Slomljen nozni prst?

• Začetnik teme Začetnik teme Cr@zY
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Cr@zY

Domaćin
Poruka
3.119
E ovako...iz sve snage sam sutnula okvir od vrata (slucajno :mrgreen:)...dakle udarila sam mali i domali prst na nozi, bas se culo kako je puklo. :neutral: Bolelo me uzasno minut dva, stavila sam led i drzala mozda 45 minuta pa je to ublazilo bol. Domali prst je maaalo pomodreo, malo se naduo i umereno boli :mrgreen: elem, ne boli me kad savijem prste, mogu da hodam manje vise normalno, ali kad ispravim stopalo i prste skroz ili kad pokusam prste da podignem na gore (izvinjavam se na retardiranom opisu :lol:), onda boli...i imam osecaj kao da je ukocen taj prst....
Kako da znam jel slomljen? Kod lekara ne mogu do ponedeljka.

E ovako...iz sve snage sam sutnula okvir od vrata (slucajno :mrgreen:)...dakle udarila sam mali i domali prst na nozi, bas se culo kako je puklo. :neutral: Bolelo me uzasno minut dva, stavila sam led i drzala mozda 45 minuta pa je to ublazilo bol. Domali prst je maaalo pomodreo, malo se naduo i umereno boli :mrgreen: elem, ne boli me kad savijem prste, mogu da hodam manje vise normalno, ali kad ispravim stopalo i prste skroz ili kad pokusam prste da podignem na gore (izvinjavam se na retardiranom opisu :lol:), onda boli...i imam osecaj kao da je ukocen taj prst....

Ako sumnjaš na lom prsta idi na hitnu pomoć pa će te oni već poslati na snimanje. Nemoj da čekaš ponedeljak.

Ti mali prsti na nozi,mali i domali ne mogu da idu pod udlagu i gips jer su preterano mali,tako da ti ovi u ambulanti nece nesto mnogo pomoci.Jedino da mazes kreme protiv otoka...Nisam do sad cuo da je iko zbog toga nosio zavoj i gips, a jos manje da je to izazvalo tromb zbog kog je umro...

Cim ti njih mozes da pomeras, verovatno nije ni slomljeno. Mozda je samo napuklo.
U svakoj slucaju niko za to gips nece stavljati. Mozes da snimis cisto da znas da li je prelom ili nije ali u sustini ni ne treba.
Stavi samo alkoholni fiksacioni zavoj, da se ublazi bol i smanji otok, stegni malo par dana i to je dovoljno. U slucaju preloma drzi taj zavoj malo duze.

A taj fiksacioni zavoj...jel mogu ja da stavim običan dok ne nabavim fiksacioni?
Mažem i neki gel što hladi, pomaže valjda...
A da, kad bih ja mogla na treninge da krenem ponovo, tačnije kad bih mogla da skačem, trčim...za 2-3 nedelje?

Ma to i jeste obican zavoj samo sto se zove fiksacioni.
Kupis vatu u apoteci, alkohol i zavoj. Stavis lepo tu vatu na prste, zalijes sa pola alkohol pola voda, i malo cvrsce zavijes. Kasnije kad osetis da se to osusilo, opet odozgo zalijes malo sa alkohol voda i proci ce brzo bol. A trening, kako se budes osecala.

Ma to i jeste obican zavoj samo sto se zove fiksacioni.
Kupis vatu u apoteci, alkohol i zavoj. Stavis lepo tu vatu na prste, zalijes sa pola alkohol pola voda, i malo cvrsce zavijes. Kasnije kad osetis da se to osusilo, opet odozgo zalijes malo sa alkohol voda i proci ce brzo bol. A trening, kako se budes osecala.

Aha, onda i ne moram da se mučim da idem do apoteke, sad ću odmah da zalijem alkoholom :mrgreen:
Hvala na odgovorima :)

Back