„Slažem se sa Vučićem“: Šta je sve Putin juče rekao o Srbiji?

Bugarin? Oni su opsednuti Šumadijom, direktno proporcionalno svojim sanstefanskim opsesijama.
Pre bih rekla da ste vi opsednuti Šumadijom. Čudi vas što nas ima toliko? Pa možda, da poznajete istoriju, znate zašto nas je toliko odavde na ovakvim temama. Inače, neko pomenu i Pomoravlje, eto, meni je majka iz Pomoravlja, dakle Šumadinka-Pomoravka. Je l smeta još nekome poreklo i ono za šta se zalaže veliki broj mojih sunarodnika i komšija? A posle se busate u grudi nekim srpstvom, slogom, nas nazivate autošovinistima i srbomrscima. Ima jedna lepa šumadijska reč za takve, mi je znamo :mrgreen:

Pitanje, da li je krenula skolska godina na univeriztetima u Srbiji ili su ponovo u blokadi?
Ako je krenula kako su popunjene generacije, odnosno da li su pustili dovoljan broj studenata u narednu skolsku godinu?

Skolska godina je u Srbiji stegnuta.
Funkcionise dan za danom, polazu se ispiti, testovi i planiraju takmicenja nakon godinu dana pauze.

Istina je da je daleko od normalnog i da meni nije jasno kako cemo nove generacije ubediti da se ne razbeze.
Nije mi jasno ni sa kakvim posledicama ce ovi hapseni klinci ostati. Mnogi ce nagurati traume koje ce se tek negde kasnije pokazati.
Uopste je na ljude stavljen prejak pritisak i nista ne mirise na dobro.

Pre bih rekla da ste vi opsednuti Šumadijom. Čudi vas što nas ima toliko? Pa možda, da poznajete istoriju, znate zašto nas je toliko odavde na ovakvim temama. Inače, neko pomenu i Pomoravlje, eto, meni je majka iz Pomoravlja, dakle Šumadinka-Pomoravka. Je l smeta još nekome poreklo i ono za šta se zalaže veliki broj mojih sunarodnika i komšija? A posle se busate u grudi nekim srpstvom, slogom, nas nazivate autošovinistima i srbomrscima. Ima jedna lepa šumadijska reč za takve, mi je znamo :mrgreen:
Imputiraš: konstatujem činjenicu da Google lako prevodi sa okolnih jezika na srpski, a da mnogi okolni neutešni velikodržavni vrlo slabo poznaju geografiju Srbije pa kad se lažno predstavljaju i glume nekakve “srbijanske rodoljube” zabrinute zbog prodora nekakvih “pravoslavnih Bosanaca” od reda tvrde da su “iz Šumadije”.

Šumadija je inače pomenuta zbog izvesnog bugarskog mita da samo “šumadinski Srbi” smetaju njihovom projektu zaposedanja pola Srbije i Makedonije - ono kad pišu o nečemu o čemu nemaju nikakvu predstavu osim wishful thinking: nekakva nova “Jugoslavija” s Bugarskom bi možda prošla u Beogradu, ali takva šarena laža u Nišu i Leskovcu ne bi imala baš nikakvih izgleda.

Ne vidim zbog čega si se sad osetila prozvanom. Uostalom, sama si uhvatila onog bugarskog entuzijastu Nenada pa si ga više puta zezala oko toga da je svaki čas iz nekog drugog dela Srbije pa zna gde sve “ima Bugara mnogo više nego na popisu”. Zar ga nisi sama više puta šahirala oko lažnog predstavljana, čovek bio iz baš svakog grada u Srbiji.

Poslednja izmena:
Funkcionise dan za danom, polazu se ispiti, testovi i planiraju takmicenja nakon godinu dana pauze.

Istina je da je daleko od normalnog i da meni nije jasno kako cemo nove generacije ubediti da se ne razbeze.
Nije mi jasno ni sa kakvim posledicama ce ovi hapseni klinci ostati. Mnogi ce nagurati traume koje ce se tek negde kasnije pokazati.
Izvini, na Zapadu policija hapsi i decu, ponegde čak ima i školske policije koja za svaku sitnicu hvata samo decu školskog uzrasta, i to ne samo izgredinke i one što su za popravni dom, nego svakog kog uhvate u bilo kakvom formalnom prekršaju.

Znaci u novoj skolskoj godini nema blokada? Ispiti se u novoj skolskoj godini jos ne polazu ako je krenula standardnog 1.oktobra, polazu se oni od prethodne skolske godine valjda. Moje pitanje je bilo u vezi pocetka/blokada nove skolske godine a ne osecaja/atmosfere.

Koliko stotina klinaca, odnosno koliko % studenata je hapseno kad se vec bojis za posledice po njih? Jel to bilo masovno?

Neka deca su vec otisla negde drugde da studiraju, deca moga brata od strica su upisala studije u Ljubljani, Slovenci su im dali dzaba studije (kao da su dzravljani SLO, doduse to daju svim studentima drzavljanima dzrava sa Balkana) i klinci se uvalili tamo. Kazu da ih iz SRB ima poprilican broj.

