Slika sa pricom

Ja se zovem Coco, imam 6 sedmica i novi sam clan foruma :lol:

f7c17c45b5cec4f45b62c5fd9b8eb2c7.jpg

Joj kako je sladak :heart::zaljubljena:

Pwmvn84.jpg

Дошао ми најмлађи унук. Овако га моји пси поздрављају песмом.
Пошто они потпуно полуде када дођу деца и скачу јуре око њихи по њима, а он је још јако мали ( од скоро је тек научио да хода и још увек је несигуран на ногама) морао сам да их ставим у бокс док се мало не смире. Али ни он ни они ту ситуацију не могу дуго да издрже.

Што се мене тиче, мишљења сам да свака слика сваком посматрачу прича своју причу на онај начин који посматрачу одговара, без потребе да је аутор препричава и натура лично виђење те приче...

Draga Lunjo, na ovoj temi svaku sliku treba da prati jedna kraca ili duza pricica o tome sta vidimo na slici....

Blajbi, Blajbi, drag moj Blajbi, meni si stvarno drag, bez ironije, i zato cu te sada ispostovati i ovim odgovorom. A temu sam vec ispostovala najbolje sto sam znala i umela. :hvala:

---------

Не слажем се да тако мора Блајби. Ако фотографија сама већ исприча причу , текстуални део је само понављање.

Што се мене тиче, мишљења сам да свака слика сваком посматрачу прича своју причу на онај начин који посматрачу одговара, без потребе да је аутор препричава и натура лично виђење те приче...

Apsolutno se slazem sa Vucjim i Moghrionom, nisam znala sta jos da raspredam o ceznivoj ljubavi, susret savremenosti i antike, ili citanje na mestu gde je citanje (kao!) zabranjeno.
Moj pp ti je otvoren za dalju diskusiju. I hvala ti na bonici. :pivce:

I jos jedna slika (gratis za temu, sa sve pricom za Bljabi, da se ne ljuti), meni najdraza od cele ove serijice, gde sam polako ulazila u svet ulicne fotografije. :heart:

Mybv00z.jpg

Kotor, 22.08.2016.

Sama sam, u zagrljaju zidina koje kriju vekove u sebi, sa igrackom od aparata u rukama - igram se kompozicijom, senkama, trenucima tudjih zivota, brzinom snalazenja, svesnoscu desavanja oko mene...
I svesnoscu svega sto se desava u meni. Polako nadilazim svoj strah i stid od susreta sa pogledima ljudi, prema kojima sam okretala svoj objektiv.
Da, ulicna fotografija je moja pasija. Ta potraga interesantnih akcija i ljudi... uh! Sve te slike koje same pricaju pricu! I svakom razlicitu, a u sustini - istu! :heart2:

Kad bi mene neko slikao, u tom trenutku i tamo, onda bih na ovoj slici bila ja, a ne ovaj neznani junak na mojoj fotografiji.

Poslednja izmena:

Onda treba da promenis naslov teme.

Ostavi samo naslov SLIKA:rtfm:

A svako neka sam smislja pricu i razmislja da li je postavljena slika iz Vankuvera, Zavidivicima, Frankfurtu a Main i td....

Блајби, мислим да грешиш. Овоје тема где се аутору оставља могућност да, ако жели исприча и причу која може да буде занимљива и другима у вези фотографије коју поставља ( околности под којима је настала, податке како је снимљена и слично) али слика гвори причу , са тим подацима или без њих.Ја тако доживљавам ову тему и мислим да је то њена сврха.

Bajna tema za (nas) sanjare, kojima je i tih 1000 (ili više reči) koje nudi fotka, malo,.. treba nam lični štambilj :).
Volim reći, 'da pazim na času', tj. osvrnuti se na napisano. Crvena ruža je simbol dostojnosti (opšteprihvaćeno, 'tebe dostojan',a izjava ljubavi je pripisana drugom cvetku,.. ). Iskreno, više bih voleo kombinovati muziku sa fotkom,.. stihovi su mi nekako uzvišeni za moje umeće u fotkanju. (non discutabant, de,.. OK )
Svaka moja fotka ima priču,.. ( auuu, naderala je ova tema od mene,.. možda da ostavim nešto za reinkarnaciju :) )
Prva priča: Ko sam, šta sam, odakle sam???
DSC_0011.jpg

u-kratko 'panonski mornar' :) - komentar na fotku: 'korov nikne di-god stigne',.. a spojler sa notama,..
dopuna: Kakvo li je vreme s one strane duge ?

Zrenjanin je na Begeju, koji je u dobra vremena bio čist i plovan. Stizala je građa iz Erdelja (Rumunija), građevinski materijal - šljunak. pesek.
Kasnije je grad bio (prema broju stanovnika) industrijski najrazvijeniji,.. a kanal: prljav i plovan,.. da bi se mulj taložio i smanjivao dubinu reke (tačnije kanal-a).
Sada je opet skoro čist, ali plitak jer se dno zamuljilo..
Ovaj brod (po danu) i ne bude tako lep kao na slici,. Radi samo sezonski,.. uglavnom za dane piva (poslednja nedelja avgusta) - tada sam ga i uslikao.
DSC_0709.jpg

ali stoji na tom mestu i po nekoliko meseci kao ukleta avetinja, jer do pristaništa mu treba poveći vodostaj,.. Podseća na lepa prohujala vremena i trenutnu oskudaciju,..

/Aparat je Nikon D3000 na automatskoj 'lendskejp' opciji.

Poslednja izmena:

Back