SLOBA PREŽIVEO OSAM ATENTATA

Добро дошли

Buduća legenda
Poruka
27.853

LOV NA PREDSEDNIKA: DO SKORO DRŽAVNA TAJNAS

Kao početak lova na Slobodana Miloševića, neki uzimaju februar 1987. godine. Prema jednom izveštaju SDB Srbije, u pomenuto vreme je izdat jedan neobičan i, za to vreme, čudan nalog KOS JNA, sa potpisom generala Ilije Ćeranića. Naime, taj nalog se odnosio na instrukcije i aktivnosti, između ostalog i na prisluškivanje, vojsci i policiji, ne mnogo dragog i uvek “sumnjivog” Miloševića. Bubica, koju je Slobo lično otkrio, bila je smeštena kod garnišne iznad prozora njegove sobe u njegovom beogradskom stanu.
Lov na Miloševića se završava u Hagu, kada je pronađen mrtav u svojoj ćeliji 11. marta 2006.

Slučaj “prisluškivanje KOS” je bio nagoveštaj dolaska teškog perioda za srpski narod, vreme kada su mnogi političari iz Srbije, a i drugih republika, osuđivali Miloševića kao nacionalistu i označavali ga kao opasnost za opstanak SFRJ. Takođe, bio je to i signal Zapadu da pokrene svoje“spavače”, instalirane među političarima, oficirima JNA i SSUP, vojvođanskim autonomašima, takozvanim disidentima, slabom opozicijom i, gore od svega, među albanskim separatistima, koji više nisu ni krili želju za odvajanjem Kosmeta od Srbije. I, najgore od svega – takozvane nevladine organizacije su bile te koje su javno radile protiv Srbije. Još tada stvorenu sintagmu – “Slobo je kriv za sve”, moćni sponzorisani opozicioni i još moćniji zapadni mediji nisu ni do danas napustili.

„Nužnost ubistva Miloševića“
Još jedna priča, koja takođe govori o planiranju atentata na Miloševića, zaslužuje posebnu pažnju. Neposredno, pre ili u vreme ratnih dešavanja u SFRJ, MI – 6 obaveštajna služba, izradila je dokument o planiranom atentatu na Miloševića. Taj dokument je tek ugledao svetlo dana i objavljen 17. marta 2000. godine u londonskom“Indipendentu”, posuđujući ga iz knjige Stivena Dorila, istoričara obaveštajnih službi.
http://www.kurir.rs/vesti/drustvo/sloba-preziveo-osam-atentata-ovo-su-svi-pokusaji-ubistva-predsednika-milosevica-mi-6-zaustavljen-clanak-2784019
Па прочитајте!
http://www.kurir.rs/vesti/drustvo/s...ka-milosevica-mi-6-zaustavljen-clanak-2784019

procitao sam i jedva se uzdrzah da ovoga pisca , ovakvoga teksta ne oteram u tri lepe...materine.
Skonopca i koca , cinjenice je nabadao da bi se , i opravdali , neko i nesto.
Mozda , ce , ovi koji i nisu bili deo politickoga zivota i pomisliti da je miljosevic bio dobar i da su stambolica ubili , stranci, i da , ne pisem , koje su lazne cinjenice stavljene..

LOV NA PREDSEDNIKA: DO SKORO DRŽAVNA TAJNAS

Kao početak lova na Slobodana Miloševića, neki uzimaju februar 1987. godine. Prema jednom izveštaju SDB Srbije, u pomenuto vreme je izdat jedan neobičan i, za to vreme, čudan nalog KOS JNA, sa potpisom generala Ilije Ćeranića. Naime, taj nalog se odnosio na instrukcije i aktivnosti, između ostalog i na prisluškivanje, vojsci i policiji, ne mnogo dragog i uvek “sumnjivog” Miloševića. Bubica, koju je Slobo lično otkrio, bila je smeštena kod garnišne iznad prozora njegove sobe u njegovom beogradskom stanu.
Lov na Miloševića se završava u Hagu, kada je pronađen mrtav u svojoj ćeliji 11. marta 2006.

Slučaj “prisluškivanje KOS” je bio nagoveštaj dolaska teškog perioda za srpski narod, vreme kada su mnogi političari iz Srbije, a i drugih republika, osuđivali Miloševića kao nacionalistu i označavali ga kao opasnost za opstanak SFRJ. Takođe, bio je to i signal Zapadu da pokrene svoje“spavače”, instalirane među političarima, oficirima JNA i SSUP, vojvođanskim autonomašima, takozvanim disidentima, slabom opozicijom i, gore od svega, među albanskim separatistima, koji više nisu ni krili želju za odvajanjem Kosmeta od Srbije. I, najgore od svega – takozvane nevladine organizacije su bile te koje su javno radile protiv Srbije. Još tada stvorenu sintagmu – “Slobo je kriv za sve”, moćni sponzorisani opozicioni i još moćniji zapadni mediji nisu ni do danas napustili.