„Zapadne zemlje pokušavaju obojenu revoluciju u Srbiji“, kazao je juče predsednik Rusije Vladimir Putin u okviru plenarne sednice XXII godišnjeg sastanka Valdajskog diskusionog kluba, preneli su ruski mediji.

„Slažem se sa predsednikom Vučićem, a naše specijalne službe to potvrđuju: neki zapadni centri pokušavaju da organizuju takvu obojenu revoluciju, u ovom slučaju u Srbiji“, rekao je Putin, prenosi Izvestija.
Ruski lider je naglasio da je obojena revolucija nezakonito preuzimanje vlasti, istakavši da su ovakve revolucionarne promene uz učešće spoljnih sila unutrašnja stvar same Srbije, a Rusija ne namerava da se meša u te procese.

RT na ruskom prenosi Putinovu izjavu da „uvek postoje ljudi, posebno mladi ljudi, koji nisu baš upoznati sa stvarnim problemima, pozadinom ovih problema, mogućim posledicama nelegitimnih oblika promene vlasti“.
Ruska spoljna obaveštajna služba saopštila je u septembru da evropske elite žele da iskoriste godišnjicu tragedije u Novom Sadu 1.novembra za destabilizacija situacije u Srbiji, podseća RT.
Oni (mladi u Srbiji) pre svega su patriote. I oni moraju da shvate šta je bolje za njihovu zemlju – takve revolucionarne transformacije ili evolutivne promene uz njihovo učešće, naravno. Ali to, izvinite, još uvek nije naša stvar, ovo je još uvek unutrašnja stvar same Srbije“, rekao je Putin.

Predsednik Rusije je takođe objasnio da su takve revolucije neustavno preuzimanje vlasti.

„On veruje da je bolje da zemlje deluju u skladu sa zakonom kako bi izbegle haos. Prema Putinu, manipulacija mladima je najlakši način za destabilizaciju“, prenela je Kosmomolskaja pravda.
https://www.danas.rs/svet/putin-valdaj-vucic-srbija/
////////////////////////
Jok kakvi ne mesaju se oni 😀

“ Mladi ljudi u Srbiji su patriote, oni moraju da shvate šta je najbolje za zemlju, rekao je Putin“
Da mladi ljudi u Srbiji su patriote i shvatili su sta je najbolje za zemlju. To je EU 👍
.
Као што је већ уобичајено, Путин је у праву.

Западни центри итекако покушавају да овај протест студената утерају у своју колотечину, да се ту вијоре заставе ЕУ, изговарају сорошевск слогани о "демократији" и путу у ЕУ "који нема алтернативу" и сличне будалаштине.

Искрено се надам да протести неће да се претворе у бљувотину типа неуспешног обарања власти у Грузији које је народ Грузије срећом и мудрошћу своје власти препознао и разјурио.

Општи консензус народа Србије у свим истраживањима са 80%+ је

а) нема предаје Косова и Метохије;
б) НАТО марш из Србије и
в) најближи могући односи са Русијом.

Докле год су на овој линији, студенти ће имати огромну подршку у народу.

Свака изјава ЕУ, осим њиховог јасног и недвосмисленог дистанцирања од овог свог очигледно пропалог пројекта подјармљивања Србије својим интересима преко марионете Вучића мора да буде најоштрије одбачена.

Не могу да схватим да неко и данас, када се ЕУ отворено спрема за рат са Русијом и даље прича о некаквом благостању и срећи која нас чека са овим идиотима које више ни њихови не могу да смисле.

.

.
Као што је већ уобичајено, Путин је у праву.

Западни центри итекако покушавају да овај протест студената утерају у своју колотечину, да се ту вијоре заставе ЕУ, изговарају сорошевск слогани о "демократији" и путу у ЕУ "који нема алтернативу" и сличне будалаштине.

Искрено се надам да протести неће да се претворе у бљувотину типа неуспешног обарања власти у Грузији које је народ Грузије срећом и мудрошћу своје власти препознао и разјурио.

Општи консензус народа Србије у свим истраживањима са 80%+ је

а) нема предаје Косова и Метохије;
б) НАТО марш из Србије и
в) најближи могући односи са Русијом.

Докле год су на овој линији, студенти ће имати огромну подршку у народу.

Свака изјава ЕУ, осим њиховог јасног и недвосмисленог дистанцирања од овог свог очигледно пропалог пројекта подјармљивања Србије својим интересима преко марионете Вучића мора да буде најоштрије одбачена.

Не могу да схватим да неко и данас, када се ЕУ отворено спрема за рат са Русијом и даље прича о некаквом благостању и срећи која нас чека са овим идиотима које више ни њихови не могу да гледају.

.
Tvog sagovornika inače činjenice ne zanimaju, u pitanju je Kurtijev medijski predstavnik za Krstaricu.

Tvog sagovornika inače činjenice ne zanimaju, u pitanju je Kurtijev medijski predstavnik za Krstaricu.
.
Знам и то је ОК.

Поштујем неки основни принцип расправе на форуму који бих сажео овао,

Сваки учесник има обавезу да изнесе свој став према теми која је постављена и то сам изнео.

Мене овде интересује шта је предложено за расправу и о томе се изјашњавам.

Односно, није битно ко је рекао, битно је шта је рекао.

.

Back