Slabo grjanje čumur i drva

Да те исправим: барометар мери ваздушни притисак и у системи грејања се не употребљава.
Знам да си мислио на термо-манометар што је уреду. Па нека слика ако то нешто помаже. Значи, сликај термо-манометар.
Pisao na brzinu.Tako je termo-manometar,jer na prvoj slici je pritisak bio na nuli,a tako nikako ne moze zagrejati sistem,a moze biti i opasno.Mozda je i sreca sto ne moye podici temperaturu na 0 bara.to sto kaze da mu je sigurnosni ventil na vrhu boce nije istina,jer je to ventil za doduvavanje vazduha u ekspanzionu bocu.mozda je sigurnosni,pored boce.Na vratima lozista Alfa plama sporeta je regulacioni tockic za regulaciju promaje i trebao bi biti,bar na 50 stepeni,sada za ovo vreme,a na minusu i 60- 65 stepeni.Ako je odzak cist i cunkovi,nema logike da ne povuce i da ugreje vodu u sistemu.nesto se cudno tu desava i stvarno bi trebao pozvati nekoga ko se razume u to.Da mu samo objasni sta treba da radi,ako je sve postavljeno kako treba.

Razumijem ja ,majstor i ostalo nije problem al ne shvatam ,postavio sam slike
U lozistu cumur gori do pola nasuto ,temparatura ni 30 ,pa da sam papira metno bilo bi vise tempararure ,to je meni neki generalni problem i krivo mi sto to ne mogu da shvatim

Prilozi

• 20191227_154557.jpg
    20191227_154557.jpg
    37,9 KB · Pregleda: 24
  • 20191227_154543.jpg
    20191227_154543.jpg
    42,6 KB · Pregleda: 24
И шта се десило?
Ако се ништа није десило, најпре прочитај коментар бр.: 4 и одмах позови мајстора који ти монтирао грејање или другог ко се разуме у грејање, да прегледа и установи грешке које постоје у систему.
То са мајстором мораш одмах па нека кошта колико кошта. Пази, ако хоћеш да прогураш зиму у топлом, мораш то и да платиш. Зима се захуктала, температуре падају а ти само губиш време, па ти сад' види шта ти је радити.
Твоје приче о безвезном плаћању мајстора, скупоћи грејања, недовољна изолација објекта, инсистирању да се на Форуму реши твој проблем, ..........су само заваравање.
ПС: не грејеш се ти на ћумур већ на угаљ и дрва! Нико се на ћумур није огрејао осим продаваца кестења на мангалима преко зиме.

Kakve je izolacija kuce
Drva moraju bit suva, znaci najmanje godinu dana da odstoje
Mi imamo pec plamen, lozim samo drva, temperatura 40 st
Imam i radijatore, u stanu je 25 st,
Lozimo samo drva stara jednu godinu i vise, 5 kubika drva za cjelu grejnu sezonu
Kuca je prizemna, 65 kvadrata, izolacija na tavanu, dva, a negdje i trisloja tervola, fasada 10 cm stiropora.
Udnevnoj i hodniku drzimo zatvorene radijatore, bojler takode grijemo sa tim
Mi za cjelu grejnu sezonu imamo samo jedna kolica pepela, jednom sedmicno cistimo pepelnicu
Nocu nema potrebe da lozimo, jer nebi mogli spavat od vrucine jer tad temperatura padne na 22 st, ako je bas hladno na 20 st.
Prijatelje ,pišes da si iskljucio neke radijatore,
Ovako ,ja sam mislio da isključim jedan radijator u jednoj sobi da vidim imal koristi
E sad mi pojasni trebam li samo zavrnuti ventil,ili trebam isputiti vodu iz radijatora,jer se bojim posto je u sobi puno hladna da mi se ne zaledi
I tako ,ako treba jos nešto po tom pitanju da mi pojasniš

Iskljucili radijatore, jer nam je pretoplo, a iskljucili, to jest zavrnuli u kotlovnici jer tu svaki radijator ukljucujuci i bojler mozemo da zavrnemo i odvrnemo..Ne znam kako se to zove.Posto ti zivis u kuci bez izolacije, bojim se ako zavrnes radijator da bi ti se pocela stvarat kondenzacija i bud.
Moras pogledat sve sto su ti rekli da li imas vode u sistemu.
Pec na koju se mi grijemo se zove Marina proizvodi je firma Plamen iz Hrvatske.Ona je sva od gusa.Mi imamo u vikendici njihovu pec Dora, to su fantasticne peci, sve su od gusa.Ubacis panj i miran si 5 i vise sati, al drvo mora bit suvo.

Prjatelje imam grijanje etažno ,kotao ,alfa plam,grijem4 radjatora temparatura nikad preko 40 stepeni ,u kuči hladno,
Peč i dimnjak redovno čistim,vidim da kotao radi i drva gore čumur ali radijatori gotvo hladni
Sstem je otvoreni sa posudo, na tavanu
Pa mislim dali ima smisla u jednoj sobi zatvoriti radijator i koja je procedura ,posljedice i koristi

imam sporet smederevac 9 slabo gori i greje sve sam zivo uradio oko njega redovno cistio i odzak stavio 4 metara cunak u njemu opet isto dimnjjak odlicno vuce ali sporet isto onako po svom tera i blago se oseca blagi miris iz njega sta treba da uradim da bi goreo dobro unapred hvala

Back