Slava bogu

poljo privrednik

Zainteresovan član
Banovan
Poruka
310
Po postojanoj i nepokolebljivoj veri u nevinu krv Isusa Hrista, koja se prolila radi naših greha se spašavamo, a ne po delima zakona ... jer su naša dela osuđena na smrt u večnom ognju.
Zato, ljubi Boga svoga, svim srcem svojim, dušom svojom i pameću svojom, i ljubi bližnjega svoga kao samog sebe.

Šta ti je činiti?
1 - Priznaj u svome srcu da si grešno biće i duboko se pokaj zbog svoje zloće i ništavnosti.
2 - Krsti se u ime ISUSA HRISTA da primiš oprost greha, i primićeš dar DUHA SVETOGA. To je obećanje ZAUVEK dano svetima.
3 - Ostani u onome što si primio, odvoji se od sveta i zloće njegove, i posvećuj se Bogu svakoga dana, da se okitiš vencem pravednosti, o dolasku našeg Gospoda Isusa Hrista - Boga Svemogućega.

Slava Gospodu Isusu Hristu! MARANATA!

Po postojanoj i nepokolebljivoj veri u nevinu krv Isusa Hrista, koja se prolila radi naših greha se spašavamo, a ne po delima zakona ... jer su naša dela osuđena na smrt u večnom ognju.
Zato, ljubi Boga svoga, svim srcem svojim, dušom svojom i pameću svojom, i ljubi bližnjega svoga kao samog sebe.

Šta ti je činiti?
1 - Priznaj u svome srcu da si grešno biće i duboko se pokaj zbog svoje zloće i ništavnosti.
2 - Krsti se u ime ISUSA HRISTA da primiš oprost greha, i primićeš dar DUHA SVETOGA. To je obećanje ZAUVEK dano svetima.
3 - Ostani u onome što si primio, odvoji se od sveta i zloće njegove, i posvećuj se Bogu svakoga dana, da se okitiš vencem pravednosti, o dolasku našeg Gospoda Isusa Hrista - Boga Svemogućega.

Lepo.
Da nije Boga, ne bi nam bilo ni spasa.
I?

Šta ti je činiti?

I nastavi da krsis zakon?
A kobajagi si se pokajao?

Čovek za kog Bog ne postoji je osuđen samo na razočarenja kroz život, a sa kojima ne zna kako da izađe na kraj jer će za sve i svja sam sebi odgovarati.
Lično sam minimalista, uprošćavam sve, nekad i sebi u minus... i Bog mora da postoji!
Kome ne postoji, samo sebi otežava. Jedan simple posao pravi nepotrebno mnogo težim i nemogućim.

Poslednja izmena:
Čovek za kog Bog ne postoji je osuđen samo na razočarenja kroz život, a sa kojima ne zna kako da izađe na kraj jer će za sve i svja sam sebi odgovarati.
Lično sam minimalista, uprošćavam sve, nekad i sebi u minus... i Bog mora da postoji!
Kome ne postoji, samo sebi otežava. Jedan simple posao pravi nepotrebno mnogo težim i nemogućim.
Opet ti ponavljam da je Isus istina, a ne verovanje/religija.
Do Boga Oca se dolazi putem istine, a ne putem religije/lazi.
Ti pratis lazi fariseja Pavla koji laze ljude da nasa slobodna volja i pomeranje usana spasavaju, Rimljanima 10:9
Tebi su puna usta "Ja ovo, Ja ono", a kod Hrista/istine, uopste nema ega/Ja
nego sve je Hrist/istina, Jovan 12:25 " Koji ljubi dušu svoju izgubice je, a ko mrzi na dušu svoju na ovom svetu, sacuvace je za život vecni. "

da,jer on naprosto JESTE,nije nikad nastao nego je večan i van vremena i van prostora.sve ono što postoji,kad tad PRESTANE da postoji i nestane,te je propadajuće i nepripada bogu.
ok sad razumem šta si hteo da kažeš .....jeste i postoji su meni sinonimi..
ajde kad već pričamo da čujemo u šta tačno veruješ a u šta ne u hrišćanstvu...vidim naprimer da kao i ja odbacuješ Pavla...da li prihvataš SZ u potpunosti?

