Slikanje vunom

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Vunorad

Početnik
Poruka
35
Pozdrav svima!!!

Vec neko vreme me interesuje vuna, koja se, osim za strikeraj, moze koristiti i u umetnosti...
I tako, malo sam eksperimentisao na tom polju i ovom prilikom bih zeleo da sa vama podelim nekoliko svojih radova.
Radjeni su kombinacijom mokrog i suvog valjanja vune. Neki tehniku jos zovu i pustovanje, a u svetu je poznatija kao "felting"... Primeticete da je vecina motiva preuzeta od umetnika koji vec nesto znace u svetu slikarstva ali u ovom trenutku me je vise zanimalo koje su mogucnosti vune kao materijala, nego originalnost motiva. Nadam se da neko nece zameriti...
U svakom slucaju, mnogo bi mi znacili vasi komentari , misljenja i eventualne sugestije...
Ne libite se prokomentarisati...

Uploaded with ImageShack.us

URL=http://imageshack.us/photo/my-images/641/dsc00054nk.jpg/]
dsc00054nk.jpg
[/URL]

[/quote]

Hvala puno... :)
Istina, u Srbiji se vuna baca po potocima, a prva asocijacija na nju su babe, po ruralnim podrucjima, koje je predu uz ognjista, dok u daljini odjekuju urlici gladnih vukova... :) Mislim, etno je ok, ali verujem da moze i drugacije...
Valjda ce se vremenom nesto promeniti...

Vunorade, zbog ljudi kao sto si ti ce se promeniti nesto, mozda ne za vreme tvog zivota, ali sigurno hoce u buducnosti :D

A za ove radove nemam reci, odusevljen sam, fenomenalno, strasno dobro, izvanredno, prelepo, nevidjeno i nzm vise sta reci :D

Samo nastavi u ubaci josr radova :D

Eeeeeeeeee, a danas moram da vam se malo pohvaliiiiim! :)
Divni, dragi ljudi iz uprave beogradskog Zoo vrta su bili voljni da mi ustupe vunu - runo - vlakna nekih svojih sticenika! Svetsko, a nase! :)
I tako, ubuduce ce se u mojim radovima naci i "domaca" kamilja dlaka, runo raznih egzoticnih kopitara, koji skakucu po Kalemegdanu, po neki cuperak lavlje grive, nekog vuka, medonje ili primata... :)
Kad je bal, nek je... dlakav, bre...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back