boy from L.A
Aktivan član
- Poruka
- 1.849
Slane palacinke.......Mmmmmmmmm........ali ne znam kako se prawe
....
Ako wi znate pisite recepte...................

Ako wi znate pisite recepte...................

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Moja lepsa polovina ih pravi kao klasicne,zatim nafiluje unutra sunkom,kackavaljem ili kajmakom,zavisi sta nam je pri ruci,ubaci jos ponesto (sa kajmakom lepo ide ajvar),preklopi ih kao picu calconu,vrati u tiganj na tisu vatru da se malo meso ukrcka u onom filu i za 5 minuta imamo odlicne slane palacinke,dosad se jos niko nije zalio,to je samo jedan od recepata,ima i drugacijih,ja znam jedan gde se posle prvog pecenja palacinke ufiluju i uroluju,uvaljaju u prezle i jaja i tako ispeku,izgledaju posle kao Karadjordjeva snicla!
Pozdrav![]()
Moja lepsa polovina ih pravi kao klasicne,zatim nafiluje unutra sunkom,kackavaljem ili kajmakom,zavisi sta nam je pri ruci,ubaci jos ponesto (sa kajmakom lepo ide ajvar),preklopi ih kao picu calconu,vrati u tiganj na tisu vatru da se malo meso ukrcka u onom filu i za 5 minuta imamo odlicne slane palacinke,dosad se jos niko nije zalio,to je samo jedan od recepata,ima i drugacijih,ja znam jedan gde se posle prvog pecenja palacinke ufiluju i uroluju,uvaljaju u prezle i jaja i tako ispeku,izgledaju posle kao Karadjordjeva snicla!
Pozdrav![]()
U testo za slane palacinke moze se dodati i sok od paradajza. Dobiju finu bojicu, ali i interesantan ukus (narocito ako dobacite i malo bosiljka). Fil moze biti svaki naveden: sir, sir/pavlaka, sir/sunka, kajmak...
Ono cega sam se sad setila (i momentalno mi se prijelo!) su palacinke sa sampinjonima, a fil se priprema na sledeci nacin:
U klasican besamel (znaci, puter se istopi, doda brasno, sve se lepo izmuti na tihoj vatri i lagano dodaje mleko do zeljene gustine. Vazno je da se ne naprave grudvice i, naravno, da nista ne zagori) se dodaju na listice iseceni sampinjoni i jos malo se prokuva. Ko voli, moze da pospe i parmezan.
Ovako pripremljene palacinke mogu se i zapeci, tako sto se posuda namaze puterom, poredjaju se nafilovane palacinke, prelije se ostatkom fila u koji se dobaci jaje i pavlaka. Gore ide parmezan.
Prijatno!