Slovenci ulužili pobudo za referendum o ulazku HR v NATO

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
don qihot daj kaži mi gdje da pronađem one vatikanske spise?

Ne otvaraj!
hehehe...
20060121-ratzinger-palpatine.jpg

Samo sto je Hrvatska bila priznata od Hitlera kao saveznica, i samostalno je stavljala na snagu rasne zakone kako bi opravdala genocid nad Srbima, druge drzave su bile okupirane i pod Njemackom upravom.

U SVAKOJ osvojenoj državi Njemci su napravili marionetsku tvorevinu sa isto takvom vladom. Tako je u Francuskoj bila Vishijeva Francuska, u Hrvatskoj NDH, u Srbiji Nedićeva vlada i tako dalje.

Znam ja zašto si ti to postovao. Mislim svrha mi je jasna, da bi se prestalo sa navođenjem i nabrajanjem pojedinačnih zločina, i da se rasprava vrati na temu.
Samo treba da znaš, da je Majstorović napravio to u banjalučkom kraju. Svedoci i danas postoje, a i mnoge ustaše su posle rata odgovarale za taj pohod.
Četnici jesu klali po Hercegovini, ali po istočnoj, ne zapadnoj. Četnici su u Hercegovini klali muslimane, kao odgovor na pokolje koje su ovi učinili nad Srbima komšijama, naročito oko Gacka. Onda su upali četnici iz Crne Gore i krenuli da se svete. Nemoj ovo da shvatiš kao moje umanjenje njihove krivice! Bože sačuvaj! No, i to treba da se zna da su ti zločini četnika po istočnoj Hercegovini bili na blic, u prepadima, pa koga dohvate, dok su muslimani, koji su nosili ustaške uniforme, organizovano, isplanirano i natenane istrebili čitava sela. Najgori su bili oni iz Fazlagića Kule.

Dalje, četnici su bili gerilski odredi i oprisali su tamo gde su imali jako uporište u jatacima, znači gde su bili većinski Srbi. Zato ih je u Italijanskoj okupacionoj zoni bilo u Crnoj Gori, istočnoj Hercegovini, delovima Dalmacije i Krajine. U zapadnoj Hercegocvini, ponavljam, nije ih bilo.

UBIJANJE HRVATA U ČAPLJINI I OKOLICI

Četnički odjeli, koji su pripadali redovnoj srbskoj vojsci, napali su 13., 14. i 15. travnja godine 1941. hrvatsko stanovničtvo u Čapljini i okolici (Hercegovina). Stanovničtvo se spašavalo biegom, ali su od četničke ruke već u ovim prvim napadajima poginuli ovi Hrvati:

Selo Strug:
ILIJA ROZIĆ-DRAGIČEVIĆ
HASAN JAKIĆ
APVO MRVALJ
FRANA VEGO
JAKOV PERVAN
JURE ČULJAK
PERO DRAGANOVIĆ

HASAN KAVARA IZ ČAPLJINE
IVAN BRAJKOVIĆ IZ GRABOVINE
PERO JURILJ IZ ČELEJEVA

Čapljina:
BISERA ŠARIĆ
MUJO FASLAGIĆ
MARKO ČOLIĆ
MARA MANDŽINI
JOZO PUTICA
ZADA RAMIĆ

IVAN PAVLOVIĆ IZ GRABOVINE
FRANO ŠKEGRO IZ RADIČIĆA
MARTIN VASILJ IZ MEĐUBORJA
ILIJA SUŠAK IZ GABELE
STIPAN DRAGIČEVIĆ IZ TREBIŽATA
MATIJA PEHAR IZ GRADCA
PETAR STAVUN IZ DOMANOVIĆA
STANKO ŠUTALO IZ PLJEŠIVCA
MUJO HASIĆ IZ DOMANOVIĆA

Kod ubijanja ovih Hrvata odigravali su se potresni prizori. Napadnuti narod bio je nenaoružan, pa se spašavao kako je samo mogao. Osim nabrojenih, koji su poginnuli, bilo je mnogo ranjenih. Nisu se štedile ni žene ni djeca. "Kolji sve po redu!" - bila je lozinka četnika. Kada su četnici, primjerice navodimo, napali dom Marka Vega iz Struge, pucali su i na njegovu ženu i nejaku djecu. U izkazu, koji je dala Ruža Vego, a koji objavljujemo u faksimilu, ubili su četnici Franu Vega, Markovu ženu, u času kad je u naručaju držala diete od šest mjeseci. Njoj su izpalili četiri hitca u glavu i ranili četvero njezine djece. Pucali su dum-dum nabojima.

U SVAKOJ osvojenoj državi Njemci su napravili marionetsku tvorevinu sa isto takvom vladom. Tako je u Francuskoj bila Vishijeva Francuska, u Hrvatskoj NDH, u Srbiji Nedićeva vlada i tako dalje

lol
ne!
a srbija češka estonija niakda nisu bile zvane kao hitlerjevi sateliti, kolabolatorske zemlje
češka nizozmeksa nikada nijsu bile saveznik njemačke-bilesu kao okupirane zemlje
a hrvatska jedina je koja se je proširila ! i koja je navela rat SAD-u
pravno ste i danas u ratu sa SAD-om

