Словенци одржали највелинчанственију аутомобилску трку нашег времена:Југо,Стојадин,Пеглица и Буба...

oktobar49

Primećen član
Poruka
745
Screenshot-20200713-181226.png

VIDEO:
http://crveniskinhed.blogspot.com/2020/07/blog-post_23.html?m=1

Дани викенда су обично период y години када су носталгичарима сећања на Југославију најснажнија.Викендима су се људи из бивших република највише дружили и повезивали,па су тако и словеначке колеге новинари недавно организовали јединствену ауто трку на екс-ју путевима.Свима нама познати и насмејани Цирил Комотар,заједно са остатком екипе,на сјајан начин нас је за тренутак вратио у прошлост.Довезени су можда и најпопуларнији модели из бивше нам државе,тако да је трка могла да почне.У њој су учествовали Yugo 55 (55hp),Zastava 101 (55hp),VW Beetle (34hp)...али и легендарна Zastava 750,Фића (25hp) и FIAT 126,познатији као Пеглица (26hp),док је романсу појачао стари добри Renault 4 TL (34hp).Ко је победио погледајте у видеу...

E, dobra je fora, pogledajte obavezno. Pobednik je iznenađenje, a kako ne nađoše ribu za mahanje zastavom nego je morao onaj da puca?!

Ma,nedostaje im tu Lada Riva.Covece kad se setim te paklene masine koju smo imali jos '87,sa njom bi bi ih sa'ranio garant! I ocitao opelo... :pop:

Lada-2107-aka-Lada-Riva-October-1995-1452cc.jpg

To je sramota kakva je bila auto industrija istocne Evrope. Zapadnjacki otpad, za povesti te od tacke A do tacke B jeftino. I poneko vozilo za najvise komnunisticke duznosnike.

Zanimljive su mi trke old timera - automobila koji su i tada bili vrh, a ne auta za sirotinju.

Neki dan gledam u Beogradu momak pere Korvetu Kabrio 1977. godite. E to je bio dozivljaj. A ne trka auta necije mladosti.

milose mlad si i naucices jednog dana sve o kolima ali mi prosto smeta kako svojim neznanjem ubijas neke teme.
Kakva su takva su i ja sam ih se navozao i uzivao u vecini njih jer to je toliko jednostavno i prosto da si mogao sam da se zanimas vikendom,stavis hoklicu i doterujes detalje.
Nemas pojma kakva je to uzivancija bila a neces nikad ni shvatiti jer ih nisi imao a ako si i imao imao si u pogresno vreme.
Tad boljih nije bilo i vozilo se sto se moglo a pogotovo zbog skromnih zarada.
Ja sam imao pet Zastava 750,Stojadina,Yuga 55,45,Zastavu 128,Floridu i svi su me lepo sluzili.

milose mlad si i naucices jednog dana sve o kolima ali mi prosto smeta kako svojim neznanjem ubijas neke teme.
Kakva su takva su i ja sam ih se navozao i uzivao u vecini njih jer to je toliko jednostavno i prosto da si mogao sam da se zanimas vikendom,stavis hoklicu i doterujes detalje.
Nemas pojma kakva je to uzivancija bila a neces nikad ni shvatiti jer ih nisi imao a ako si i imao imao si u pogresno vreme.
Tad boljih nije bilo i vozilo se sto se moglo a pogotovo zbog skromnih zarada.
Ja sam imao pet Zastava 750,Stojadina,Yuga 55,45,Zastavu 128,Floridu i svi su me lepo sluzili.
Moguće. Al ja kad sam iz ćaletovog Juga u ćaletovog Golfa 2 prešao, kao u avion je bilo.

Back