom ubistvu, ali Dejan bi joj svaki put rekao: "Pusti, bre, majka to..." - priča otac pokojnog inspektora Jovića

Vukosav je, inače, posebno ogorčen na bivšu državnu sekretarku u MUP Dijanu Hrkalović, jer je smatra odgovornom i za hapšenje njegovog sina u decembru 2018. i za njegovu smrt 2020.

- Moj sin je nikada nije uvažavao jer je dobro znao ko je Dijana. Više puta mi se žalio da ima problema sa njom i da se ona meša u posao inspektora, a kada bi joj se suprotstavio, niko ga od kolega ne bi podržao. Htela je da mu šefuje! Otvorena svađa sa Hrkalovićkom počela je kada je Dejan 2018. otišao sa drugovima u Rusiju, na svetsko prvenstvo u fudbalu, i tamo video Dijanu u društvu nekih mafijaša. Tamo ju je pitao da li je svesna s kim je u društvu, a ona mu je zapretila da će je zapamtiti - priča Vukosav.

Pravosnažno oslobođen​

Prema njegovim rečima, Dijana je tada počela da prisluškuje Dejana, jer je znao sve o njoj i njenim kontaktima.

- Samo nekoliko meseci posle svađe sa Hrkalovićkom u Rusiji, Dejan je uhapšen. Dijana i tadašnji ministar policije Nebojša Stefanović lično su krivi za Dejanovo stradanje! Na dan kad je uhapšen, bio je u svom stanu, a onda su mu obili kancelariju i odneli svu dokumentaciju, koja je nestala. Ta dokumentacija je vrlo bitna! Dejan je sve zapisivao o svakom slučaju na kome je radio. Sve što bi primetio, on je zapisivao. Tu je, između ostalog, bila i sva dokumentacija o ubistvu Jelene Marjanović... Ko zna šta je sve Dejan zapisao o tom slučaju, a svi ti papiri su nestali. Dokumenta mu nisu bila vraćena čak ni kada je pravosnažno oslobođen svih sumnji da je zloupotrebio službeni položaj. Onda je 2020. pod sumnjivim okolnostima umro u bolnici, ali tvrdim da je ubijen! U to vreme mi je i supruga umrla...

Vukosav: Dijana uticala na istragu ubistva!​

Vukosava je pogodilo i to što je Dijana Hrkalović pre tri dana pomenula njegovog sina u emisiji "Ćirilica" na TV Hepi, rekavši da, pošto je Dejan mrtav, ne treba više pričati o njegovoj ulozi u istrazi ubistva Jelene Marjanović.

- Odakle njoj pravo da pominje mog sina? Ko je ona da manipuliše mrtvim Dejanom? Zašto to radi? Moj sin nije bio jedini inspektor koji je radio na ubistvu u Borči, to je bio ceo tim, a sada Hrkalovićka to predstavlja kao da je on sam vodio istragu. Zašto laže? Koga štiti? Dejan je bio zamenik načelnika odeljenja, zašto Dijana ne spominje one koji su bili iznad njega? Ona je sa spoljne strane uticala na tu istragu, to tvrdim - izričit je Vukosav.

Back