Slobodno vreme

..zashto vishe postizemo kada imamo mnogo obaveza,
nego kada imamo ceo dan na raspolaganju da se svojevoljno organizujemo? :confused:
..jel da da to nije fer..?
:(

Ovo je tako istinitoo, barem u mom slucaju..
Kada imam vremena na pretek ja u stvari nemam vremena ni za sta.
Dok pod pritiskom se mnogo bolje i osecam i funkcionisem, definisan mi je dan.. Poslednjih godinu dana vise ne znam ni kada mi dan pocinje ni kada se zavrsava.Nisam navikla da budem domacica, od kucnih poslova jedino volim da kuvam.. Ne daj boze da pegalnje i spremanje kuce svrstavam u iskorostavanje slobodnog vremena, to je svakodnevan posao koji mora da s eobavi ali pored njega ima jos gomila vremena i da mi klinac nije kuci ja ne znam kako bi ga torsila..

Mislim da to svi osećamo. Možda nije baš pritisak to što nam nedostaje, ali nam je svakako potreban izvestan relativno čvrst dnevni raspored. Ako toga nema, onda počnemo da odlažemo poslove, ne moramo sad, možemo i kasnije... Pa dođemo u situaciju da uradimo samo najneophodnije, na brzinu, i na kraju dana ispadne da skoro ništa i nismo radili, a nešto se ne sećamo ni da smo se odmarali ili uživali. Najgori način da se provede vreme koje nepovratno odlazi.
Ja sad imam slobodnog vremena, i trebalo mi je dosta napora da napravim sebi novi dnevni/životni ritam, jer "ne moram" ništa baš u određeno vreme. Ne valja nikako.:)

I za posao domaćice treba organizacija. Moja mama je bila domaćica, ali prava.. Mislim ne privremeno kao što sam ja bila na porodiljskom :), nego kao trajno opredeljenje. Budući vaspitana i obučena u tom smislu, imala je vrlo čvrst ne samo dnevni, već i nedeljni, mesečni i godišnji raspored poslova. To je odlično funkcionisalo, stan je uvek bio u svršenom redu, sve je uvek bilo na vreme... Milina! Ali se ona tog rasporeda čvrsto držala.
I imala je hobi. to je, naravno, stvar ličnog opredeljenja i naklonosti - ona je radila ručne radove.

Ako si na porodiljskom, onda ti ostaje da se malo posvetiš sebi - fizičkom oporavku, lepoti, zdravlju i sl... Čitanju... A ako je to trajnija stvar, onda vredi promisliti o nekom ozbiljnijem interesovanju, koje zahteva ulaganje vremena. U slučaju porodiljskog to i nije neko rešenje, jer se taman zainteresuješ za nešto, kad ono došao kraj porodiljskog i - cvc...

I za posao domaćice treba organizacija. Moja mama je bila domaćica, ali prava.. Mislim ne privremeno kao što sam ja bila na porodiljskom :), nego kao trajno opredeljenje. Budući vaspitana i obučena u tom smislu, imala je vrlo čvrst ne samo dnevni, već i nedeljni, mesečni i godišnji raspored poslova. To je odlično funkcionisalo, stan je uvek bio u svršenom redu, sve je uvek bilo na vreme... Milina! Ali se ona tog rasporeda čvrsto držala.
I imala je hobi. to je, naravno, stvar ličnog opredeljenja i naklonosti - ona je radila ručne radove.

Ako si na porodiljskom, onda ti ostaje da se malo posvetiš sebi - fizičkom oporavku, lepoti, zdravlju i sl... Čitanju... A ako je to trajnija stvar, onda vredi promisliti o nekom ozbiljnijem interesovanju, koje zahteva ulaganje vremena. U slučaju porodiljskog to i nije neko rešenje, jer se taman zainteresuješ za nešto, kad ono došao kraj porodiljskog i - cvc...

Uh da sam barem na porodiljskom, ta prva godina bebeca te ubaci u speed sve novo .. ali sada smo uhodani. prosle godine opet zbog posla i obaveza prema firmi nisam bila toliko sa njim, dok sada eto 24h .
Gledam stovise stvari njemu da pokazem da sto bolje iskorostim to vreme dok je mali i dok smo zajedno.
I moja baka je bila domacica i to sto kazes za svoju mamu isto sve je bilo cakum pakum i isplanirano unapred. Pocela je da radi kada su joj deca krenula na fax, bilo joj dosadno :D
Al druga vremena bila :)

:lol:

Slobodno vreme? Ono što ostane na kraju dana. Ili dok beba spava :) (ako se tad ne dohvatim pranja posuđa, npr.)
Tad visim na forumu/gledam tv (što uspešno smanjujem i ponosna sam, u tv buljim samo kad sveki pusti njen omiljeni kviz), čitam nešto, pravim nakit :)
Igram se sa bebom! I to je moje slobodno vreme :)
(Menjanje pelena, kupanje i sl. volEm da radim, ali to je moja obaveza pošto mm puno radi, isto tako volEm i sudove da perem, ali i to je obaveza :lol: )
Mogla bih i neki film da pogledam :think:
Planirala sam i ruke da depiliram, samo ne znam gde to spada, pošto planiram i stoji mi nad glavom, liči na obavezu? :)

Back