Слобода кретања

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Е, видиш и ја бих желела да се такви као ти - којима је једно насиље "демократско" а друго није, нађу иза решетака.
A kada sam ja bilo kojom rečju podržavao bilo koje nasilje.
Za tebe je jasno da podržavaš nasilje koje ide u prilog tvojim stavovima.
Za mene je svako nasilje primitivizam, pogađalo to tebe ili ne.
Ali imaš pravo da budeš i primitivna u meri u kojoj ne ugrožavaš druge.

А јел' теби сметало "демократско" разбијање града 5. октобра?

Или оно '90-тих (Вук Драшковић, ДОС)?

Ајде да похапсмо те "острашћене" како кажеш, па да онда причамо разумно о овим данас...
Ne bih da poredim nešto što nije za poređenje i izvučeno iz konteksta. Ja sam protivnik svakog nasilja i agresije sem u slučaju samoodbrane.
Ako želiš raspravu o događajima 5. oktobra - otvori temu. Ali kakvi god da budu zaključci o tim dešavanjima nema veze sa ovim danas.
Da li iza ovoga stoji politika ili ne, jedno je pitanje, a pitanje principa i međuljudskih odnosa drugo pitanje.
Da li imaš dovoljno mozga da se suočiš razumno sa samom sobom, svojim stavovima i strastima ili ćeš grlom u jagode zavisi od tvoje prirode koju ne mogu da osuđijem. Takva si jer moraš da budeš takva. Ja samo pokušavam da isprovociram i pokrenem neke tvoje mentalne procese na viši stepen svesti. Ali znam iz iskustva da je to uglavnom nemoguća misija i da je drugačije sagledavanje teško. Svi smo mi manj ili više robovi samih sebe (tu se naravno ubrajam i ja).
Shvatam da su ti emocije suviše jake i zaslepljujuće tako da nisi spremna na dobronamernost. Pa ništa, ospi paljbu. Ili ćeš se ipak malo povući da razmisliš?
Ma j*beš razmišljanje, od toga boli glava.

Koje nasledje 90 ih? :dontunderstand:

I dokle vise te 90-te, dokle vise 'vadjenje' na 90te kad nemate drugih argumenata :dash:
Ne moraš da mi persiraš.
I kakvo vađenje? Za šta se ja to vadim? Ja nisam ni u kakvim političkim strankama niti nevladinim organizacijama i nemam teret odgovornosti zbog koje bih morao da se vadim. Naprosto iznosim činjenice. 90-tih (deset godina) je formirana nakaradna svest i kriminalizacija koja nije mogla da se iskoreni za ovih deset godina i neće ko zna još koliko. I sasvim je opravdano moje pozivanje na 90-te. Ili misliš kako je promenjena vlast da je sve što je bilo palo. Lako je razbiti čašu ali ju je teško ponovo sastaviti. Ono što je uništavano 10 godina trebaće mnogo više da se popravi (da ne govorim da je pored materijalnih dobara izgubljeno i vreme, što je dupli nazadak). A najveći gubitak iz koga sve proizilazi je gubitak ljudskosti (šta god to značilo).

Ovo je realno parada ponosa i kiča, kao i svaka druga parda kojoj čiji god da su ciljevi sadrži i kič. Ali parade uglavnom i nisu nešto uzvišeno i imaju sasvim drugu namenu i svrhu. To je vašar nekavog folklora, šarenila, različitosti. Pokazivanje sveta i realnosti onakvim kakva jeste. Čak ako je homoseksualizam i bolest trebalo bi da budemo svesni toga da postoji, a ne prikrivati i žmureti nad onim što postoji i ima svoje mesto pod ovom nebom. Ko misli da je ovo nebo samo za njega i njegove stavove, može se desiti da mu to nebo padne na glavu.
Ne može u civilizovanom društvu većina da polaže sva prava, a podrazumeva se da još manje to može biti manjina. Ali pokazatelj civilizovanosti jednoga društva je upravo taj odnos prema manjini i različitostima.
Razumem da postoji strah kao što je homofobija, ali to je više za lečenje nego za negovanje istog.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back