slike beba na fb

lepa_bez_sminke

Primećen član
Poruka
629
da li je vama normalno, da ljudi cim im se djete rodi kace slike iz porodilista, meni je to toliko bolesno, gledam bebe jadne tek sto su izasle, modre, crvene a vec osvanule na fb. ja imam par slucajeva medju prijateljima koji svakodnevno kace slike svoje djece, kako piski, kaki, kupa se, jede, spava... ja nisam mama, al kad to budem, sigurno necu kacati albume sa po 150 slika u razlicitim pozama, mozda nekad po jednu da stavim, cisto da mogu vidjeti prijatelji koji nisu u mogucnosti da ga vide uzivo. kakvo je vase misljenje o ovome?

da li je vama normalno, da ljudi cim im se djete rodi kace slike iz porodilista, meni je to toliko bolesno, gledam bebe jadne tek sto su izasle, modre, crvene a vec osvanule na fb. ja imam par slucajeva medju prijateljima koji svakodnevno kace slike svoje djece, kako piski, kaki, kupa se, jede, spava... ja nisam mama, al kad to budem, sigurno necu kacati albume sa po 150 slika u razlicitim pozama, mozda nekad po jednu da stavim, cisto da mogu vidjeti prijatelji koji nisu u mogucnosti da ga vide uzivo. kakvo je vase misljenje o ovome?
kad su ljudi nezanimljivi većini, kad su im životi isprazni, šupljikavi, hvataju se i za to samo da bi skrenuli pažnju na sebe i svoje živote...
a to što se jedna slika u 50 varijacija kači, to su već kompleksi...doduše i ono gore su kompleksi, al ajde...al ovo drugo su baš kompleksi...
internet i ovo vreme je učinilo da se ljudi malo druže, pa onda to kompenzuju komunikacijom preko fejsa, gde mogu da iskarikiraju svoju realnost...

Neam pojma, vecinu ne pogledam, nekad samo preletim preko slika, neki postanu tako dosadni da slike i ne otvaram i k tomu ih hajdujem....a da nesto analiziram njihove razloge...nemam potrebu. Npr, imam prijatelje koji su se 12 godina mucili da dobiju dete, tu radost i tu iskrenost kada se slike kace treba razumeti i ne treba osudjivati :)

pa da, al na internetu su te slike dostupne mnogima, cak i onima koji ti nisu prijatelji.
stvar ukusa sa kim ih ko zeli podeliti,koji je zapravo problem,evo postavim slatku bebu zasto imas negativno razmisljanje uopste?
Baby-Picture-Taking-a-Massege-With-his-Mom.jpg

i ja sam se to pito...misim šta...jel će je ukrase pentagramimai svećama na nekom sajtu, il nedobog kojekakvim organima...? pa šta...
eto i s juncem jednom da se složim nakon dužeg vremena...:heart:

pa da, al meni izadju slike od nekih ljudi koji nisu moji prijatelji jer je neko od mojih prijatelja lajkovao ili komentarisao njegovu sliku. tako da mislim da ne postoji 100% zastita.

zato lepo nemaš fejsbuk profil i doviđenja...ionako to odavno više ne služi svrsi, postalo je običan chat, trač rubrika, sredstvo za hranjenje sujete i prkos komšijama...

ja nisam taj tip
kacim slike nekih bitnih dogadjaja i to samo za prijatelje
i retko kacim slike
mislim da je to sto ti opisujes preterivanej i zavisnost od interneta i nedostatak privatnosti

I mene to smaranje slikama blago iritira. Ali blago, ne zamara me nesto previse. Ja nisam roditelj jos uvek pa mi neke stvari nisu jasne, ali opet na neki nacin mogu da razumem da su ljudi ponosni na svoju decu. Doduse smatram da je dovoljno da se postavi jedna slika deteta kako jede sladoled npr a ne iz 5 razlicitih uglova. Nema potrebe i nije nikome zanimljivo. Ali neki ljudi valjda nemaju osecaj da preteruju. Doduse nisu jedino ljudi sa decom takvi ima smaraca kol'ko 'oces. Ubise sa maltene istim slikama svakodnevno a tek sa onim deljenjem raznoraznih mudrosti. Pa kad naredjaju 20 mudrosti odjednom, strava. :lol: Ali dobro, zabavljaju se ljudi, sklonis ih sa news update i cao.

Mislim da je glupo deliti ceo svoj zivot sa kompletnim auditorijumom na internetu, ajde da su u pitanju rodjaci koji ne mogu da vide dete, pa su te slike dostupne samo njima, ali ovako ljudi smarate. Opet, imaju puno pravo na to, njihov zivot, njihova stvar, ali meni ide na zivce, mada jaka mi je to zavisnost kada neko zeli svoj zivot da deli na netu non-stop i dobija lajkice za to.

Mozda te mame kada dobiju decu svu svoju licnu vrednost "premeste" u dete, ono im je sve, njihov ponos i dika, i ok, roditeljski je to, ali ako ti na net stalno kacis svoju ponos i diku da ga drugi vide i hvale (a na taj nacin i pasivno tebe), moras se zapitati sta ti nedostaje u zivotu, da li je toliko dosadan neispunjen, ili nemas toliko samopouzdanja pa ti treba "pordska" stranaca.

Isto ovo vazi za one koji dele svoj ljubavni zivot i milijardu slika u zagrljenim pozama, ljubeci se i sl. ok, skapirali smo, volite se...

bila tema na drugom pdf-u, ja je otvorila i izjasnila se
pre nego što sam imala bebu, pričala sam isto
i znaš šta? držim se toga i sad kad bebac ima skoro godinu dana :)
ako neko ne može da dođe da ga vidi, šaljem slike privatno

ne mogu reći da nisam došla u iskušenje, bebac je onaj tip koji viđamo stalno, plave oči, plava kosa, obraščići, presladak
al' princip je princip

Ne smeta mi sve dok ne pise "Ako cam ti cadak lajkuj" ili slicno.
Ne volim kada se postavljaju slike gole dece. Pitam se pomisle li roditelji ko sve moze da bulji u sliku i sa kojim razlogom... Moja deca su velika ali od kako su na fb pratim kakve slike postavljaju. Bila je vec tema pisala sam nekoliko puta pa da ne ponavljam.

Back