Sleep paralysis - Paraliza sna

DaRkGuitaRist88

Domaćin
Poruka
4.231
Epa evo ovako, verovatno ste culi za ovu pojavu i iznenadjujuce je to da svako ko ima ovaj problem dozivljava veoma slicno pa hajde da cujem vasa razmisljanja...

Uvek se desava sledece: osoba je zakucana za krevet nemoze da ustane i da mrdne dalje od njega, vidi sobu predmete sve kao da ne sanja a i vidi to sto ne treba neke prikaze obicno ljutske figure skroz crne kao senka koje dolaze i skacu u krevet a vi ste pritom nemocni...
To traje u vise navrata i taman kad mislite da ste budni ono krece opet dok se ne izderete da vas neko stvarno probudi...

16192Sleepparalysis.jpg

nikad mi se nisu prividjale utvare, jedino sam se prvi put kad mi se to dogodilo potpuno istraumirala dok nisam posle nasla na netu sta je to. relativno cesto mi se desava, sto dnevna sto nocna (mada cesce nocna), i tako osim sto je iritantno, nije nikakva misterija sto se i kako desava...

ovo mora da je 5000000 tema na ovu temu.. Ukratko, deo mozga jos uvek spava, dok je deo budan... otuda se pomesaju san i java i vide se razne slike... A ne mozes se pomeriti zato sto tehnicki jos spavas, a kad spavas mozak umrtvi misice kretanja da ne bi mogao da se kreces u snu .... postoji poremecaj onih koji se krecu u snu i naziva se mesecarenje

Stvarno sto kaze Hypno, mislim da je na ovu temu otvoreno vec zilion trejdova :lol:
Ali nema veze. jedan manje vise.
Imala sam dve godine probleme s ovim, pojavilo se najednom i isto tako i proslo. U pocetku je zastrasujuce, dok ne shvatis da je u biti vrlo cesto i sasvim nemisteriozno. Kasnije vec naucis kako s tim da se izboris.

У...
Ја сам се синоћ одједном расвестио а пре тога нешто сањао а не сећам се шта и у том трену кроз мрак видим нешто округло црно као кеса за ђубре како лебди и ударих га. Ударио сам непријатељску кесу и схватио да је нестала.
Нисам се уопште уплашио и било ми је баш радосно да нешто јурим а онда легох са осмехом. Догађало ми се и пре и био је онај страх који се претвори у агресивни грч којим са измарширао мрачни облак.:klap:
Надам се да ће следећи пут мрачна страна да пошаље стаменитију плавушу која ће више да потраје.

Poslednja izmena:
Epa evo ovako, verovatno ste culi za ovu pojavu i iznenadjujuce je to da svako ko ima ovaj problem dozivljava veoma slicno pa hajde da cujem vasa razmisljanja...

Uvek se desava sledece: osoba je zakucana za krevet nemoze da ustane i da mrdne dalje od njega, vidi sobu predmete sve kao da ne sanja a i vidi to sto ne treba neke prikaze obicno ljutske figure skroz crne kao senka koje dolaze i skacu u krevet a vi ste pritom nemocni...
To traje u vise navrata i taman kad mislite da ste budni ono krece opet dok se ne izderete da vas neko stvarno probudi...

Pogledajte prilog 305950

Čovjek kad se nalazi u stanju sna ne nalazi se u tijelu. On najprije odlazi u svijetlo a zatim u svjetove sanjača gdje doživljava snove koji trebaju na simboličan način da predstave doživljaje iz svijetle, a koji nas trebaju pripremiti za predstojeće događaje u tijelu. Prije nego se vratimo u tijelo bivamo ranjivi i nezaštićeni odnosno vrlo podložni uticajima drugih ljudi, vanzemaljaca ili drugih stvorenja iz drugih svjetova. Paraliza je posljedica nepotpune konekcije na tijelo i buđenja svijesti prije potpune konekcije. Često se događa da ta nepotpuna konekcija bude posljedica djelovanja ovih stranih stvorenja.

Čovjek kad se nalazi u stanju sna ne nalazi se u tijelu. On najprije odlazi u svijetlo a zatim u svjetove sanjača gdje doživljava snove koji trebaju na simboličan način da predstave doživljaje iz svijetle, a koji nas trebaju pripremiti za predstojeće događaje u tijelu. Prije nego se vratimo u tijelo bivamo ranjivi i nezaštićeni odnosno vrlo podložni uticajima drugih ljudi, vanzemaljaca ili drugih stvorenja iz drugih svjetova. Paraliza je posljedica nepotpune konekcije na tijelo i buđenja svijesti prije potpune konekcije. Često se događa da ta nepotpuna konekcija bude posljedica djelovanja ovih stranih stvorenja.

