Sloboda u vezi - braku, šta je to?

ja mnogo volim da putujem. i slobodna sam , bas sasvim kao ptica na grani..platim, i klatim
medjutim, lepse je putovati sa nekim..drugaricom npr. lepse naprosto. i onda krece kad ti mozes, kad j amogu, vako nako..cvrc, ode sloboda. ali to usaglasavanje mi manje smeta nego da idem sama.
tako je za sve stvari u zivotu. samo apsolutna smaoca daje slobodu..ali i to je delimicno jer moras da radis i sta znam dakle cvrc sloboda.
ali cemu zivot bez ljudi? cemu zivot bez ljubavi? :)
balans je sve.

Inace mi se dopalo istrazivanje jednog psihologa, u kojem tvrdi da je moguce na osnovu toga kako se partneri ophode jedno prema drugom, u roku od 5, 10 min zakljuciti da li ce se par razvesti...
Slazem se sa njegovim zakljucima i mislim da je i manje dovoljno da primetis da li se je par zbilja prepoznao..

sve je lepše, da, toliko se volimo da se držimo za ruke i dok spavamo verujući da je to naša sloboda i neiznuđen izbor.
a onda se jedno jutro razbudimo sa znojavim dlanom i poželimo da otputujemo sami na duže.
svakoga uvek više svrbi ono što nema i sklon je da idealizuje suštinski namet u vezi koji se leči samo kompromisima.
a tu ima slobode ko što ima vitamina u palminom lišću:lol:

sve je lepše, da, toliko se volimo da se držimo za ruke i dok spavamo verujući da je to naša sloboda i neiznuđen izbor.
a onda se jedno jutro razbudimo sa znojavim dlanom i poželimo da otputujemo sami na duže.
svakoga uvek više svrbi ono što nema i sklon je da idealizuje suštinski namet u vezi koji se leči samo kompromisima.
a tu ima slobode ko što ima vitamina u palminom lišću:lol:
pa jbg perfi, to sto ljudi smatraju da ako su u braku moraju stalno da budu zajedno, to je drugi problem:)))
ja iskreno tesko seebe vidim u novom braku, jer taj deo slobode da sama uredjujem svoj zivot je postao deo moga bica. ali kao sto rekoh, biti sasvim sam prazno je i besmisleno.
najgore je sto ljdui retko mogu da budu iskreni..i prema sebi, i prema drugima..pricaju ono sto misle da druga strana zeli da cuje, ili ono sto misle da treba da pricaju..

Sad cu ja ovako mator i neevoluirao, da se nalupam.
Kako ce se veza organizovati, o tome svakako treba govoriti jos na samom pocetku veze. Skroz iskreno i otvoreno, manje ce boleti kasnije.
Ako partner ne oseti da je jeste partner, dzaba sve slobode. Najkrace.
ma to moze teoretski tako. ocu ovo, ili ocu ono..i tacka. ali kad sretnes nekog stvarno znacajanog, e onda brate sestro - sve se menja. naravno ne treba obmanjivati, naopako, ali iskrenost je trenutna znas..to sto danas mislis nesto, ne znaci da ces tako misliti za sest meseci ili god dana.
zato je potrebno prestrojavanje, i razgovor..

ma to moze teoretski tako. ocu ovo, ili ocu ono..i tacka. ali kad sretnes nekog stvarno znacajanog, e onda brate sestro - sve se menja. naravno ne treba obmanjivati, naopako, ali iskrenost je trenutna znas..to sto danas mislis nesto, ne znaci da ces tako misliti za sest meseci ili god dana.
zato je potrebno prestrojavanje, i razgovor..
Ja sam govorio o partnerima, dakle o ozbiljnoj vezi, bilo kog tipa.
Dobro, mogu da se delimicno saglasim, mada mi je nejasno kako je to iskrenost trenutna. Mozda nesto nije u redu sa mnom, ali ne znam sto bih menjao misljenje, ako znam sta hocu. To mi nisu promenljive kategorije.
Naravno, apsolutno. Razgovor pre svega.

Ja sam govorio o partnerima, dakle o ozbiljnoj vezi, bilo kog tipa.
Dobro, mogu da se delimicno saglasim, mada mi je nejasno kako je to iskrenost trenutna. Mozda nesto nije u redu sa mnom, ali ne znam sto bih menjao misljenje, ako znam sta hocu. To mi nisu promenljive kategorije.
Naravno, apsolutno. Razgovor pre svega.
ti uvek sa svim partnerima zelis isto? pa bravo za tebe.
ja jok.

da shvatile smo.

sve pravila pisana kao za manifest komunističke partije.

ako se ponašaš po uputstvu iz recepta velike su šanse da ti stvar ne uspe...

prati lični ritam a partner će se uklopiti samo ako i on prema manifestima oseća jednaku odbojnost.

to jest ako imaš sreće da sretneš osobu koja nije sklona konfekciji u odnosima

- - - - - - - - - -

što i dalje ne znači da si slobodan stvarno već samo uslovno.

da shvatile smo.
sve pravila pisana kao za manifest komunističke partije.
ako se ponašaš po uputstvu iz recepta velike su šanse da ti stvar ne uspe...
prati lični ritam a partner će se uklopiti samo ako i on prema manifestima oseća jednaku odbojnost.
to jest ako imaš sreće da sretneš osobu koja nije sklona konfekciji u odnosima
- - - - - - - - - -
što i dalje ne znači da si slobodan stvarno već samo uslovno.
qq, ja izgleda numem da se odrazim.
pa, jbt i ja sam razveden, na svoju inicijativu :lol:

Kad si gladan, nisi sam svoj. :lol:
Kako sam doruckovao, probacu sveobuhvatniji odgovor na temu, ono malopre je bio deo toga.

Licna ili apsolutna sloboda jedinke ne postoji ili je minimalna. Zbog raznih faktora: zdravlje, posao, licnost, novac...
Kad se tu doda i partner, sve ide barem duplo po stavci.
Konkretno, za slobodu u partnerstvu, od kljucnog znacaja je karakter i potreba istih, pa koliko se nadju.
Nista nije zakucano, jasno.
Sto neko rekao negde 'pusti je/ga, ako se vrati, to je to'. Ili priblizno.

E, da. Kredit nikako na svoje ime! :lol:

Eo sad voajerišem..vidim nekog čiču i klinca, pa ponda i komšinicu. Izgleda našla nekog, a bila je kul lik. Doduše, poluskobaljčić, nikad je nisam vido sa muškim nekim. Matora je ona...i sad će da opslužuje..al dobro, nekako to kao ima zaštitu mužjaka i po prvi put ne živi sama. Drago mi zbog toga. Samo ne znam kako li će da se navikne.

Back