ok sad razumem šta si hteo da kažeš .....jeste i postoji su meni sinonimi..
ajde kad već pričamo da čujemo u šta tačno veruješ a u šta ne u hrišćanstvu...vidim naprimer da kao i ja odbacuješ Pavla...da li prihvataš SZ u potpunosti?
e pa grešiš jer NISU

Katolicka crkva, Papa, "Sveti Otac" i sve sto namece ta religija nema nikakve veze sa onim sto je rec Isusa Hrista.
Isus Hrist je bio bezgresan, nepogresiv kada je objasnio sta je manifest "njegove crkve", Matej 23:8-12
" A vi se ne zovite Ravi (duhovni ucitelj); jer je u vas jedan Ravi Hristos, a vi ste svi braca.
I ocem ne zovite nikoga na zemlji; jer je u vas jedan Otac koji je na nebesima.
Niti se zovite Ucitelji; jer je u vas jedan ucitelj Hristos.
A najveci izmedu vas da vam bude sluga.
Jer koji se podiže, ponizice se, a koji se ponižuje, podignuce se. "
I katolicka i pravoslavna religija i svo drugo "hriscanstvo" su nesto sto je apsolutno suprotno od navedenog.

Netacno, shvatis da je sve prirodno i cekas kad ce da se obradujes, isto tako si svestan da je i lose prirodno
Zasto otezavam, mislis da je lakse da te neko pazi - lose to radi vecini stanovnistva sveta

A kako ti to razumes?

Jedna osoba ima 3 lica ili kako, ili dva?
kad kažem lica mislim na ličnosti...tri ličnosti nastale zbog različitih uloga...Sveti Duh kao deo Boga koji prožima materjalni svet i svemu daje energiju, Bog Otac kao deo Boga koji je Tvorac i koji donosi ključne odluke, Sin kao deo Boga koji se rodio kao čovek bez svesti o svom božanstvu da bi mogao da ima autentično iskustvo življenja kao čovek i da bi svojim primerom pokazao kako je kao običan čovek moguće ispravno živeti

ono što ja mislim je i da je svaka duša (tj. duh je bolja reč) deo Boga...na isti način kao Isus ona je sin ali da bi postala Sin kao Isus mora da počne da živi ispravno bez grehova i sa čistom ljubavlju...Isus nam dođe svima stariji brat...negde sam pročitao da je u Izraelu sinom nazivano samo ono muško dete koje odraste, sazri i postane kao otac..otud Isus kao Sin a mi nismo još uvek Sinovi ali jesmo deca Božija

kad kažem lica mislim na ličnosti...tri ličnosti nastale zbog različitih uloga...Sveti Duh kao deo Boga koji prožima materjalni svet i svemu daje energiju, Bog Otac kao deo Boga koji je Tvorac i koji donosi ključne odluke, Sin kao deo Boga koji se rodio kao čovek bez svesti o svom božanstvu da bi mogao da ima autentično iskustvo življenja kao čovek i da bi svojim primerom pokazao kako je kao običan čovek moguće ispravno živeti

ono što ja mislim je i da je svaka duša (tj. duh je bolja reč) deo Boga...na isti način kao Isus ona je sin ali da bi postala Sin kao Isus mora da počne da živi ispravno bez grehova i sa čistom ljubavlju...Isus nam dođe svima stariji brat...negde sam pročitao da je u Izraelu sinom nazivano samo ono muško dete koje odraste, sazri i postane kao otac..otud Isus kao Sin a mi nismo još uvek Sinovi ali jesmo deca Božija
Ok hfala.
Pa to da Isus nije bio svestan svog Bozanstva i da je morao da dodje na zemlju da bi imao autenticno iskustvo, tako ne veruje niko od hriscana.