Meni se desilo nesto poput toga sto ti opisujes. Nisam uopste bila paralizovana, mogla sam potpuno da se krecem, da disem, ali sam bila shokirana, zatecena i pomalo uplasena, ali manje stvarno uplasena vise ljuta sto se to desava, onako razgoropadjena i znala sam odmah sta treba da radim da bih se odbranila bez da sam to ikada u ovom zivotu dozivela ili citala nesto o tome. Napad sam ugasila vrlo brzo i jos neko vreme sam lezala shokirana dogadjajem i bila sam prosto uvredjena sto mi se to desilo, i zaspala sam posle toga bez obzira na strah u potpunoj sigurnosti da mi se to vise nece desiti.

Ono sto sam osetila i mogu da povezem sa ovim slikama je pritisak na grudi i disanje, ali sam mogla neometano da disem, to je vise bio energetski pritisak ko da neko pokusava da me energetski siluje.

Ispricala sam nekom o tome i taj neko je to prepoznao kao napad koji praktikuje jedna grupa i ispitivao me je sa kim sam se to zakacila... a sa kim nisam! (na zalost :zcepanje: )

Da te stvaris e događaju. Dok smo u tijelu štiti nas neznanje, dok smo u svijetlu daleko smo odavde, dok smo u svjetovima sanjača tu smo potpuno zaštićeni jedino u trenutcima povratka ili izlaskaiz tijela smo dostupni tim uticajima. Potpunu zaštitu daje znanje o sebi

Da :) to je sustina, ali ko je spreman za to? koliko si ti imao godina kada si postao svestan?

Pa neznam baš tačno ali neđe 3-4 godine. Zapravo mi se čini da se radi jedino o želji. Mnogi ljudi i ne žele da saznaju sve o sebi. Mnogo je jednostavnije pridržavati se plana.Mnogo znanja može i da šteti, život se ne odživljuje kako treba, ne skupljaju se potrebna iskustva, prepravljaju se planovi i tako dalje, a ipak u tijelu nikad ne možemo psjedovati sva znanja koja nam pripadaju pa su i greške vrlo česte.

Ti si onda bio zaista neobicno dete :D to uopste ne mogu da zamislim, kako si uopste mogao da budes dete tako napredan
Desava se, sigurna sam, ali je izuzetno, ali bas izuzetno neobicno.

Ma ne nego obično dijete samo mi niko nije umio ništo reći na pitanja koja sam psotavljao pa sam morao sam potražiti odgovore.Brzo sam vidio da ne trebam svašta govoriti i da je bolje o svemu tome ćutati. Zapanjio sam tetku i strica, koji su tada bili na maturi, kad sam im riješio neki integral koji nijesu oni umjeli riješiti. Bili su zapanjeni odkud znam a kad sam im rekao da ću to učiti u školi počeli su se sprdati samnom. Kad sam im pričao da se družim sa vodenim ljudima (delfinima) i da su oni pametniji od nas tek su se počeli zafrkavati, a takvi su bili i svi drugi, pa sam ubrzo odustao da im bilo što govorim. Jedinio sam im govorio koliko je đe ljudi poginulo u zemljotresima i nesrećama jer tada nije bilo televizije a vijesti su sporo stizale. Baba je uvijek govorila da me treba poslati pod Ostrog kod svetca, a kad sam joj rekao da sam ga upoznao i da ju je on pozdravio, više nije ništo pričala. kad sma prekinuo komunikaciju sa svijetom o tim stvarima posvetio sam se svom poslu i završios ev što sam mislio da je važno. Veća muka je bila poslije proživjeti život kako treba ne koristeći sva ta znanja. Danas je drugačije vrijeme a nekim ljudima mogu koristiti moja iskustva.

Ma ne nego obično dijete samo mi niko nije umio ništo reći na pitanja koja sam psotavljao pa sam morao sam potražiti odgovore.Brzo sam vidio da ne trebam svašta govoriti i da je bolje o svemu tome ćutati. Zapanjio sam tetku i strica, koji su tada bili na maturi, kad sam im riješio neki integral koji nijesu oni umjeli riješiti. Bili su zapanjeni odkud znam a kad sam im rekao da ću to učiti u školi počeli su se sprdati samnom. Kad sam im pričao da se družim sa vodenim ljudima (delfinima) i da su oni pametniji od nas tek su se počeli zafrkavati, a takvi su bili i svi drugi, pa sam ubrzo odustao da im bilo što govorim. Jedinio sam im govorio koliko je đe ljudi poginulo u zemljotresima i nesrećama jer tada nije bilo televizije a vijesti su sporo stizale. Baba je uvijek govorila da me treba poslati pod Ostrog kod svetca, a kad sam joj rekao da sam ga upoznao i da ju je on pozdravio, više nije ništo pričala. kad sma prekinuo komunikaciju sa svijetom o tim stvarima posvetio sam se svom poslu i završios ev što sam mislio da je važno. Veća muka je bila poslije proživjeti život kako treba ne koristeći sva ta znanja. Danas je drugačije vrijeme a nekim ljudima mogu koristiti moja iskustva.

