Slike iz istorije negde su OSTALE!

BLAJBI

Zaslužan član
Poruka
103.496
Gledam moju digitalnu kameru....

U njoj ima preko 1000 slika...Sve jedna preko druge, NA NECEMU, na nekom MATERIJALU....

Tamo je ostao ZAROBLJEN jedan tren vremena koje je proslo....

Kada bih negde na neko dobro mesto ostavio kameru i da je niko nikada ne dotakne, ko zna koliko vremene bi te slike ostale tamo?

100, 1000 ili vise godina...?

Gledam piramide, razne objekte iz istorije.....

Tamo, na onom kamenu, MORA DA SU ISTO OSTALE SLIKE nekih davnih vremena....?

Samo, mi jos ne znamo, nemamo METOD kako da ih "skinemo" i vidimo....

A SIGURNO je da je to moguce...Ili ce biti moguce.....

Ja verujem u to, a vi?

Poslednja izmena:
Hahahahah :)

Tvoja kamera koja je pravljena da sačuva slike, sačuvaće ih najviše 40 do 50 godina i to u najboljem slučaju.
Piramide, koje garant nisu pravljene da čuvaju slike, ne mogu da sačuvaju iste ni jedan min, jerbo piramide nisu slikale pa nemaju šta da čuvaju :)

hahahaha :) Ekstra tema u Blajbi stilu :)

Hahahahah :)

Tvoja kamera koja je pravljena da sačuva slike, sačuvaće ih najviše 40 do 50 godina i to u najboljem slučaju.
Piramide, koje garant nisu pravljene da čuvaju slike, ne mogu da sačuvaju iste ni jedan min, jerbo piramide nisu slikale pa nemaju šta da čuvaju :)

hahahaha :) Ekstra tema u Blajbi stilu :)

A ....ti znas zasto su pravljene piramide?

Nisu SAMO grobnice faraona, to je davno dokazano, samo jos da se prihvati kao zvanicna istorija :)

@tema
Stvarno ne shvatam sta si htio da kazes time
Mislis u smislu da su piramide gradjene da sacuvaju taj trenutak i dio proslosti iz kog poticu?
Ako je tako, onda se djelimicno slazem, s obzirom na to da od danasnje tehnologije i gradjevina, ako mi nestanemo nekad, za 200-300 godina nece ostati nista...

lol proguglaj malo o nacinu rada digitalne kamere i fles memoriji , pa ce ti biti malo jasnije .
A mene su ucili da su piramide grobnice faraona :think: ....

c28e1288a816.gif

Nisu SAMO grobnice faraona, to je davno dokazano, samo jos da se prihvati kao zvanicna istorija :)

@tema
Stvarno ne shvatam sta si htio da kazes time
Mislis u smislu da su piramide gradjene da sacuvaju taj trenutak i dio proslosti iz kog poticu?
Ako je tako, onda se djelimicno slazem, s obzirom na to da od danasnje tehnologije i gradjevina, ako mi nestanemo nekad, za 200-300 godina nece ostati nista...

Ne, hteo sam da kazem da su se slike proslosti negde ZADRZALE, na nekom materijalu: bilo da su to zidovi piramida, zamkova, gradjevina ili obicnim stenama....Negde su se OSLIKALE, pa sam kao primer uzeo digitalnu kameru (i tamo se na necemu slike oslikaju).

Najlakse je uvek reci: "To nije moguce!"

To su govorili ljudi tokom cele svoje istorije....

Jos pre pedeset godina su govorili da nije moguce da cemo svi pricati na jednom mestu u isto vreme, a sa raznih kontinenata....

Ja razumem da je pojedincima dosadno i da se nekad i zezaju, ali mi se čini da su neki i ozbiljni, na nivou
deteta od trinest i po godina...
Sad bi neki da vide slike u kamenu piramida, ne na kamenu nego u kamenu... razumem ja i želju za natprirodnim, to je u
prirodi čoveka al negde se ipak mora povući crta jer ovo postaje smešno.

Pokušaj uvrede, kao ni ova tema, nije uspeo.
Razmišljam mnogo širim horizontima nego što slutiš...

Dakle, piramide nisu foto aparat, njihova namena i svrha su nedokučivi, ali sasvim sigurno nisu fotoaparati :)

Razmisli malo o tome...

Pa tvoj SVAKI post je provokacija, podcenjivanje sagovornika i uvreda.

Pokusavas stalno da budes nesto - za cega nisi rodjen...

Da bi neko bio inteligentan i pametan - nije dovoljan samo dug jezik i prepotencija bez pokrica.

Ima ljudi koji puno znaju - a malo razumeju.

Razmisli malo o tome...

Pa tvoj SVAKI post je provokacija, podcenjivanje sagovornika i uvreda.

Pokusavas stalno da budes nesto - za cega nisi rodjen...

Da bi neko bio inteligentan i pametan - nije dovoljan samo dug jezik i prepotencija bez pokrica.

Ima ljudi koji puno znaju - a malo razumeju.

Razmisli malo o tome...

Neslaganje sa tvojim mišljenjem nije provociranje, Blajbiću. Loki ima sasvim pravo, ponašaš se kao da imaš 13 i po godina.

Evo da nastavim sa pobijanjem tvog mišljenja, naravno argumentovano i dostojanstveno.

Da su piramide džinovski fotaparati, ne bi ondašnji majstori klesali na zidove crteže i hiroglife, nego bi kačili slike sve u full coloru, možda i holograme...
To ti dođe isto kao da kraj foto aparata sa kojim se hvališ svoju porodicu crtaš na papiru, umesto da ih slikaš :)

Sad, razmisli malo koliko je smešno i apsurdno tvrditi da su piramide fotoaparati, tj, da su "upili" slike prošlosti... :)

Razmisli intenzivno i prestani sa vređanjem jer ću supermodu da prijavim tvoje ponašanje pa ti ne gine sankcija shodna pravilniku.

Ja razumem shta Ste hteli da kazete :) Ali odavno sam shvatila da ovo nije mesto za takve diskusije...

Postoji vrsta ljudi koja ne može da razume.
Ne kažem da su glupi već samo nesposobni.

Porede svoja saznanja sa saznanjima koja su misterija i za najupućenije .

Blajbi ovde govori o mogućnosti da se memorisanje određenih podataka kao što su slike ili neka vrsta biblioteke medioteke nalazi skrivena u mediju koji naša tehnološka svest nije dosegla.

Slično kao kad bi neki pećinski čovek gledao u neku kompjutersku memoriju prepunu podataka koji su dostupni ali samo uz posedovanje i poznavanje tehnolgije.

Ovako nešto.

stock-illustration-9726295-caveman-using-a-computer.jpg

Back