Slovačka je najsiromašnija u Evropi!

• Začetnik teme Začetnik teme 1234
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ne stvarno nisu. Ona Bratislava im je nesto tipa Podgorice ili Skoplja, ima jedna neka tvrdjava koja je kao atrakcija ali je 10 puta manja i manje zanimljiva od Kalemegdana, imaju jedan soliter tipa Usca i neki kej koji nije ni priblizno sredjen kao kod nas. Jedna glavna ulica, nigde restorana i kafica na otvorenom, da ne pricam o brendiranim prodavnicama ... uzas. Stambena naselja iz komunistickog perioda ne vredi ni komentarisati.

jel barem skupa?

А шта је Bg наспрам њих ...једна велика улица више и све сконцентрисано око центра ,периферија се не разликује много од неког малог града у централној Србији

Претера га и ти... Док је кајмака и раџе, аде и даффа, богати смо духом. :D

139874437ijFdbw_fs.jpg

Bratislava%202%20(1).jpg

Koliko ja znam Slovačka je među liderima po privrednom rastu u EU , za 2007. imali su privredni rast od 10.4 odsto , najviše zahvaljujući jakoj automobilskoj industriji ...

Ono gde je vlada pala to je što nije uspela da obuzda nezasitu potrošnju stanovništva , mada generalno sve istočno evropske zemlje pate od tog sindroma.

Zato su svim političarima puna usta socijalne pravde , a od nje ništa ...

Bugarska je najsiromasnija, Bugari rade za pisljivih 200 evra mesecno u proseku, a Rumuni za 300 evra.

http://vesti.krstarica.com/?rubrika...c81457bd8bbd351d6&dan=24&mesec=06&godina=2008

Luksemburg najbogatiji u eu, bugarska najsiromašnija

BRISEL - Luksemburg je daleko najbogatija zemlja u Evropskoj uniji, Irska je na drugom mestu sa skoro duplo manjim bruto domaćim proizvodom (BDP), dok je Bugarska najsiromašnija, saopštio je Evrostat.

Irski BDP po glavi stanovnika je 146 jedinica, dok Bugarska, koja je u Uniju ušla prošle godine zajedno s Rumunijom, ima BDP od 38 jedinica. Na pretposlednjem mestu se nalazi Rumunija s BDP-om od 41 jedinice, dok Turska, koja želi da uđe u Uniju, ima 42 jedinice BDP-a.

Holandija je treća po bogatstvu (131 jedinica BDP-a po glavi stnovnika), a Austrija četvrta (128).

Treća najveća ekonomija u EU, Italija, blizu je evropskog proseka sa 101 jedinicom BDP-a po glavi stanovnika. Francuska ima 111 jedinica, dok najveća evropska ekonomija, Nemačka ima 113 jedinica, za jednu manje nego 2006. godine.

Најбогатији Луксембург па Ирска а најсиромашнија Бугарска.

Ne stvarno nisu. Ona Bratislava im je nesto tipa Podgorice ili Skoplja, ima jedna neka tvrdjava koja je kao atrakcija ali je 10 puta manja i manje zanimljiva od Kalemegdana, imaju jedan soliter tipa Usca i neki kej koji nije ni priblizno sredjen kao kod nas. Jedna glavna ulica, nigde restorana i kafica na otvorenom, da ne pricam o brendiranim prodavnicama ... uzas. Stambena naselja iz komunistickog perioda ne vredi ni komentarisati.

ma ajde ..... svako ko je bio na skijanje u slovachkoj zna da ovo nije tachno ..... ono, jes da je Bratislava velichine Skoplja ali za razliku od Beograda ima 5 ( pet ) mostova! shto znachi da ste loshi za 1 i da su slovaci uspeli da prevazidzhu vodu, za razliku od vas :lol::lol::lol:

Елем, чињенице су следеће:

Luksemburg najbogatiji, Bugarska najsiromašnija zemlja EU
Tanjug - Pre 6 sati

BRISEL - Luksemburg je najbogatija zemlja Evropske unije, a posle nje Irska, dok je Bugarska najsiromašnija članica, objavila je evropska statistička služba Evrostat.

U Luksemburgu je prošle godine bruto domaći proizvod (BDP) po glavi stanovnika prema paritetu kupovne moći bio tri puta veći od proseka u 27-članoj Uniji, navodi Evrostat.

Bugarska je prema BDP na poslednjem, a Rumunija na pretposlednjem mestu.

Od zemalja kandidata za ulazak u EU, Turska ima BDP na nivou od 42 odsto evropskog proseka, Hrvatska 55 odsto, a Makedonija 29 odsto, prenose agencije.

Prema podacima Evrostata, Srbija ima BDP od 35 odsto evropskog proseka,a Albanija 22 odsto.

BDP po glavi stanovnika prema paritetu kupovne moći u EU varira od 38 do 276 odsto.

