Словенофобија

Mrkalj

Buduća legenda
Poruka
32.468
Недавно сам наишао на ово: аутор и водитељ интервјуа од 11. јануара 2023. са Синишом Љепојевићем на ТВ SLAVIJA INFO, Љубомир Стефановић изјавио је да је имао увид у "пресретнуто писмо са плановима тадашњег Ватикана, из 13. века, према којем Срби за почетак треба да се протерају иза Карпата - трећину побити, трећину поунијатити, а трећину протерати иза Карпата; то је јадан план. А Русе протерати иза Урала. То је у 13. веку, пре него што је уопште кренуо Intermarium и прављење Европе као засебног континента, што је вештачка подела."

Знао сам за план министра у влади НДХ Вјекослава Лубурића али за ово први пут чујем. Колико је истинито ово?

 
Poslednja izmena od moderatora:
Много ранија словенофобија од познате марксистичке:

Бројни западни историчари сматрају да је мржња према Словенима (посебно Русима) која је манифестована код Адолфа Хитлера позајмљена од Маркса....

Данас знамо да је идеју о Петру Првом као «наследнику» монголских ханова Маркс позајмио из једног историјског фалсификата званог «Завештање Петра Великог», где је наводно изложен тајни план Руса о освајању света. Још за време Марксовог живота било је познато да је ово «Завештање» фалсификат који су написали саветници Наполеона Бонапарте 1811. године, који су тражили разлог да нападну на Русију, али да све изгледа као «заштита европске цивилизације».

О овом (не)делу Маркса имамо (и) сведочанство Владимира Мединског, који је у библиотеци «Митови о Русији», објавио књигу «О руској опасности и тајном плану Петра I“16 са намером да укаже на Наполеона као творца савремене русофобије.
Поглавље „Митологија Наполеона Бонапарте“ почиње следећом анегдотом из 60-их година XX века: „Карл XII, Хитлер и Наполеон посматрају војну параду на Црвеном тргу. – Да сам имао ове ракете, говори Хитлер, ал’ бих потпрашио Русе испод Стаљинграда. – Да сам имао овакве тенкове, говори Карл, ал’ бих потпрашио Петра испод Полтаве. – А да сам ја имао „Правду“, говори Наполеон“ нико у Европи не би знао да сам побегао из Русије“
https://www.ips.ac.rs/wp-content/uploads/2020/01/NI-36-10.pdf

Ако нађемо мотив код маркса и наполеона напр.; хазари су изгубили територију, наполеон рат, онда треба да пронађемо историјски тренутак кад се ватикан осетио губитником у надметању са Словенима, па је ту негде и писмо.
 
Poslednja izmena od moderatora:
Шта је могло да се деси у 13. веку ?
Водитељ емисије помиње троделни план геноцида :трећину протерати иза Карпата ( то вероватно значи у п. м -)

По Љушићу:
Верско питање се знатно искомпликовало после 1054. године, а још више продором Турака и нестанком српских средњовековних држава. Не упуштајући се у ово питање подробније, истичемо само верску поделу Срба на три дела, устаљену већ у 13. веку. Благојевић о томе пише: „српски народ је већ почетком 13. века био подељен између три цркве: православне, католичке и ‘Цркве босанске’.
https://anali.rs/xml/201-/2012c/2012-2c/Anali_2012-2_026-055.pdf
 
Poslednja izmena:
Та русофобија тих размера је настала отварањем источ;ог питања које је у неком облику настало кош падом Цариграда међутим већина мисли да је започело у овом облику након Бечких ратова. Поразом Турака.

У нешто упрошћеној расно-,идеолошкокој слици то почиње негде у 7. веку и заокружује је у 9. веку.
Имамо Карла Великог као ујединитеља свих Германа који пуноправно себе сматрају наследницима западног римског царства.
Дакле народи који су дозрели обнови западног Рима и као законити наследници.

Ту имамо велики судар цивилизација сазревање западне Европе која удара на Ромејско царство тражећи своје признање као пуноправне и дозреле наследнике западног Рима.

Видљиво да је Рим ово давно покушао интегришући варваре у свој државни систем.
Тада је судство и законодавство пресељено преко Рајне и многи Германи су то прихватили.

Међутим имамо покушај померања граница на Албу што се завршава покољем у Теутобуршкој шуми.

Ово је утицало на Рим панично и поражавајуће културолошки и идеолошки где су све варваре протерали из Рима и вратили границу на Рајну. Читав систем се вратио у римску државу.


Онда имамо Карла Великог ујединитеља Германа који успева да врати границу на Албу.

Праве граноцу лимес сорабикус као динстик према Словенима и свим непријатеља франачке мисије и германског хришћанства.

Она је укинута у 12. веку тада су још неке словенске државе ушле у састав римског царства.

Сад како смо видели постоје шизофрени планови католика али и протестаната Енглеза који се по овом питању слажу из својих прагматичних разлога.

Оно што треба схватити да нису Срби толико битни али Руси јесу све у склопу једног много ширег контекста и плана или источног питања. Самим тим и полушајам рестаурације цркве и подређивања васељенских сабора Римској цркви јер их се већина налази под Турцима.
 
