Slike mrtvih ne čuvati u kući

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Nina

Zlatna tastatura
Supermoderator
Poruka
389.800
Prema pisanju raznih portala postoji dobar razlog da slike naših voljenih koji su preminulu ne držimo u kući.
Te slike povezane su sa svetom mrtvih, ali i sa svetom živih pa se savetuje

1. Slike pokojnika ne smeju da vise na zidu, da budu u ramu ili na stolu. Dakle, ne smeju biti na vidiku. Veruje se da, ukoliko se ovaj savet ignoriše, slika uzima energiju živih ljudi. Ukoliko se fotografije čuvaju u albumu, a vi ih povremeno pogledate sa nostalgijom, sve će biti u redu. Međutim, ako su vam stalno na vidiku, navodno mogu da prouzrokuju postepeno pogoršanje fizičkog i emotivnog stanja.

2. Fotografije mrtvih bi trebalo držati odvojene od fotografija živih. Odvojite poseban album za slike preminulih, gde ćete takođe držati i slike gde su pomešani živi i mrtvi. Neki čak preporučuju sečenje ovakvih slika, kako bi se odvojila energija živih od energije mrtvih. Takođe, slike pokojnika navodno treba držati u albumima crne boje ili pak u crnoj kesi. Na ovom portalu takođe savetuju da se slike umrlih gledaju samo u danima koji su predviđeni za prisećanje na mrtve.

(kurir)

Ako vas je voljena osoba zvala cesto zvala na mobilni onda promenite zvuk na telefonu. Ozbiljan sam.
kad to kazes meni se desilo da mi je ladno telefon zazvonio melodijom osobe koja je preminula
ono isekoh se u trenutku :D
kad sam se javio setih se da sam osim mobilnog imao upisan i sluzbeni telefon i zvali su me iz kabineta gde je radila i ta osoba :D

Старе слике су породично благо. Наши преци, рођаци, кумови, којих више нема међу живима, а које смо познавали, за нас живе на тим сликама. Они које нисмо познавали, они су као и свака друга историја. Као што се са породичним сликама чувају старе слике краља Александра и младог краља Петра, а чувале се у време кад су главе летеле због таквих пркоси, зашто бисмо данас било кога одвајали од породице? Па онда међу тим сликама нађе се и понека икона или пригодна празнична разгледница. Они су сви ту на једном месту, заједно с нама живима, који ћемо сутра можда још једино ту остати. Ако нас неко не одвоји, јер му кваримо просек. :lol:

Čuvam fotografije od oca u fotoalbumu.
Kada ih pogledam kao da sam ga maločas fotografisao.
A isto tako dok ih gledam kao da me savetuje nešto.

Rodbina nas voli.
Ih koliko puta sam sanjao i dedu kako sedi savijenih kolena na maglovitom prolećnom proplanku pa kada ga pitam:
"deda, kako si?" on odgovori "dobro" a onda ja nastavim "a šta radiš?" a on meni "ajde beži odavde" i onda se probudim.

nikakvo odvajanje fotografija,
ćale me pravio...valjda on zna...a i deda se pita isto...

Čuvam fotografije od oca u fotoalbumu.
Kada ih pogledam kao da sam ga maločas fotografisao.
A isto tako dok ih gledam kao da me savetuje nešto.

Rodbina nas voli.
Ih koliko puta sam sanjao i dedu kako sedi savijenih kolena na maglovitom prolećnom proplanku pa kada ga pitam:
"deda, kako si?" on odgovori "dobro" a onda ja nastavim "a šta radiš?" a on meni "ajde beži odavde" i onda se probudim.

nikakvo odvajanje fotografija,
ćale me pravio...valjda on zna...a i deda se pita isto...
Sve dok deda kaze bjezi..dobro je :)

i ako mu deda kaze " dodji sedi pored mene " neka bezi :lol:
Nina dušo...
da se ne igramo sa nekim stvarima...

filmska industrija je učinila da ljudi tripuju kako to postoji neka "čarobna knjiga" pa se nadje potrebni "recept"...

a nije tako...
talenat je u pitanju...
poput onog za slikanje, muziku, pisanje
čak su takvi talenti skloniji...

verujem da si često čula kako pas ili mačka (mada i ostale životinje tačnije živa bića) "osete" kada smo raspoloženi a kada nismo... to je samo jedna, nazovimo, kategorija

sledeća bi bila - vezanost
recimo imao sam druga u srednjoj sa kojim sam se družio ali je voleo te holivudske filmove pa se uplašio žestoko kada sam mu na nekom dosadnom času demonstrirao potapanje njegovih podmornica ali da se skoncentriše gde su, samo je skočio i tražio premeštanje ali se toliko uplašio da nikome nije hteo da priča šta je bilo a ostalima nije bilo jasno zašto me izbegavao...mislili da smo se posvadjali...

pa onda... koraci po tudjim kućama...
ima svega...

a znaš da se potucam od posla do posla..
tako je na jednom ne baš zavidnom bio jedan tupavko koji našao "model" - svaki dan je uzimao svetu vodicu, više komada (što crkva strogo zabranjuje, nadji na internetu šta najviši crkveni velikodostojnici kažu o tome). Na pitanje šta će mu čak 6 u kesi uz osmeh bi rekao "nosim komšijama da se ne cimaju" (što je laž jer svako uzima za sebe). Da skratim - u strahu za svojom egzistencijom doživljavao nas je kao konkurenciju i nije nam želeo dobro a "zračenje je bilo jako". Zbog toga čime se bavio a vremenom postao toliko isključivo samoljubiv, kraće zao, sahranio je sve svoje ukućane. Kolegama takodje nije bilo dobro, meni čudno dok se nisam "setio" zašto bi samo on bio usiljeno zadovoljan. Da kažemo da sam ga "provocirao". Najavio sam kolegama da ċu ga "testirati". Malo sujeverni malo uplašeni odmahivali bi rukom na šta bih im ja odgovorio - "ok, ali idete u crkvu zašto? pa zbog nečistih sila"
Samo ću reći da sam "uspeo da nadjem frekvencu", da je počeo da cupka, pa da pravi hitre pokrete, zatim da besni da je u jednom momentu i zabalavio, potegao nož... slučajno Nina? a znaš šta sam mu rekao? Ama baš ništa... samo sam se "skoncentrisao na lošu silu" u njegovom prisustvu...

Epilog: napustili smo taj posao a on je sam dao otkaz iako je imao "neverovatan kredit kod gazde i gazdarice". Očigledno ni njima nije želeo dobro jer su se iznenada razveli a dvoje genijalne i vaspitane dece imaju... razlog za razvod nije bila nikakva prevara već "zasićenost brakom"...da, dešava se, hoće to... zvao me taj gazda (čuo za incident naravno ali je kulirao tj plašio se) da me pita da li je razvod zbog toga bio... ja sam mu rekao da se fokusira na decu a nju da zaboravi kao suprugu i čuva kao prijatelja... malo jača magija...

a ima i ljudi, koje znam, koji tek imaju poseban talenat o kom ne bih ovde...zajebano je...

Poslednja izmena:

Back