Sloboda govora na podforumu Politika

Znaš Veco, trebalo bi mi manje od 5min da napravim red ovde. Eliminišem sve koji su se svađali, koji se svađaju i koji se ne daju urazumiti na način na koji pokušavam, a vidiš u postovima iznad. A ja i dalje verujem u razum i toleranciju. Možda ću ja na kraju na.ebati, ne znam. Ali čekam, čekam...

jomini:
Znaš Veco, trebalo bi mi manje od 5min da napravim red ovde. Eliminišem sve koji su se svađali, koji se svađaju i koji se ne daju urazumiti na način na koji pokušavam, a vidiš u postovima iznad. A ja i dalje verujem u razum i toleranciju. Možda ću ja na kraju na.ebati, ne znam. Ali čekam, čekam...
vidim :D
al kada već moraš da sečeš onda seci ni po babu ni po stričevima.
nije baš uvek bilo tako :wink:

Eво једног конкретног примера о слободи говора:

30.04.2006., 15:17 #106
Strela
Banovan korisnik

Učlanjen:: 09.03.2005.
Re: ПРИЛОЗИ ЗА БИОГРАФИЈУ ХАШКОГ ТРИБУНАЛА
Juče, 00:04 #26
Strela
Registrovan korisnik

Citat:
Original postavio Bereck
Dobro veče želim svima.Ovdje je neko spominal g.Šešelja i štel bi sam reć da je pravi kit.
Al,sam nikak nekopčam zakaj je sam prošal u Hag i dal se ipak nije malo preračunal u toj tekmi s ovim tipovima u Hagu.

Након књиге "ЛАЖЉИВА ХАШКА ПЕДЕРЧИНА ЏЕФРИ НАЈС", г. Шешељ пише нову књигу "КАКО ЈЕ У БЕОГРАДУ НАПИСАНА ОПТУЖНИЦА ПРОТИВ МЕНЕ" а затим и наставак - "ШЕШЕЉ УЗВРАЋА УДАРАЦ"....

Juče, 00:05 #27
jomini
Pošteno!

Učlanjen:: 18.04.2004.
Ne mogu da verujem šta čitam.... Strelo, cenzuriši to malo, makar bili i naslovi...

Juče, 00:07 #29
no_problem
Registrovan korisnik

Učlanjen:: 04.08.2003.
pa kako da cenzurise original ... to onda ne bi bilo ono sto pise tamo, pa bi je mogli tuziti za plagijat

Juče, 00:12 #30
Strela
Registrovan korisnik

Citat:
Original postavio jomini
Ne mogu da verujem šta čitam.... Strelo, cenzuriši to malo, makar bili i naslovi...

То задире у ауторска права.
Ено ти на позоришту тема "ВАГИНИНИ МОНОЛОЗИ", па се нико не буни нити цензурише...

.................................................. .................................................. ........................................

Ево како је све почело на другој страни ове теме. Правилником Крстарице није збрањено цитирање наслова ауторских и уметничких дела! Ако сам случајно превидела тако нешто,
молим надлежне модераторе да укажу на тај део правилника.
Што се тиче псовки и непристојних израза, које узгред буди речено не користим(осим у
једној прилици), молим модераторе да се односе према свима подједнако, тј. ако једнима
дозвољавају, мораће и другима, или ако су псовке и непристојни изрази забрањени, нека буду забрањени свима.

Ево другог примера о слободи говора на подфоруму Политика:

30.04.2006., 17:24 #111
Kazanova
Registrovan korisnik

Učlanjen:: 17.09.2003.

Obicno ne volim da se mesam u necije rasprave, kao i da se neko mesa u moje, ali meni nesto nije jasno kod tebe Jomini? Ti kao da hoces da ugasis podforum politika ili pod parolom kulturnog razgovora, zabranjujes govor uopste. Necu ovde reci slobodan govor, kakav se pominje uobicajeno u politici, vec govor u opste.

Nije mi jasno, sto se tice citata, ako je neko vulgaran, zasto bih ja cenzurisao njegove reci i time branio autora? Ako je citat Sesljeve knjige problem, zbog reci pedercina, valjda znas toliko da ta rec nije vulgarna a znaci "onaj koji voli odnos sa decom" (Grc. pedos = dete). Mislim da si pogresno shvatio tvoj posao moderatora pa i odnos medjuljudske komunikacije. Ti trebas zabranjivati: vredjanje, pretnje, medjusobno psovanje medju clanovima ovog foruma... to je kutura, kultura razgovora, postovati sagovornika sa kojim razgovaras a ne da branis politicare i njihove izjave. Oni su deo javnog zivota i svesni su bili od pocetka da ih to ceka. Sutra kada bi se ti upustio u te vode, isto ce te ovo cekati.

U jednom razgovoru sa bratom Zvonimira Trajkovica, zasto ne banuje one koji napadaju njegovog brata (a tada su to bili radikali), rekao je prosto: "pa to mu je deo posla i neka se brani sam, zasto mene niko ne pominje? Normalno, jer ja samo citam komentare i ne ulazim u te raspravke, jer nisam u javnom zivotu kao on".

Da li si shvatio ovo ili imas opet neki komentar iz naftalina?

I sta sam jos primetio: ne prodju dva dana a da opet ne bude neka raspravka sa tobom, kao da si ti tema na ovom podforumu. Imam utisak da se nameces ili prosto se pravis dobar administratoru, da te ima u vidu kako si ti pazljiv i kako sve pomno pratis. Mnogi su ti skrenuli paznju da nisi neutralan a ti si toliko tvrdoglav i umislio si da jesi. Tvoja pristrasnost kao moderatora je ocigledna. Da li ti uopste znas taj posao ili ne? Nije sva tehnika u poznavanju rada na forumu, to cu i ja nauciti moju babu, vec je vestina bas u toj neutralnosti, cemu ti nisi vican. Ako hvatas jagodinsku "Palma Plus" televiziju, mogao bi da gledas novinara Dusana Trifunovica kako on vodi emisije i bas u tome sto dovodi ljude iz vlasti i opozicije prema svima, bukvalno ima isti pristup. Dakle, ako hvatas, imas cetvrtkom emisiju: "Politikon" od 21.00 h. Ne bi ti smetalo da obratis paznju malo na voditelja emisije.

Strelo, shvati više i urazumi se! nisam te opomenuo za to, samo sam ti sugerisao da izbaciš tako direktne psovke, makar bile i citati. Nije u redu da stoji. Mani se toga, urazumi se! Samo sam drugarski, bez ikakvog naređivanja i sličnih gluposti rekao šta bi bilo dobro da uradiš. Nisam ti obrisao post, nisam izmenuo.
Dosta više, nerviram se kad vidim kakvih vas ima, a uz to sam i bolestan. Ne treba mi da to gledam.
Hvala!

Petar_FPN:
off...u to su ove baje sto se vozikaju kod nas...to sutra stize u bg,jel?
ko sve dolazi?jel dolazi pamela?;):o
Ma bilo danas, već su otišli. Nekoliko ih se razbilo i zapalilio čak na autoputu, ma svega je bilo, samo mene ne!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
A Pamela je otkazala, i Nikolas Kejdž...

Back