Slovenacko drzavljanstvo

Ne, već po porijeklu/rodu - majka Slovenka, sa državljanstvom, a dijete rođeno u drugoj republici i pritom to "dijete" ima više od 36 god. Inače postupak za pridobijanja državljanstva je u toku, već 2 mjeseca ali ne znam koliko to može da traje i da li će biti kakvih "zavrzlama" tj. može li se desiti da odbiju u takvom slučaju da daju državljanstvo.
Zato pitam ima li neko iskustva za starije od 36 god.
 
Palma probaj da kontaktiraš neku ne vladinu organizaciju .Ili ako imaš sredstava pokušaj da otvoriš mali lokal u Sloveniji .
Jako si uporna da odeš odavde znam da je teško ,ali imaš mnogo radnog iskustva što ne pokušaš ovde da pokreneš neki katering ili slično ?
 
Nije problem u biznisu ili novcu već u sredini u kojoj se živi. Nikako nije pogodna za djecu. Počev od iskvarenih ljudi, nikakvog školstva i loših međuljudskih odnosa u školama i nezainteresovanosti profesora da pravilno upute učenike -što naravno utiče na djecu i formiranje njihove psihe.
 
Eto, konačno da se pohvalim da sam dobila državljanstvo Slovenije, kao i moja djeca. Malo duže je trajalo nego obično ali to pripisujem administrativnim propustima odgovornih u ambasadi. Išla sam po 13 članu, stariji od 36 godina.
:)
 
Promijenjene cijene izdavanja slovenačkog pasoša. Umjesto dosadašnjih 85 €, sad košta 98 €. Cijena za dobijanje državljanstva po 13. članu umjesto dosadašnjih 270€ iznosi 295€.

Kada se priprema dokumentaciju za državljanstvo ( 13 član), postoji stavka da se priloži dokaz o sadašnjem državljanstvu ( potni list (pasoš), potrdilo o državljanstvu).
Pošto se potvrda o državljanstvu ne izdaje na međunarodnom obrascu potrebna je njena ovjera apostilom i prevod iste na slovenački. To ispada mnogo skupo, s obzirom da se plaća izdavanje same potvrde, zatim apostil i prevod oba, što bi iznosilo oko 40 - 50 € .
Ostaje alternativa, a to je pasoš koji posjedujete ( kojim se dokazuje državljanstvo ) na uvid + 2 fotokopije koje se ovjere u ambasadi Slovenije , za samo 12€!
 
Molim vas ako neko moze da mi pomogne,rodjena sam u sloveniji,otac ima drzavljanstvo,imala sam i zdravstveno osiguranje slovenacko.Nisam bila prijavljena u bih i tek 98god sam dobila drzavljanstvo bih.Kako mogu traziti drzavljanstvo slovenije?Imam 34god i otac ima drzavljanstvo i zivi tamo.Hvala unaprijed ako neko moze da mi pomogne.Pozdrav
 
Molim vas ako neko moze da pomogne oko slovenskog drzavljanstva,rodjena sam u Sloveniji,otac ima dzavljanstvo i zivi tamo,nisam imala drzavljanstvo BiH niti sam ovdje bila prijavljena do 1998,zdravstveno osiguranje sam imala slovensko.Imam 34 god.Hvala unaprijed i pozdrav
 

Back
Top