Hvala ti na odgovoru :) mogu ti reci samo da ti mnogo zavidim jer uprkos svojoj posebnosti nisi bio usamljen i nisi trebao da menjas identitet zarad normalnog zivota.

Sto se tice neobicnih znanja u domenu intelektualnih sposobnosti i ja imam neobicna iskustva, mada ne toliko egzoticna, vise kao da sam neobicno brzo i lako ucila, a nesto sto mi se nije dopadalo npr statistika i jos statistike, mnogo sam statistike ucila... To sam samo na prvi pogled sve znala i nikad nisam vezbala samo sam htela da ga sto pre "otkačim" i to sam polagala sa najvisim ocenama prakticno odmah bih samo krenula da radim zadatke, odgovore sam prosto znala.

Sto se tice neobicnih znanja u domenu intelektualnih sposobnosti i ja imam neobicna iskustva, mada ne toliko egzoticna, vise kao da sam neobicno brzo i lako ucila, a nesto sto mi se nije dopadalo npr statistika i jos statistike, mnogo sam statistike ucila... To sam samo na prvi pogled sve znala i nikad nisam vezbala samo sam htela da ga sto pre "otkačim" i to sam polagala sa najvisim ocenama prakticno odmah bih samo krenula da radim zadatke, odgovore sam prosto znala.

Pa jeste svi mi zapravo znamo sve, ali postoji taj zaštitni mehanizam zaborava koji nam je uključen. Zapravo i ne možemo prenijeti ništo u ovaj svijet jer nedostaju riječi i misaone matrice za prenošenje znanja. Nama mnoge stvari izgledaju razumljive same po sebi, ali čak ni među današnjim ljudima 99% ljudi zapravo nema pojma o tim stvarima koje su vezane sa nekim većim znanjem. Automehaničar na primjer, ne mora imati predstave o električnim i magnetnim poljima i indukciji struje, da bi zamijenio alternator. da bi se ta znanja prenijela moraju se dijeliti u male porcije koje se mogu prenijeti ovamo i onda ih ponovo sklopiti na razumljiv način. Vrlo naporan posao a samo nekoliko ljudi u istoriji čovječanstva je to umjelo raditi (Tesla je najpoznatiji)

ovo mora da je 5000000 tema na ovu temu.. Ukratko, deo mozga jos uvek spava, dok je deo budan... otuda se pomesaju san i java i vide se razne slike... A ne mozes se pomeriti zato sto tehnicki jos spavas, a kad spavas mozak umrtvi misice kretanja da ne bi mogao da se kreces u snu .... postoji poremecaj onih koji se krecu u snu i naziva se mesecarenje

Mozak je budan a telo jos spava.

Pogledajte prilog 305950

To se u zaleđu Dalmacije naziva - mora (stara indoeuropska riječ koja je i u korijenu engkeske riječi "nightmare" - noćna mora). Najčešće se opisuje kao zloduh ili vještica koja noću izlazi iz tijela i siše životnu energiju žrtvama kojima sjedna na prsa i guši ih. Postoji mnoštvo takvih priča u Dalmaciji i brdo literautre o tom narodnom vjerovanju. Ove godine je izašla doktorska disertacija etnologa Luke Šeše pod nazivom "Živjeti s natprirodnim bićima - Vukodlaci, vile i vještice hrvatskih tradicijskih vjerovanja".

a zašto nisi koristio ta znanja ?

Pa sta ce pricati jadna zena :hahaha:

Ovo se dešava najčešće ako spavate na ledjima. Zato spavajte sa strane ili na stomaku, i neće biti tog tripa gde ste budni a zapravo spavate. Meni paraliza sna deluje kao jedna forma mesečarenja, nešto kao pasivno mesečarenje. Znači kad aktivno mesečariš ti hodaš okolo, a kad si u paralizi sna mesečariš pasivno, ležiš i spavaš a budan si.

Što se tiče ovih crnih figura postoje teorije da su demoni u pitanju, što je glupost verovatno. Mada ja kad god sam imao paralizu sna nisam primetio nikakve utvare ali jednom mi se učinilo kako mi nešto stoji sa strane kreveta, nešto sivo ali nisam stekao utisak da je paranormalni fenomen u pitanju. Moguće da se usled prelaza iz sna u budno stanje javlja neka mrlja ili nešto, pa se ljudima čini da ih utvara posmatra.

Back