Slike i reportaže sa izložbi

Ок, онда, ајде да мењамо назив теме а сваки даљи дијалог везано за суђење на изложбама преселимо на другу тему коју ћу да "подигнем". Нек ова тема остане искључиво за слике и репортаже.

Rin@ nemoj da se ljutis ali FCI grupa se ne bira kao cipele!

Da bi bila dobar sudija prvo moras dobro poznavati rasu koju zelis da sudis, da imas za sobom neka odgaivacka i izlozbena iskustva, da znas linije i odgaivacke pravce u rasi, pojedinacne pse koji su ostavili traga u uzgoju , koja su trenutna stremljenja u uzgoju, da se prati rad maticnih klubova.....
Da znas kako raste i razvija se jedinka te rase, kako izgleda sa 2, 5 ,9 ,18, meseci , kako se krece....
Zasto treba tako da izgleda...

Nauciti standarde i poloziti ispite je lako, zato i imamo situaciju sa sudijama koju imamo u zemlji. Svi znaju sve i sude sve a ustvari neznaju nista. Iz te gomile mogu na prste izbrojati ljude cije misljenje cenim.

pa naravno da ne bi sudila ako ne bi imala pojma o rasi! Ja bi sve sto si ti nabrojala da cini dobrog sudiju morala i htela vrlo rado da naucim i proucim do tancina. Takva sam osoba da ako u necemu nisam izuzetno dobra,onda ne zelim to ni da radim.Nikad ne bi pristala da sudim,ako bi pravila budalu od sebe,tim sto nisam dovoljno upoznata sa rasom.Ma koliko ovo glupo zvucalo,meni je misljenje ostalih ljudi jaaako bitno,tako da ne bi nikad htela da sudim,ako ostali ljudi ne bi mislili da sam dobra u tome.. Ja nemam pravo da polazem za su7diju odmah,moram da idem na izlozbe,da staziram,polozim niz ispita i tak 6 meseci nakon svega toga,mogu da dobijem sertifikat. To je naravno samo za nacionalnog sudiju i to samo za one rase,za koje sam sve savrseno uradila na ispitu,tj.imala maximalan broj poena.. I onda je pitanje da li bi mogla igde da sudim na pocetku,u tom poslu se jako sporo napreduje. Naravno ima i ljudi koji su sve to postigli preko veze i od njih se i ocekuje da nece dobro biti upoznati u rasu. A pitala sam za vase misljenje sto se tice FCI grupe,samo zato sto od neceg moram da krenem,trazili su mi u startu da se opredelmi za nesto,a ne bih htela da pogresim, pa sam zato htela i misljenje drugih ljudi.

@mishka
kod nas moze da se polaze za celu FCI grupu,ali moze da se sudi samo za one rase na kojima ste osvojili maximalan broj poena na ispitu.

Само да вас подсетим - ово више није тема за причу о суђењу на изложбама, за то сам "подигла" другу тему, овде је искључиво место за слике и извештаје са изложби. Настављамо на другој теми, важи?

Pozdrav svima! Prenosim obavestenje. :)

Bira se NAJmešanac 2008.

IV ORCA Izložba pasa mešanaca

Uz podršku Beogradskog sajma i Kinološkog saveza Srbije, ORCA ce organizovati IV izložbu pasa mešanaca, 02. novembra 2008. godine, u okviru Međunarodne izložbe pasa svih rasa na Beogradskom sajmu - 43. CACIB BEOGRAD. (prijave pasa od 9:30h do 10:30h)

ripleyuj8.jpg

Među mešancima biraće se: Najkicoš, Najglasniji, Najčupaviji, Najumiljatiji, Najposlušniji i Najneposlušniji mešanac ili mešanka. Pored toga dodeliće se specijalne nagrade za: Najplemenitiji pogled Beograda i Najlepši rep Beograda.

Posebna titula "Najsličniji lik" namenjena je psu čiji izgled je najsličniji njegovom vlasniku.

Glavna nagrada pripašće NAJmešancu 2008. godine!

Kako biste učestvovali na ovoj specijalnoj izložbi potrebno je da:

1. ste mešanac ili mešanka
2. podsetite vlasnika da vas obavezno vakciniše protiv besnila i obeleži mikročipom. Recite mu da se pas može mikročipovati i vakcinisati protiv besnila u svakoj veterinarskoj ambulanti za svega 100 dinara. Za učešće je neophodna potvrda o vakcinaciji protiv besnila i pasoš za psa
3. ubedite ga da se odredne dve čokolade i uplati kotizaciju za učešće u izložbi. Ovo je važno jer će sav prikupljen novac pomoći napuštenim životinjama!

VAŽNE NAPOMENE:

* Prijavu za učešće i uplatu kotizacije možete izvršiti na dva načina:
1. na dan izložbe, 2. novembra 2008, u hali 1 Beogradskog sajma na ORCA standu, od 9:30h do 10:30h
2. ukoliko se prijavljujete pre 2. novembra, uplatu možete izvršiti na žiro račun: 180-0073590101000-34, svrha uplate: "prijava za izložbu". Nakon toga popunite prijavni formular i pošaljite ga na adresu Terazije 3, IX sprat ili na e-mail orcabeograd@yahoo.com

*Kotizacija za učešće na izložbi iznosi 300,00 dinara za prvog psa, a za svakog narednog 150,00 dinara (Ukoliko izlažete više od jednog psa). Ukoliko izlažete više pasa, za svakog psa popunite poseban prijavni formular.
* Za učešće je neophodna potvrda o vakcinaciji protiv besnila i pasoš za psa
* Sve dodatne informacije pronađite na sajtu: http://www.ORCA.rs, pošaljite mejl na orcabeograd@yahoo.com ili pozovite 011/303 0 303 (radnim danima od 10-12 časova) i 065/303 0 002

Back