„Nužnost ubistva Miloševića“
Još jedna priča, koja takođe govori o planiranju atentata na Miloševića, zaslužuje posebnu pažnju. Neposredno, pre ili u vreme ratnih dešavanja u SFRJ, MI – 6 obaveštajna služba, izradila je dokument o planiranom atentatu na Miloševića. Taj dokument je tek ugledao svetlo dana i objavljen 17. marta 2000. godine u londonskom“Indipendentu”, posuđujući ga iz knjige Stivena Dorila, istoričara obaveštajnih službi.
http://www.kurir.rs/vesti/drustvo/sloba-preziveo-osam-atentata-ovo-su-svi-pokusaji-ubistva-predsednika-milosevica-mi-6-zaustavljen-clanak-2784019
Па прочитајте!
http://www.kurir.rs/vesti/drustvo/s...ka-milosevica-mi-6-zaustavljen-clanak-2784019

Kasno.

И није оптерећивао нацију тиме.

i dnevna štampa kakva god da je bila u tom momentu nije se bavila dal ima muda ili nema

- - - - - - - - - -

on je jednostavno iebo pa rasturao

- - - - - - - - - -

iako je Dr.Zoran Djindjić umeo da doskoči i Batiću i Šešelju pred Slobom nije umeo da bekne

(mnogi potpsinici bulevarske DS peticije su prešli u SNS tako da Sloba ipak neće dobiti bulevar - proradiće DS u njima)

- - - - - - - - - -

Most.jpg

ipak da podsetimo - u to vreme je bilo jako zaebano pocepati ili našarati SPS plakat i biti u tome uhvaćen
objaviti naslovnu stranu sa slike u satiričnom listu "BRE!" je bio ravan neverici uz obavezno pitanje - šta li će im sad uraditi?
Pa ništa... Jednom je Slobino obezbedjenje izlomilo urednika satiričnog časopisa
a drugi put nisu dobili batine ali im je redakcija bila demolirana zbog naslovne strane da je Ceca propevala

- - - - - - - - - -

grafit-bg.jpg

Poslednja izmena:
S

SERIJAL MILOŠEVIĆ: ŽIVOT U ZATVORU

ULETELA SU 2 BMW SA TAMNIM STAKLIMA: Ovako je Sloba sproveden u zatvor! Držao mobilni i ponavljao...

Slobodan Milošević, čovek koji je punih 13 godina vladao Srbijom i Jugoslavijom, prvog aprilskog jutra 2001. godine u ranu zoru, sproveden je kroz kapiju Okružnog zatvora u Beogradu.

Nije bio vezan lisicama

- Kolege iz MUP javile su mi tačno u 4.30 sati da je Slobodan Milošević u automobilu sa pratnjom i da idu ka meni. Odmah sam dao nalog da se otvore kapije. Kolona vozila je velikom brzinom uletela kroz kapiju dvorišta Okružnog zatvora, a zatim kroz hidraulik vrata ušla u dvorište. Bila su to dva BMW sa zatamnjenim staklima i džip „krajsler“ - detaljno je opisao Blanuša.
Iz automobila su izašli advokat Toma Fila, istražni sudija tadašnjeg Okružnog suda Goran Čavlina, Čedomir Jovanović, tada funkcioner Demokratske stranke, okružni javni tužilac Rade Terzić i policajci u civilu naoružani automatskim oružjem.

Poslednji iz automobila je izašao Slobodan Milošević. Nije bio vezan lisicama, u rukama je držao mobilni telefon i ponavljao:

- Miro, Miro....

To je bio njegov poslednji razgovor mobilnim. Po standardnoj proceduri, odveden je na prijemno odeljenje. Oduzeli su mu kaiš, pertle, kravatu. Od ličnih dokumenata, na veliko iznenađenje prisutnih, nije imao ništa. Molio je da mu se ostavi ručni sat.
- Iako to nije bilo po propisu, udovoljio sam mu - ispričao je Blanuša, svedok onoga što se dešavalo unutar zatvorskih zidova 90 dana, koliko je Milošević boravio u Bačvanskoj.

ČITAJTE SVAKOG DANA U ŠTAMPANOM
IZDANJU KURIRA EKSKLUZIVNI FELJTON
O BORAVKU MILOŠEVIĆA U ZATVORU,
POLITIČKOJ SITUACIJI, ISPORUCI HAGU
http://www.kurir.rs/vesti/politika/uletela-su-2-bmw-sa-tamnim-staklima-ovako-je-sloba-sproveden-u-zatvor-drzao-mobilni-i-ponavljao-clanak-2789223
Да не мисле и ови што данас ваљају улицама да ће овако опет освојити власт?

Back