Sladje od bogojavljenske vodice..

Poruka
22.458
Nije tema o sexu, bez obzira što je naslov jasan i precizan:malav:
Ajde bre, koji ste zadnji slatkiš pojele da vam se urezao u pamćenje?
Ili izbegavate slatkiše? Ili se bojite da pamtite?
Ja sam prošle godine mlatio neke karamel suhe kolače i sad na slavama tražim po ovalima samo taj. Torte, čokolade, kekse..ne pamtim, al ovaj ebeni okus karamele obožavam, isto kao i sladolede sa karamelom, bio porodični, bio štapić :sad2:
I onaj Bronhi sa djumbirom, i on je dobar:malav:

Nije tema o sexu, bez obzira što je naslov jasan i precizan:malav:
Ajde bre, koji ste zadnji slatkiš pojele da vam se urezao u pamćenje?
Ili izbegavate slatkiše? Ili se bojite da pamtite?
Ja sam prošle godine mlatio neke karamel suhe kolače i sad na slavama tražim po ovalima samo taj. Torte, čokolade, kekse..ne pamtim, al ovaj ebeni okus karamele obožavam, isto kao i sladolede sa karamelom, bio porodični, bio štapić :sad2:
I onaj Bronhi sa djumbirom, i on je dobar:malav:

Pre pola sata smazah jedan bozanstven kolac i jos ga pamtim...:D

krem-brule.jpg

Peceni krem sa karamelom (pod tim nazivom je moja mama zapisala nekada davno recept), t.j. krem brule (za sve koji pate od fensi dozivljaja dok oblizuju kasicicu. :zkez:). :kolac:

idi u dupe :lol:
ceo zivot se davim u slatkisima....ma mislim to vec i vrapci na grani znaju :zkez:
ne mogu da pamtim sta sam sve slatko pojela svaki dan....ima tako par tih fantazija koje su retke
zadnju fantaziju sam opisivala u istanbulu u poslasticarnici.....postavicu sliku kasnije (ili ce j) sad sam na tabletu nemam ....perverzija od torte....nemam pojma kako se zove
dalje moskva torta, puslica torta steski mi se svaki put kad ih vidim, obozavam ih
jao brate ne vredi da sad nabrajam sve zivo potrajace
jedino ne volim one suve keksice i posne kolace, posne kolace stavljam u folder blasfemija :pop:
e da i torta anastasija tako je zovu u fudiju u tc usce, cela je cokoladna

Poslednja izmena:
idi u dupe :lol:
ceo zivot se davim u slatkisima....ma mislim to vec i vrapci na grani znaju :zkez:
ne mogu da pamtim sta sam sve slatko pojela svaki dan....ima tako par tih fantazija koje su retke
zadnju fantaziju sam opisivala u istanbulu u poslasticarnici.....postavicu sliku kasnije (ili ce j) sad sam na tabletu nemam ....perverzija od torte....nemam pojma kako se zove
dalje moskva torta, puslica torta steski mi se svaki put kad ih vidim, obozavam ih
jao brate ne vredi da sad nabrajam sve zivo potrajace
jedino ne volim one suve keksice i posne kolace, posne kolace stavljam u folder blasfemija :pop:
e da i torta anastasija tako je zovu u fudiju u tc usce, cela je cokoladna

Da ti pripomognem :D

krem-brule.jpg

Peceni krem sa karamelom (pod tim nazivom je moja mama zapisala nekada davno recept), t.j. krem brule (za sve koji pate od fensi dozivljaja dok oblizuju kasicicu. :zkez:). :kolac:

Baš ovakav,u istim posudicama,plitke,male,a ukus fantastičan.Ne mogu se prejesti od te količine z:shock:,ali zato uvek idem opet.

Slaba sam i na jednu krempitu,ovu:

suti_13.jpg

A njih sama pravim;Sacher,i ponekad navalim na domaću lenju pitu od jabuka.z:)

Ništa nije preslatko,čak bi mnogi rekli da je nedovoljno slatko.

Vidi se da još nisam doručkovala,raspisah se.z:lol:

Jaoj, jaoj... :heart: ja sam sladokusac :rumenko: Moze sta ne volim? :prstic:
Ne volim karamel, alvu, zele, ratluk, sampite, secernu vunu, svilene bombone, ma bombone uopste, mancmelou,...

Slatkise obozavam ali ne volim da je preslatko. Omiljena mi je Saher torta (ali domaca, bez truneke brasna, sa min. 600 gr cokolade i domacim pkmezom od kajsija), volim tiramisu i sve ostale poslastice "za odrasle" tj. sa kafom, rumom, pijanim vocem i amaretom.
Volim kvalitetnu crnu cokoladu, marcipan i sladoled (ali ne sa ukusom cokolade).

A poslednje... jutros (vojvodjanska) cesnica Pogledajte prilog 344641 Pogledajte prilog 344642 i zadovoljna sam kako mi je uspela :) namerno sam prelila da bude socnija i dominira limun pa je izmedju suve pite i baklave.

Back