Sve 3 licnosti su Duh sveti i potpuno iste.
Samo su razdelile posao oko spasavanja coveka.
Ono sto rado Otac ne moze niko od ostale dvojice. Sto radi sin ne moze niko od ostale dvojice. Sto radi Duh S. ne moze niko od ostale dvojice.
Jer se niko ne mesao onom drugom.

Tako niko nije nizi ili veci , vec svako ima svoj deo.

Pa to da Isus nije bio svestan svog Bozanstva i da je morao da dodje na zemlju da bi imao autenticno iskustvo, tako ne veruje niko od hriscana.
Ako stradaš na krstu dok imaš sve božanske moći da stradanje prekineš i imaš svest da je sve ovo samo simulacija i znanje da 100% tvoja smrt nije tvoj kraj nego samo epizoda i ako imaš moć da isključiš bol onda to stradanje i nije neki podvig.

Ali ako si čovek koji samo veruje da je Bog jer mu je Otac tako rekao i koji ne zna da li postoji nešto posle smrti za njega nego samo veruje, ako nisi isključio bol nego je osećaš i uz to još opraštaš svojim dželatima i čak se moliš za njih onda to jeste podvig i onda to jeste demonstracija jednog višeg načina življenja u skladu sa svojim principima koje si propovedao.

Ako stradaš na krstu dok imaš sve božanske moći da stradanje prekineš i imaš svest da je sve ovo samo simulacija i znanje da 100% tvoja smrt nije tvoj kraj nego samo epizoda i ako imaš moć da isključiš bol onda to stradanje i nije neki podvig.

Ali ako si čovek koji samo veruje da je Bog jer mu je Otac tako rekao i koji ne zna da li postoji nešto posle smrti za njega nego samo veruje, ako nisi isključio bol nego je osećaš i uz to još opraštaš svojim dželatima i čak se moliš za njih onda to jeste podvig i onda to jeste demonstracija jednog višeg načina življenja u skladu sa svojim principima koje si propovedao.
Ok u redu.
To je tvoje shvatanje ali tako Biblija ne uci niti tako hriscani veruju.
Daleko je gore kada znas da ces umreti i kada i kako, nego kada to ne znas.
A jos kada mozes da sprecis a ne ucinis to, jer si odlucio da platis za mnoge druge koji ce ici drugacijim putem nego sto su pra roditelji posli.
A jos kada sve to znas hiljadams godina pre. nego pocne i mozes da odustanes.
Sve te patnje i ponizenje i na kraju ces biti sam ostavljen i smrt.

Ne postoji veca ljubav nego neko da svesno umre ta svoje prijatelje.

Jovan 15,13Od ove ljubavi niko veće nema, da ko dušu svoju položi za prijatelje svoje.

Ali na kraju svega toga ni kriv ni duzan, mozes da vaskrsnes a neces, da bi neko kazao da si ucinio veliki podvig.
Mada to prvi put cujem da neko kaze.
Onda to ne bi bio podvig, vec ne bi bilo mudro.
Pre glupo.

Hristovo vaaäskrsenje je znak pobede nad zlom.
Djavo bi najradije zadrzao Hrista u grobu.
Njegovo ne vaskrsenje bi bio znak pobede zla.
Njegovo vadkrsenje je nada svim verujucima u njihovo vaskrsenje.
Da Hristos ne usta, ne znam da li bi to bilo ohrabrenje za covecanstvo?

Ali veruj ti kako ti zelis.

Poslednja izmena:
Ja sam resijo da pre no što umrem se pokajem da bih uleteo u raj, to je hack koji sam naučio odavno. Možete da vodite život bahat i grešan i samo se pokaješ pred smrt i no problemo. A drugi hack je dok pop vrši opelo nad tvojim sandukom i dok se moli da ti se gresi oproste, dakle biće ti oprosteno. nemoraš da celivaš neko mitsko biće celi život samo uradi ovo što sam ti reko i bićeš ok.

Moguce da je problem u tvom razumevanju zasto je Hristos isao taj put, zasto je umro.
Zasto je to trebalo ili miralo?
Da li bi hteo da objass tvoje vidjenje?

On Bog da nije mogao drugacije ili?

Back