Sloboda

pa ni ne morash da je menjash...
al onda mozhesh samo da je uramish na zid i gledash poshto je neprimenljiva na zhivot :) il mozhesh pisati ejese o njoj :) sloboda.... bah. zar ne bi bio zhivot dosadan da smo svi slobodni po toj definiciji? bez medju-uticaja, prozhimanja svega sa svim, zavisnosti svega od svacheg...... da, srecja pa je takva sloboda utopija, inache bismo se smorili :)

Keeper:
pa ni ne morash da je menjash...
al onda mozhesh samo da je uramish na zid i gledash poshto je neprimenljiva na zhivot :) il mozhesh pisati ejese o njoj :) sloboda.... bah. zar ne bi bio zhivot dosadan da smo svi slobodni po toj definiciji? bez medju-uticaja, prozhimanja svega sa svim, zavisnosti svega od svacheg...... da, srecja pa je takva sloboda utopija, inache bismo se smorili :)
Pa i neka je nedostizna... ali to ne znaci da ne treba njoj teziti!
Ovakva definicija treba da bude ideal, a sve priblizno postignuto treba da bude konacni cilj... :wink:

paaaaaa.....
ne bih se slozhio sa time da treba tezhiti tome da se shto vishe odvojish od uticaja svega oko sebe. ja bash mislim da treba tezhiti da potpadash pod shto vishe uticaja, da se prozhimash sa svim i svachim..... mozhda se potpuna sloboda krije pod talogom krechnjaka kojeg svog treba pojesti..... procji kroz njega.... bah. prevelika filozofija za ove sitne sate. bzzzzzzz. keeper not responding... bzzzzzz. lupetam :)

pazi, fora je u tome da, ako zelis sebi sto vecu slobodu, drugima je sve vise trebas oduzimati...
Jer uvek stoji: "dok jednom ne smrkne, drugom ne moze da svane"
A to za nuznost potpadanja pod uticaje, to samo DEO procesa gorenavedenog...

bzzzzzzzzzzzz :)

shalim se. ovaj..... da, upravo sam mislio o tome da potpadanje pod uticaje ulazi u gore navedeno. mozhe biti. aha........ ijao, shto imamo filozofski nastrojenog moderatora, toga ovde dosad nije bilo :)

pa da, upravo se misli bistre uz prvu jutarnju, svezh vazduh chini svoje usput...... :) dushu dalo da se bistri filozofija i vechna tema o slobodi dok kukurichu prvi smrznuti petlovi a vama tamo u gradu pochinju da se bude i da krche automobili ..... nego, odo' ja, ostavi neshto i drugima da kazhu, nemoj ti bash sve :)

"demokratska" sloboda je dakle da pocnemo-laz...ja shvatam slobodu kada si slobodan da radish ono sto zelish i kako to zelish...sloboda je utopija, kao i toliko josh lepih reci...uvek neko ima nekog uticaja na ono sto ti radish i birash...
za slobodu bi vredelo ziveti i umreti, samo kada bi je bilo-samo kada bi bila dostizna...

ufff... koje pitanje... :roll:
pa ja verujem da smo mi slobodni, da nam je sloboda data...
mozda je najveci problem u tome osloboditi se od sebe samog i dozvoliti sebi da tu slobodu prihvatis...
konkretno... ~ znati sta zelis, biti dovoljno ~slobodan i izabrati to... slobodno...
koliko puta sam rekla slobodno, osloboditi se i sl u ovoj recenici?... :pPp

bleach:
mozda je najveci problem u tome osloboditi se od sebe samog i dozvoliti sebi da tu slobodu prihvatis...
konkretno... ~ znati sta zelis, biti dovoljno ~slobodan i izabrati to... slobodno...
svidja mi se kako si ovo rekla...fora je osloboditi samog sebe,od sebe :wink:

miss:
bleach:
svidja mi se kako si ovo rekla...fora je osloboditi samog sebe,od sebe :wink:
e bas to... ;)
samo sto mi sami sebe 'vezemo' pa kao nemamo slobodu... blah... :roll:

Back