- Poruka
- 16.480
Kakvog ovakvog?Njega i ovakvog primaju jer nazalost, ne otskace on mnogo od ostalih...
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Kakvog ovakvog?Njega i ovakvog primaju jer nazalost, ne otskace on mnogo od ostalih...
Ti ga jos bolje od mene znas stoga ...Kakvog ovakvog?
Ti ga uopšte ne znaš tako da te pitam kakav je to on ovakav?Ti ga jos bolje od mene znas stoga ...![]()
Odkud ti znas da ga ja ne znam ?Ti ga uopšte ne znaš tako da te pitam kakav je to on ovakav?
Ti si dao tu izjavu
ZnamOdkud ti znas da ga ja ne znam ?
Aha,u redu onda ga i ja znam i to je to.
Jel ti potrebno da lažeš i to na forumu?Aha,u redu onda ga i ja znam i to je to.
"U sljedećih dvjestotinjak godina načinjeni su različiti drugi kanoni Novog zavjeta. Postupno je došlo do jedinstvenog mišljenja zasnovanog na bliskosti različitih pisaca s Isusom i apostolima. Tako je nastavak apostolskog autoriteta (Vidi Mt 28,20) postao glavna odrednica za sadržaj Novog zavjeta. Atanazije, aleksandrijski biskup, načinio je popis svih dvadeset sedam knjiga našeg Novog zavjeta. Krajem četvrtog stoljeća kršćanska Crkva je prihvatila taj kanon i sve grane kršćanske Crkve — pravoslavna, rimokatolička i protestantska — još uvijek ga smatraju Novim zavjetom. Slaganje oko Novog zavjeta nije značilo da je takvo slaganje postojalo i oko Starog zavjeta."Ma jok,napisali je neki popovi kojima se ti ,mozda i toga radi,klanjas ...
St je to kanon po tebi,cini se da je ta rec potpuno pogresno inputirana u teoloskim krugovima da je prosto postala izvor razno-raznih gafova koje veoma cesto rutinski koriste tvoje verske lidere a vidim i ti si preuzeo tu praksu ?"U sljedećih dvjestotinjak godina načinjeni su različiti drugi kanoni Novog zavjeta. Postupno je došlo do jedinstvenog mišljenja zasnovanog na bliskosti različitih pisaca s Isusom i apostolima. Tako je nastavak apostolskog autoriteta (Vidi Mt 28,20) postao glavna odrednica za sadržaj Novog zavjeta. Atanazije, aleksandrijski biskup, načinio je popis svih dvadeset sedam knjiga našeg Novog zavjeta. Krajem četvrtog stoljeća kršćanska Crkva je prihvatila taj kanon i sve grane kršćanske Crkve — pravoslavna, rimokatolička i protestantska — još uvijek ga smatraju Novim zavjetom. Slaganje oko Novog zavjeta nije značilo da je takvo slaganje postojalo i oko Starog zavjeta."
https://adventisti.hr/kako-smo-dobili-bibliju/
Dakle...
Obrati se adventisti.hr.St je to kanon po tebi,cini se da je ta rec potpuno pogresno inputirana u teoloskim krugovima da je prosto postala izvor razno-raznih gafova koje veoma cesto rutinski koriste tvoje verske lidere a vidim i ti si preuzeo tu praksu ?
Oni me ne zanimaju na tom planu jer oni nikada nisu pominjali kanon u tvom kontekstu stoga je teret dokazivanja kod tebe.Obrati se adventisti.hr.
pouzdanihA iz kojih izvora tačno znaš ko je Isus i šta je govorio?
Eto ti sadbog nepostoji
bidni miloradEto ti sad