....Slane palacinke........

Moja lepsa polovina ih pravi kao klasicne,zatim nafiluje unutra sunkom,kackavaljem ili kajmakom,zavisi sta nam je pri ruci,ubaci jos ponesto (sa kajmakom lepo ide ajvar),preklopi ih kao picu calconu,vrati u tiganj na tisu vatru da se malo meso ukrcka u onom filu i za 5 minuta imamo odlicne slane palacinke,dosad se jos niko nije zalio,to je samo jedan od recepata,ima i drugacijih,ja znam jedan gde se posle prvog pecenja palacinke ufiluju i uroluju,uvaljaju u prezle i jaja i tako ispeku,izgledaju posle kao Karadjordjeva snicla!
Pozdrav :cool:

Moja lepsa polovina ih pravi kao klasicne,zatim nafiluje unutra sunkom,kackavaljem ili kajmakom,zavisi sta nam je pri ruci,ubaci jos ponesto (sa kajmakom lepo ide ajvar),preklopi ih kao picu calconu,vrati u tiganj na tisu vatru da se malo meso ukrcka u onom filu i za 5 minuta imamo odlicne slane palacinke,dosad se jos niko nije zalio,to je samo jedan od recepata,ima i drugacijih,ja znam jedan gde se posle prvog pecenja palacinke ufiluju i uroluju,uvaljaju u prezle i jaja i tako ispeku,izgledaju posle kao Karadjordjeva snicla!

Moram da probam.......Deluje ukusno......:ok:

Pogledaj vec postojecu i dobro razradjenu temu "palacinke sa..."
Tamo imas mnostvo ideja i za slane i za slatke... Posle cemo ih spojiti.
Ono sto mi prvo pada na pamet i najjednostavnije je - sir.
Najobicniji (tkz "beli") sir (samo da nije mnogo vodenast) izgnjavis viljuskom, a najobicnije testo za palacinke zasladis vrlo malo (ili ni malo). Peces palacinku sa jedne strane, okrenes i rasporedis sir po sredini. pre vadjenja iz tiganja je preklopis (i oprezno - da fil ne ispadne), uvijes na uobicajen nacin i to je to.

I ja slicno pravim - dodati se moze jos : Sitno seckanih pecurki,spanac,sunka,prsuta
sir,kackavalj .... po izboru

Пица палачинке
Фил:
250гр млевеног меса
2жуманца
око 1/2 милерама
со
орашчић
Прелив:
парадајз сок (гушћи) укуван са мало густина
оригано
ређате у тепсију, исечете на 2 или 3 дела и преко прелив
запећи у рерни

Eh ja sad ne znam da li sam sanjala ali jela sam palacinke u kojima je sir stavljen u samu smesu pa su se tek onda pekli. Kad su bili gotovi unutra je namazano kajmaka i naseckane sunke i bilo je stvarno fenomenalno. Mene brine da se taj sir ne zalepi, jel neko nekad pravio na ovaj nacin, da meni kuca ne bi izgorela... :(

@The Look

Неће се сир залепити, не брини.;)
Ја чак правим и слатке са сиром и одличне су...а сир ставиш као надев у палачинке и умутиш га са нпр. павлаком и ставиш као премаз одозго кад си већ замотане палачинке ставила у тепсију.

Obozavam slane palacinkeeee......:zaljubljena:

Ali ih ne pravim na klasican nacin da ih samo malo posolim....to ko da nisu slane palacinke, pa mi bezveze...:roll:
Ja ne stavljam samo glatko brasno, stavljam i mrvice ( ne mogu da se setim kako se kaze na srpskom ono u sta se valja meso kad se pohuje..) itd....:lol: :lol: :rumenko:

Uf jos kad se pohuju sa grahom, mesom...njamiiii....ogladneh ljudi....a na poslu sam joss........brrrrrrrrrr :evil:

P.s.Procitah komentar gore....prezle...da da da....prezle stavljam u masu...aooooo....:lol: :lol: :lol:

Poslednja izmena:
U testo za slane palacinke moze se dodati i sok od paradajza. Dobiju finu bojicu, ali i interesantan ukus (narocito ako dobacite i malo bosiljka). Fil moze biti svaki naveden: sir, sir/pavlaka, sir/sunka, kajmak...
Ono cega sam se sad setila (i momentalno mi se prijelo!) su palacinke sa sampinjonima, a fil se priprema na sledeci nacin:
U klasican besamel (znaci, puter se istopi, doda brasno, sve se lepo izmuti na tihoj vatri i lagano dodaje mleko do zeljene gustine. Vazno je da se ne naprave grudvice i, naravno, da nista ne zagori) se dodaju na listice iseceni sampinjoni i jos malo se prokuva. Ko voli, moze da pospe i parmezan.
Ovako pripremljene palacinke mogu se i zapeci, tako sto se posuda namaze puterom, poredjaju se nafilovane palacinke, prelije se ostatkom fila u koji se dobaci jaje i pavlaka. Gore ide parmezan.
Prijatno!

U testo za slane palacinke moze se dodati i sok od paradajza. Dobiju finu bojicu, ali i interesantan ukus (narocito ako dobacite i malo bosiljka). Fil moze biti svaki naveden: sir, sir/pavlaka, sir/sunka, kajmak...
Ono cega sam se sad setila (i momentalno mi se prijelo!) su palacinke sa sampinjonima, a fil se priprema na sledeci nacin:
U klasican besamel (znaci, puter se istopi, doda brasno, sve se lepo izmuti na tihoj vatri i lagano dodaje mleko do zeljene gustine. Vazno je da se ne naprave grudvice i, naravno, da nista ne zagori) se dodaju na listice iseceni sampinjoni i jos malo se prokuva. Ko voli, moze da pospe i parmezan.
Ovako pripremljene palacinke mogu se i zapeci, tako sto se posuda namaze puterom, poredjaju se nafilovane palacinke, prelije se ostatkom fila u koji se dobaci jaje i pavlaka. Gore ide parmezan.
Prijatno!

:eek:...ovo moram da probam.....vis nikad mi nije palo na pamet.....mljac

Back