Šljivančanin: 'Zbog ničega se ne kajem, ponovno bih otišao u Vukovar!'

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Parra-Bellum

Buduća legenda
Poruka
40.087
Rekao je da se ne kaje i da je kao vojnik legalne vojske u svojoj zemlji išao u Vukovar deblokirati kasarnu koja je bila napadnuta, da pronađe i oslobodi zarobljene vojnike i razoruža paravojne formacije.

- Moji vojnici i ja smo, to odgovorno tvrdim, radili časno svoj posao, do kraja i zašto bih se ja sada kajao, rekao je Šljivančanin.

http://www.jutarnji.hr/veselin-slji...kajem--ponovno-bih-otisao-u-vukovar-/1068172/

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Šljivančanin je objasnio da bi otišao u Vukovar bez obzira što se i dalje nalazi se na Interpolovoj crvenoj tjeralici koja je izdana na zahtjev Hrvatske.

- Oni navodno imaju neku novu optužnicu protiv mene, u kojoj tvrde da su moji vojnici ubili 10.000 hrvatskih vojnika, rekao je Šljivančanin u emisiji RTS-a "Da možda ne" te je dodao kako presudu Haškog suda ne osjeća kao pravednu.

. . .

Poslednja izmena od moderatora:
A kada bi ga neko pitao ZASTO su poginuli i ostali sakati njegovi borci u Vukovaru?

da li on ima SAVEST?

Imas odgovor, ustase su blokirale kasarne i ubijale zarobljene vojnike JNA koje su nenaoruzane lovili gde su mogli. To je trebalo spreciti, osloboditi vojnike, deblokirati kasarnu i spreciti dalje ubijanje srpskih civila.

Ti si kao zakleti Jugosloven, major Sljivancanin je tada braniu TU Jugoslaviju, bio je major JNA! Na ovom primeru pokazujes svoje pravo lice, nije tebi ni do Jugoslavije ni Tita ni socijalizma, ti si za sve ono sta je protiv Srba, u ovom slucaju su to ustase!!!

Imas odgovor, ustase su blokirale kasarne i ubijale zarobljene vojnike JNA koje su nenaoruzane lovili gde su mogli. To je trebalo spreciti, osloboditi vojnike, deblokirati kasarnu i spreciti dalje ubijanje srpskih civila.

Ti si kao zakleti Jugosloven, major Sljivancanin je tada braniu TU Jugoslaviju, bio je major JNA! Na ovom primeru pokazujes svoje pravo lice, nije tebi ni do Jugoslavije ni Tita ni socijalizma, ti si za sve ono sta je protiv Srba, u ovom slucaju su to ustase!!!

Tako je . Veselin Sljivancanin nema cega da se kaje on je samo ubijao teroriste koji su digli oruzanu pobunu protiv tada jedine legitimne drzave SFRJ, blokirali kasarne , i ubijali vojnike i gradjane SFRJ.

Takva pitanja se ne resavaju VOJNO, vec za zelanim stolom.

Tako je. Blajbinger je lazni jugosloven koji je pobegao i dezertirao mesto da brani Jugoslaviju od povampirenog ustaskog fasizma.

Dok su njegove kolege ubijali u i oko kasarni u Hrvatskoj, blajbinger je mesto da izvrsi svoju duznost i pomogne u njihovom oslobadjanju - pobegao.

pa ustase nisu htele dogovor za zelenim stolom zato je borba i rat ostao jedino resenje .

a ti umesto da uradis ono za sta su te skolovali u SFRJ i ides u rat u odbranu svoje drzave - ti si pobegao i izdao drzavu koju si satro voleo.

Nikada nisi ti voleo Jugoslaviju ja i svaki drugi Srbin ju je voleo 100 puta vise od tebe.

Da si je voleo ne bi je bekstvom izdao.

1991 se branila Jugoslavija, branila se SFRJ a ti si izdao svoju drzavu koja ti je toliko dala.

Tako je. Blajbinger je lazni jugosloven koji je pobegao i dezertirao mesto da brani Jugoslaviju od povampirenog ustaskog fasizma.

Dok su njegove kolege ubijali u i oko kasarni u Hrvatskoj, blajbinger je mesto da izvrsi svoju duznost i pomogne u njihovom oslobadjanju - pobegao.

Moje kolege nije nigde niko ubijao. :)

Ja nisam imao takve kolege.

pa ustase nisu htele dogovor za zelenim stolom zato je borba i rat ostao jedino resenje .

a ti umesto da uradis ono za sta su te skolovali u SFRJ i ides u rat u odbranu svoje drzave - ti si pobegao i izdao drzavu koju si satro voleo.

Nikada nisi ti voleo Jugoslaviju ja i svaki drugi Srbin ju je voleo 100 puta vise od tebe.

Da si je voleo ne bi je bekstvom izdao.

1991 se branila Jugoslavija, branila se SFRJ a ti si izdao svoju drzavu koja ti je toliko dala.

Ne.

Slovenija i Hrvatska su se izdvojili posto im je USTAV SFRJ to OMOGUCAVAO.

A Milosevic ih je onda napao, krijuci se iza JNA....

Mislim.....:mrgreen:

Hrvatska je tada VEC BILA PROGLASILA NEZAVISNOST I BILA NEZAVISNA DRZAVA.

Ne trabunjaj i ne sviraj znaš već čemu. Hrvatska je stekla nezavisnost tek aprila 1992. godine. Mogao je njihov glupavi Sabor da izglasa šta želi, ali tada nije dovoljno zemalja sveta podržalo nezavisnost. Dakle Hrvatska tada nije bila nezavisna.

ha ha

Ustase ubijaju i muce vojnike, pobunili se oruzano protiv SFRJ, a ti kao navodni Jugosloven ih i dalje branis? Kako to da si uvek kao Jugosloven, ali kad se stoka oruzano pobuni i napadne TU Jugoslaviju, onda vise nisi? Onda odjednom osudjujes legalnu vojsku TE Jugoslavije koja je krenula da BRANI TU Jugoslaviju?

Kao sto rekoh, pokazujes svoje pravo lice, branis ustase, osudjujes Srbe. Prosta matematika, 1+1=2

Hrvatska je tada VEC BILA PROGLASILA NEZAVISNOST I BILA NEZAVISNA DRZAVA.

Nije tacno. Hrvatska je primljena u UN tek u Maju 1992 godine i tek tada je postala medjunarodno priznata drzava.

Pojedinacna priznanja ne znace nista a prvo su takodje dobili tek u decembru 1991 od Nemacke .

A vojska JNA je bila u Vukovaru u avgustu i septembru 1991 godine.

A ubistva i blokade kasarni su krenuli vec pocetkom 1991.

Nije tacno. Hrvatska je primljena u UN tek u Maju 1992 godine i tek tada je postala medjunarodno priznata drzava.

Pojedinacna priznanja ne znace nista a prvo su takodje dobili tek u decembru 1991 od Nemacke .

A vojska JNA je bila u Vukovaru u avgustu i septembru 1991 godine.

A ubistva i blokade kasarni su krenuli vec pocetkom 1991.

Neovisnost proglašenje samostalnosti od SFRJ 25. lipnja 1991.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back