Sloboda

• Začetnik teme Začetnik teme Guede
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
odstupanje od standardnih normi chesto vuche posledice koje mozda mogu i da budu neprijatne.. shto ne znachi da moramo da se drzimo standardnih normi, stvar izbora... naravno, ceh se placa :lol: ali ne bih to dozivela kao cenu za slobodu.... sloboda je uvek ogranichena, chak i nashim izborom ,. za koji mislimo da je slobodan... dakle samo fikcija..
e sad ludost :roll: kad poludim ako budem u stanju reci cu ti da li smo slobodni...mada, ko josh veruje lujkama? :lol:

Ako ćemo po očekivanjima, htenjima, snovima i željicama... ispada da, sam ja rob svoje naravi. Svojih principa. Sama sebi najveći neprijatelj. Znači: slobodo - dovidjenja, i sretan ti put. :)

odstupanje od standardnih normi chesto vuche posledice koje mozda mogu i da budu neprijatne.. shto ne znachi da moramo da se drzimo standardnih normi, stvar izbora... naravno, ceh se placa :lol: ali ne bih to dozivela kao cenu za slobodu.... sloboda je uvek ogranichena, chak i nashim izborom ,. za koji mislimo da je slobodan... dakle samo fikcija..
e sad ludost :roll: kad poludim ako budem u stanju reci cu ti da li smo slobodni...mada, ko josh veruje lujkama? :lol:

Sta sve nije fikcija,usudi li se neko reci ... lujke ! my favourite game ! :D

@ ranjeni Zoro

Tacno, ali nepotpuno. Krv i sloboda, to je Tito. :D

@ sunasceJeca

Nema brige, prave zene ionake ne zele slobodu :D

S jedne strane imamo slobodu, gospodari smo svog života i on je u našim rukama .S druge strane imamo isprepletana razna očekivanja, društvene norme, ideale, moral, vaspitanje, kulturu, pa i strahove itd.
Ono što nam sloboda daje je mnoštvo izbora i mogućnosti ali i veći rizik. Ovo drugo nam daje neku sigurnost i bezbrižnost da ne zalutamo.

Mi jesmo gospodari svog života, ali taj isti, naš život, ne činimo samo mi, dakle ne živimo ga sami sa sobom. Svako od nas jeste pojedinac, jedinka za sebe, ali i deo nečega, neke celine, pa kao takvi i trebamo da delamo. I koliko god mi bežali od tih nametnutih nam očekivanja, normi i ostalog i trudili se da budemo van toga, potpuno slobodni od svega, toliko bi smo im se i sami vraćali, jer su nam potrebni, kao neka smernica, putokaz. Taj putokaz i služi da izaberemo hoćemo li ga pratiti ili skrenuti levo ili desno, ali da on uopšte ne postoji, lutali bi smo u krug i na kraju se verovatno negde izgubili.

Znači, ne trebamo izgubiti i zaboraviti sopstvenu slobodu , ali isto tako ne smemo dozvoliti da zalutamo u njoj.

dobro da ne ponavljam cinične komentare - a ko je slobodan
činjenica je da od kad se rodiš
bacaju te u okove, okvire, kalupe
a sad lični nivo ostvarivanja slobode je individualan (koji apsurd)
a merila su indivdualna tako da ono što je emni smešno, bedno, bezvredno nekome je njegova izborena sloboda

Da, ali ih i čuva da ne zalutaju u šumi i štiti od gladnih vukova ;)
Znači da i ovce imaju neku korist :)

Tema je Sloboda a ne Korist...:sad2:

dobro da ne ponavljam cinične komentare - a ko je slobodan
činjenica je da od kad se rodiš
bacaju te u okove, okvire, kalupe
a sad lični nivo ostvarivanja slobode je individualan (koji apsurd)
a merila su indivdualna tako da ono što je emni smešno, bedno, bezvredno nekome je njegova izborena sloboda

Tema je Sloboda. I mislim da joj je kraj.
The and :bye:

Back