Poslednja izmena:

Ако нађемо мотив .... историјски тренутак кад се ватикан осетио губитником у надметању са Словенима, па је ту негде и писмо.
Ево разлога за бес Ватикана:

У марту 1220. године Стефан Првовенчани пише папи Хонорију као већ крунисани краљ, а потврде да је неки папин легат био на крунисању нема. Добар рад о томе :
https://www.eparhija-prizren.org/?p=26357
То је исти грех као и кад су три виле позване на крштење лепотице, а Грдана је побеснела јер није позвана:)

На Жичком сабору 1221. године, Свети Сава је тражио од свог брата, краља Стефана, и свих присутних, да три пута понове Символ вере без римокатоличког јеретичког додатка (филиокве) , а како каже Теодосије „оне који су исповедали јерес задржа са собом у цркви и насамо их подробније испита/.../А онима који су крштени у латинској јереси – такође уз проклињање њихове зле јереси и исповедање Обрасца вере – прочитати молитву за свето миро и тако их са светим миром по свим чулима помазати, и за вренике са нама имати“.

Растко Св.Сава јасно исписује да нема шансе да Срби прихвате латинска тумачења вере и обреда:
*У своје Законоправило уноси три византијска списа против латинских заблуда:
*49. глава Номоканона садржи спис против коришћења пресног хлеба у Литургији;
*50. глава је против поста суботом у Великом посту ( под постом се подразумева сухоједење, једење хлеба и воде једном дневно, у три или шест поподне ).
*Критикован је и латински обичај безбрачности свештенства.
*У 51. глави Законоправила налази се спис који разобличава 27 латинских заблуда.
*Тамо је, на првом месту, критици подвргнута јерес „филиокве“, коју су латински теолози „варварски и незналачки смислили.

У листу Време, 1940, Владимир Вујић је објавио текст „Дело Светог Саве“, који је требало да делује као својеврсно охрабрење Србима у Југославији, чији је међународни положај постајао све незавиднији. Вујић подсећа читаоце да је положај Срба у 13. веку био очајан. Били су окољени са свих страна – римокатолицизам у налету, Исток у расулу, латинске банде пљачкају Свету Гору, Цариградска патријаршија избегла у Никеју. Срби у то доба не могу да се ослоне на Исток, док на Западу нема милости. Запад се агресивно шири под изговором цивилизовања инфериорних; у брдима српских земаља царује јерес; грчко монаштво се све више изрођава…

Одличан текст
https://www.vladimirdimitrijevic.com/sr-rs/tekstovi/97-papstvo-i-srbi.html
 
O kakvom je pismu Vatikana reč i gde se može pronaći taj sadržaj:

Верујем да је писмо потписао папа Гргур Девети, наследник Хонорија, јер је повео рат против некатолика, основао Инквизицију и уопште, био способан за свако зло. Покушавао је да Русију преобрати у католицизам (углавном Псковску и Новгородску републику)
https://sr.m.wikipedia.org/wiki/Папа_Гргур_IX

У једном писму .
Anagni 24.11.1232
Pope Gregory IX to the knights of the sword in Livonia to defend the newly converted Finns against the attacks of the Russians together with the bishop in Finland.
https://web.archive.org/web/20070927051407/http://193.184.161.234/DF/detail.php?id=80

Još pisma
https://epistolae.ctl.columbia.edu/letters/
 
Poslednja izmena:
Radi se o sirenju Rima. Nekad su bili dosli do Dunava. Ratovali smo s njima, srusili im carstvo, otuda fobija. Rim je bio prilicno tolerantan sto se tice vjere posto ni oni nisu imali jednu vjeru. Mi kad smo srusili Rim drzali smo se te tolerancije. Nije im se dopalo.
Kasnije u vrijeme Karla Velikog je krenulo katolicko jednoumlje i vojno sirenje grancia.
Danas su na Dnjestru, i zovu se NATO.
Uglavnom, radi se o vojnoj fobiji. Neprijatelji smo od pamtivjeka. A posto su oni kriminalci i teroristi religiozni, onda je i ta kriminalna katolicka normativna strana takodje prisutna, kao i ostale ideoloske kriminalne stvari kojima se NATO bavi, kao demokratije, i kod Hitlera nacional socijalizam. Uvjek se bave terorizmom, od pamtivjeka, i kako idu vojno tu svoju teroristicku ideologiju namecu.
 
Недавно сам наишао на ово: аутор и водитељ интервјуа од 11. јануара 2023. са Синишом Љепојевићем на ТВ SLAVIJA INFO, Љубомир Стефановић изјавио је да је имао увид у "пресретнуто писмо са плановима тадашњег Ватикана, из 13. века, према којем Срби за почетак треба да се протерају иза Карпата - трећину побити, трећину поунијатити, а трећину протерати иза Карпата; то је јадан план. А Русе протерати иза Урала. То је у 13. веку, пре него што је уопште кренуо Intermarium и прављење Европе као засебног континента, што је вештачка подела."

Знао сам за план министра у влади НДХ Вјекослава Лубурића али за ово први пут чујем. Колико је истинито ово?

Значи Ватикан је словенофобичан, а пола католика су Словени и толико мрзе Србе да нису хтели ни да признају исламску тзв. државу Косово. :hahaha:
 
Растко Св.Сава јасно исписује да нема шансе да Срби прихвате латинска тумачења вере и обреда:
Zakonopravilo38-39.jpg
 

Back
Top