Sloboda

• Začetnik teme Začetnik teme Guede
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Da, ali ih i čuva da ne zalutaju u šumi i štiti od gladnih vukova ;)
Znači da i ovce imaju neku korist :)

pojest cu te,ja sam gladan,moja ovca,moja hrana,a zahvalan sam,da mi Bog dušu prosti!Budimo prosti ali ne priprosti,jer ja nisam slobodan,za nju se borim celog zivota,Moj Stvaraoc ima da odluci o tome!

Zato što si okovan, računima, bankarima, šalterušama, kolegama luđacima, komšijama luđacima, profesorima luđacima, i dokle ti um dosegne u ovoj zemlji samo luđacima.
I nema beganja, nažalost.

-a sad lični nivo ostvarivanja slobode je individualan (koji apsurd) - meni nije jasno sta je ovdje apsurd,a vi kako god :D

Kako nema beganja,ima, i to Glavom bez obzira :D

Tema je Sloboda a ne Korist...:sad2:
Svaka ovca može slobodno trčkarati i pasti sa livade gde joj je najlepša trava, ima slobodu da može.
Njena je slobodna volja, dakle opet sloboda, da li će slepo pratiti pastira, da li će povremeno skretati sa puta kojim pastir ide ali ga ne izgubiti iz vida i sustići ili će odlutati u nepoznatom pravcu...
Eto, konkretno o slobodi i ovcama ;)

Svaka ovca može slobodno trčkarati i pasti sa livade gde joj je najlepša trava, ima slobodu da može.
Njena je slobodna volja, dakle opet sloboda, da li će slepo pratiti pastira, da li će povremeno skretati sa puta kojim pastir ide ali ga ne izgubiti iz vida i sustići ili će odlutati u nepoznatom pravcu...

A ticalo se ljudi, bar u startu ... :sad2: :think:

slažem se,ali potpuna sloboda,kad nije potpuna,da li je sloboda?

Uteha i nežnost...- Guede

al smo se raspilavili,ti si neka maza,jel tako?Zamisli tipa kako je volio,svoje tele,toliko ga je volio,da ga i dalje voli,u zamrzivacu,moze i ovca!Mnoge stvari ne zelimo da znamo,jer nam izgledaju surovo,ali nije surovo,ako im dajes bar neki vid slobode,i ako si im zahvalan do groba,da ulivas postovanje itd.Ali da smo nemilosrdni,jesmo,da pogresno ne razumes,surovost i nemilosrdnost nije jedno te isto!

al smo se raspilavili,ti si neka maza,jel tako?Zamisli tipa kako je volio,svoje tele,toliko ga je volio,da ga i dalje voli,u zamrzivacu,moze i ovca!Mnoge stvari ne zelimo da znamo,jer nam izgledaju surovo,ali nije surovo,ako im dajes bar neki vid slobode,i ako si im zahvalan do groba,da ulivas postovanje itd.Ali da smo nemilosrdni,jesmo,da pogresno ne razumes,surovost i nemilosrdnost nije jedno te isto!

Ne, ja sam sadista.

slažem se,ali potpuna sloboda,kad nije potpuna,da li je sloboda?
Jeste sloboda ali ne potpuna. A i to šta bi neko trebao da radi da bi se osetio slobodnim je individualna stvar.
A i tu imamo slobodu da biramo - hoćemo li i možemo li da se nosimo sa potpunom slobodom ili sami sebi biramo malo manju slobodu na račun nekih drugih stvari ili smo potpuno neslobodni ali smo to opet sami izabrali ili tome doprineli.

Jeste sloboda ali ne potpuna. A i to šta bi neko trebao da radi da bi se osetio slobodnim je individualna stvar.
A i tu imamo slobodu da biramo - hoćemo li i možemo li da se nosimo sa potpunom slobodom ili sami sebi biramo malo manju slobodu na račun nekih drugih stvari ili smo potpuno neslobodni ali smo to opet sami izabrali ili tome doprineli.

shvatam sta pišeš,slazem se sa tobom!

0015.jpg

Toliko o slobodi.

Back