Добро дошли
Buduća legenda
- Poruka
- 27.853

LOV NA PREDSEDNIKA: DO SKORO DRŽAVNA TAJNAS
Kao početak lova na Slobodana Miloševića, neki uzimaju februar 1987. godine. Prema jednom izveštaju SDB Srbije, u pomenuto vreme je izdat jedan neobičan i, za to vreme, čudan nalog KOS JNA, sa potpisom generala Ilije Ćeranića. Naime, taj nalog se odnosio na instrukcije i aktivnosti, između ostalog i na prisluškivanje, vojsci i policiji, ne mnogo dragog i uvek “sumnjivog” Miloševića. Bubica, koju je Slobo lično otkrio, bila je smeštena kod garnišne iznad prozora njegove sobe u njegovom beogradskom stanu.
Lov na Miloševića se završava u Hagu, kada je pronađen mrtav u svojoj ćeliji 11. marta 2006.
Slučaj “prisluškivanje KOS” je bio nagoveštaj dolaska teškog perioda za srpski narod, vreme kada su mnogi političari iz Srbije, a i drugih republika, osuđivali Miloševića kao nacionalistu i označavali ga kao opasnost za opstanak SFRJ. Takođe, bio je to i signal Zapadu da pokrene svoje“spavače”, instalirane među političarima, oficirima JNA i SSUP, vojvođanskim autonomašima, takozvanim disidentima, slabom opozicijom i, gore od svega, među albanskim separatistima, koji više nisu ni krili želju za odvajanjem Kosmeta od Srbije. I, najgore od svega – takozvane nevladine organizacije su bile te koje su javno radile protiv Srbije. Još tada stvorenu sintagmu – “Slobo je kriv za sve”, moćni sponzorisani opozicioni i još moćniji zapadni mediji nisu ni do danas napustili.
„Nužnost ubistva Miloševića“
Još jedna priča, koja takođe govori o planiranju atentata na Miloševića, zaslužuje posebnu pažnju. Neposredno, pre ili u vreme ratnih dešavanja u SFRJ, MI – 6 obaveštajna služba, izradila je dokument o planiranom atentatu na Miloševića. Taj dokument je tek ugledao svetlo dana i objavljen 17. marta 2000. godine u londonskom“Indipendentu”, posuđujući ga iz knjige Stivena Dorila, istoričara obaveštajnih službi.
http://www.kurir.rs/vesti/drustvo/sloba-preziveo-osam-atentata-ovo-su-svi-pokusaji-ubistva-predsednika-milosevica-mi-6-zaustavljen-clanak-2784019
Па прочитајте!
http://www.kurir.rs/vesti/drustvo/s...ka-milosevica-mi-6-zaustavljen-clanak-2784019