http://tinyplanetblog.com/wp-content/uploads/2007/10/nazis.jpg

Znam ja zašto si ti to postovao. Mislim svrha mi je jasna, da bi se prestalo sa navođenjem i nabrajanjem pojedinačnih zločina, i da se rasprava vrati na temu.
Samo treba da znaš, da je Majstorović napravio to u banjalučkom kraju. Svedoci i danas postoje, a i mnoge ustaše su posle rata odgovarale za taj pohod.
Četnici jesu klali po Hercegovini, ali po istočnoj, ne zapadnoj. Četnici su u Hercegovini klali muslimane, kao odgovor na pokolje koje su ovi učinili nad Srbima komšijama, naročito oko Gacka. Onda su upali četnici iz Crne Gore i krenuli da se svete. Nemoj ovo da shvatiš kao moje umanjenje njihove krivice! Bože sačuvaj! No, i to treba da se zna da su ti zločini četnika po istočnoj Hercegovini bili na blic, u prepadima, pa koga dohvate, dok su muslimani, koji su nosili ustaške uniforme, organizovano, isplanirano i natenane istrebili čitava sela. Najgori su bili oni iz Fazlagića Kule.

Dalje, četnici su bili gerilski odredi i oprisali su tamo gde su imali jako uporište u jatacima, znači gde su bili većinski Srbi. Zato ih je u Italijanskoj okupacionoj zoni bilo u Crnoj Gori, istočnoj Hercegovini, delovima Dalmacije i Krajine. U zapadnoj Hercegocvini, ponavljam, nije ih bilo.

SPALJENA MNOGA HRVATSKA SELA

Uništavanjem hrvatskih sela započeli su četnici-komunisti odmah poslije sloma Jugoslavije.....

Uporedo s napadajima na život hrvatskog pučanstva pristupili su četnici-komunisti već prvih dana nakon sloma Jugoslavije, sredinom travnja 1941. paljenju hrvatskih sela. Ta zlodjela vršili su služeći se bombama i petrolejem.

15. travnja 1941. navalili su četnici-komunisti, grupirani od ostataka bivše srbske vojske, i uz pomoć okolnog grkoiztočnjačkog stanovničtva, na hrvatska sela Cim i Iliće kod Mostara. Zločinci su nemilosrdno rušili kuće i ostale gospodarske zgrade, među ostalim tanetima iz topova i zapaljivim bombama. Ujedno su počeli ubijanjem stanovničtva ukoliko se isto nije sakrilo ili pobjeglo. Ova dva hrvatska sela podpuno su uništena. Iz izvješća, koja su o tome stigla, vidi se, da su zpaljene kuće 85. hrvatskih seljaka. Uništeni su domovi ovih stanovnika spomenutih sela:

Selo Ilići:
Ilije Kljaje
Ivana Kljaje
Ivana Kljaje
Ivana Kljaje
Tome Ljubića
Jure Blaževića
Marka Pehar Ljiljića
Pave Šarca
Marije udove Martinović
Mate Dujmovića
Pere Dujmovića
Franje Jurice
Vinka Martinovića
Ivana Skoka
Stanka Markića
Ahmeta Kurabega
Filipa Stojčića
Nikole Markotića
Vidaka Čale
Nikole Skoke
Naze Hamzića
Bože Jurice
Nikole Zadre
Marka Zadre
Slavka Martinovića
Luce udove Martinović
Franje Čala
Andrije Martića
Ante Milića

Selo Cim:
Marijana Rosića
Ivana Rosića
Tadije Kneževića
Jure Kneževića
Ivana Kneževića
Ane udove Knežević
Ivana Kneževića
Dalfe udove Knežević
Stipe Mustapića
Pere Kneževića
Ivana Komadine
Marka Komadine
Marijana Cvitkovića
Ivana Cvitkovića
Ivana Đonkić-Martinovića
Karla Glibića
Nikole Bubala
Božka Dujmovića
Šimuna Skoka
Ivana Rosića
Ilije Slišković-Šumana
Ivana Slišković-Šumana
Bože Slišković-Šumana
Pere Rosića
Andrije Rosića
Jure Rosića
Franje Rosića
Franje Krešića
Ilije Komadine
Marka Komadine
Blažka Tomića
Ilije Vidovića
Mare udove Krešić
Andrije Marojević-Glibić
Ivana Zofka
Jure Dujmovića
Ilije Dujmovića
Mare udove Dujmović
Pere Dujmovića
Ivana Dujmovića
Bariše Dujmovića
Ilije Dujmovića
Hasana Žmire
Jure Krešića
Ivana Krešića
Ivana Krešića
Stipana Zovka
Mije Komadine
Ivana Cvitkovića
Ante Džidića
Jure Marijića
Ante Marijića
Jure Zelenike
Stojana Lasića
Ivana Cvitkovića
Luce Mustapić
Prigodom ovog napadaja ubijeni su u selu Cim:
Jure Zelenika
Stojan Lasić
Ivan Cvitković
Luca Mustapić

U SVAKOJ osvojenoj državi Njemci su napravili marionetsku tvorevinu sa isto takvom vladom. Tako je u Francuskoj bila Vishijeva Francuska, u Hrvatskoj NDH, u Srbiji Nedićeva vlada i tako dalje

lol
ne!
a srbija češka estonija niakda nisu bile zvane kao hitlerjevi sateliti, kolabolatorske zemlje
češka nizozmeksa nikada nijsu bile saveznik njemačke-bilesu kao okupirane zemlje
a hrvatska jedina je koja se je proširila ! i koja je navela rat SAD-u
pravno ste i danas u ratu sa SAD-om

http://tinyplanetblog.com/wp-content/uploads/2007/10/nazis.jpg

To iz kolegijalnosti prema Srbiji :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back