Tako Španija, Italija, Grčka i Kipar se vrte oko sto odsto evropskog proseka, Austrija, Švedska, Danska, Belgija, Finska, Velika Britanija, Nemačka i Francuska imaju od 10 do 30 odsto veći BDP od evropskog prosjeka, dok su najbogatiji Luksemburg s 276 odsto, Irska sa 146 i Holandija sa 131 odsto.

Slovenija, Češka, Malta, Portugal i Estonija imaju između 10 i 30 odsto ispod proseka, a Slovačka, Mađarska, Litvanija, Letonija i Poljska su od 30 do 50 posto ispod evropskog proseka.

Bugarska i Rumunija su za više od 60 odsto ispod proseka.

U Evrostatu napominju da u slučaju Luksemburga tako velikom postotku BDP delimično pridonosi činjenica što u toj maloj zemlji radi veliki broj ljudi iz susednih zemalja, čiji prihodi povećaju BDP u Luksemburgu, a istovremeno tamo nemaju prebivalište.

Још ниси гледао Еуротрип :)

Hahahhaahhaa. :rotf: :rotf: :rotf:
Eto vidis, tako se Zapad sprda sa svima koji nisu zapadna Evropa i severna Amerika.
Odlican primer za to je Eurotrip i kako je prikazana Bratislava u tom filmu i Borat i kako je prikazan Kazahstan u tom filmu. Sutra ce i Srbija tako biti prikazana kao Slovacka i Kazahstan u ta dva filma :otkacio:

Sa prosečnih 700 evra, Slovačka je najsiromašnija u EU http://www.naslovi.net/rd/718126

BRATISLAVA | 24.06.2008. Print Pošalji

Sa prosečnih 700 evra, Slovačka je najsiromašnija u EU

(BIZNIS)

Kada Slovačka početkom sledeće godine uvede evro kao valutu, sa prosečnom zaradom od 700 evra biće najsiromašnija zemlja EU, a Slovaci strahuju od povećanja cena, jer im primanja nisu ni blizu prosečnim u drugim zemljama EU, preneo je radio „Dojče vele".

Vlada je ndonela zakon kojim se sprečava povećanje cena, pa čak preti i zatvorom

Iako se Slovaci raduju uvođenju evra, jer će tada njihovo članstvo u EU biti potpuno, pribojavaju se da će eventualnim uvođenjem evropskih cena - onih sa tržišta zapadne Evrope - postati još siromašniji.

Vlada je donela zakon kojim se sprečava povećanje cena, pa čak preti i zatvorom, ali se socijalno siromašniji slojevi baš i ne raduju uvođenju evra.

Radio citira penzionera koji kaže da dobija penziju od 7.500 kruna ili 250 evra, da je naučio da štedi, a na pijaci prodaje manje količine čokolade, kafe, dezodoransa i druge nekvarljive robe, kako bi bar sa zaradom od deset evro-centi dnevno malo ojačao budžet.

Ovaj Slovak je svedok stalnih poskupljenja, opadanja vrednosti onoga što je zaradio tokom života.

- Mleko je koštalo dve krune, sada je od 20 do 25 kruna; a penzije, pri tom, nisu povećane. Ono što danas možemo da kupimo, ni izbliza nije ravno onome što smo pre za isti novac kupovali - naveo je ovaj stariji žitelj Bratislave, koji se pribojava da će s uvođenjem evra biti još teže.

- Strahujemo od povećanja cena. Pogledajte samo preko granice, u Austriju. Tamo prosečna penzija iznosi 1.300 evra. Nedavno sam računao koliko bih ja mogao da imam i došao sam do 260 evra. To me i zabrinjava. Cene rastu, ali ne i penzije - rekao je ovaj Slovak.

auuuuuu....................................pa kako to moze?!Ja sami mislio da su u EU svi bogati hahahahaha..............:hahaha: Ove pristalice liberalnog-kapitalizma ne shvataju da je EU pre sve ga kapitalisticka tvorevina i da funkcionise na principu NEJEDNAKIH sansi i socijalnog statusa.

Neka se slovaci ne boje,kada mi udjemo u EU, MI CEMO zajedno sa Rumunima i Bugarima da predvodima najsiromasnije slojeve.Kada se govori o zemljama bivse YUG koje su osetetile blagodeti kapitalizma,obicno se za primer uzima Slovenija,a ja se pitam zasto se ne pominju Makedonija i Bosna i Hercegovina.........:sad2: Pa oni su prihvatili EUropske norme vise nego mi i vidimo gde su.

Poenta je u tome da cemo svi imati svoje dusmane koji ce nas sibati sa metalnim korbacem.To su naravno bogate zemlje : UK,Francuska,Nemacka...itd.Mi,Poljaci,Bugari,Rumuni,Cesi,Slovaci.....smo gradjani 2 reda kako vole da kazu neke "demokrate" iz DS-a.

UA EU....CRKLA DABOGDA,A I CRCI CE!!! :worth:

Back