Lingua Latina
Obećava
- Poruka
- 98
Ne razumem tvoju opsednutost Cefurima, osim ako i ti ne spadas u tu grupu. Kod nas bi se to zvalo SELJACINE. Prosto neverujem da se svi koji su dosli u Sloveniju ponasaju na ovakav nacin i da se okupljaju po ovakvim seljackim lokalima. Ne verujem da se bas svi koji su dosli oblace na ovakav nacin, da je bas svima stalo do toga da se eksponiraju kolima ili nekakvim devijantnim ponasanjem. Mozda gresim, ali cisto sumnljam. Ne verujem da svi moraju da stanuju u naseljima koja su ovde navedena, ne verujem da svi koji su dosli moraju da slusaju turbo-folk. Ako pronadjem ljude koji se ne ponasaju na nacin koji je opisan u video klipu, ne idu u seljacke lokale i nemaju manire zbog kojih bi ja i da odem odavde, druzicu se sa njima, ako ne pronadjem takve ljude necu se druziti sa nikim i sedecu tako sam.
Nije navedeno u klipu da li u Sloveniji postoje ljudi koji su dosli iz Ex-Yu, a koji se ne ponasaju na gore opisani nacin i kojima i sami Slovenci ne mogu nista da prigovore.
Pretpostavljam da u Sloveniji ima Jazz klubova i da se tamo okupljaju ljudi koji se medjusobno druze. Znam da imaju udruzenje zanatlija koje se povremeno okuplja. Znam da imaju jedno udruzenje poslovnih ljudi (sigurno ih ima vise) koje se redovno okuplja u Kavarna “KavaČaj” Slamič (ne znam nista o lokalu) i gde se uz kafu diskutuje o poslu ili ostalim problemima iz zivota. Pretpostavljam da ima jos raznih udruzenja koja se okupljaju i druze.
Malo si me zbunio za Austriju. Da li ti zivis u Austriji ili u Sloveniji?
Ne, nisam član te grupe i često imam protiv čefurske izjave i to srpske u lice mada mi se dešavalo da se mi prilepi to od strane domaćih zbog prezimena i tada lošeg akcenta. To očekuj. Čefuri su nama Srbima i Bosancima baš dali lošu sliku. Imaš ovde jednog ovaj što priča pravilan slovenački u klipu - Goran Vojnović čovek izgleda sasvim normalno i ima pravilan stav do te grupe.
Ta udruženja su druženja

Išao sam sa njima znam o čemu pričam. Mada i ova naša koja si ti nazvao ''zavičajnima'' su isto glupa. Imaćeš problema.
Ja sam u Sloveniji ali ću se najverovatnije odseliti u Austriju jer ako živim van zemlje živeću tamo gde je najbolje, a ne samo bolje. A i u Austriji nema tih čefura tamo su samo šljakeri.
Ako nije tajna i ako smatraš da ti ne krši privatnost o kome zanatu je reč? Možda mogu nešto novo da ti kažem. Izvini ako te je ovo zadnje pitanje uvredilo.