aeolus
Primećen član
- Poruka
- 644
Kupiš lepo offline UPS za komp i rešen problem...uvek imaš 220V!
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
To pricam ..samo trafo je resenje.Mi smo se rodili kad su postavili taj stubni trafo.Verujem da bi to mnogo pomoglo. Naša trafostanica je stara i pomalo udaljena od nas, mi smo negde 30-a kuća po redu. Spolja izgleda kao zidana trošna šupa. Najiskrenije, samo sam jednu trafostanicu videla koja slično loše izgleda spolja, ali naša ipak gore izgleda, sa odstojanjem. Ima oko 50 godina sigurno, a izgradilo se toliko kuća, naselje se promenilo potpuno!
Uz to snabdeva potrošače na području većem od jedne autobuske stanice, možda čak i dve (ne znam tačno). Kad malo zađem u jedno novije naselje, tamo ima po dve stubne trafostanice na području jedne autobuske stanice...
šta sve moram da zapažam...![]()
Sam izgled zgrade nema uticaja! Transformator može biti i napolju - sasvim je svejedno.Naša trafostanica je stara i pomalo udaljena od nas, mi smo negde 30-a kuća po redu. Spolja izgleda kao zidana trošna šupa.
Sam izgled zgrade nema uticaja! Transformator može biti i napolju - sasvim je svejedno.
Problem je što je daljina velika! Procenjujem da udaljenost nije manja od 300 m a to je ogromna udaljenost kada skoro svi imaju šporete, bojlere i grejanje na struju. Provodnici (ili kablovi) ne mogu biti poput bureta - postoji ograničenje kakvi mogu biti.
Promena transformatora u trafostanici (postavljanje veće snage) vrlo je jednostavno ali nije rešenje!
Dobro si primetila da u susednom naselju manju površinu opslužuju dve trafostanice. U tome je osnovni problem! Morale bi se izgraditi nove trafostanice da bi se problem rešio.
Kupiš lepo offline UPS za komp i rešen problem...uvek imaš 220V!
Trafostanica je u susednoj ulici, mi smo udaljeni oko 275 metara od nje, a snabdeva područje do najmanje 425 metara udaljenosti od nje (možda i mnogo više ako snabdeva našu ulicu i u drugom pravcu od raskrsnice).
Da li taj ups sigurno ispravlja treperenje napona kad komšija radi sa zavarivačem?
Svejedno 275 ili 250 ili 300 - daleko je to kod velikih opterećenja! Znači samo izgradnja novih trafostanica a to je papreno.Trafostanica je u susednoj ulici, mi smo udaljeni oko 275 metara od nje, a snabdeva područje do najmanje 425 metara udaljenosti od nje (možda i mnogo više ako snabdeva našu ulicu i u drugom pravcu od raskrsnice).
do tad na buvljak pa kupuj stare dobre stabilizatore.E pa hvala momci, dobro je ako taj ups može bar kompjuteru da pomogne.
Druga elektronika (televizor, dvd, veš mašina, mašina za sudove, rerna, frižider/zamrzivač, ko zna šta sve još...) valjda će izdržati do nekog rešenja, kažu 2015. dolaze novi distributeri struje pa će valjda oni da nude i kvalitetniju struju, pa makar i po većim cenama... mada valjda ćemo imati od čega da plaćamo struju kako je krenulo...![]()
UPS može da pomogne i za tv, dvd, radio i ostalu elektroniku. Treba samo da ima dovoljnu snagu. (Nisam kupovao ali mislim da nije neka razlika u ceni - ipak je sve zajedno mala snaga.)Druga elektronika (televizor, dvd,
Ne mora biti isključivo od zavarivanja. Kod tako duge mreže svako uključenje nekog većeg prijemnika (bojler, šporet, grejanje) prouzrokuje klecanje napona.Bila sam kod komšinice 7-8. kuća od kraja našeg "konzuma" kako kažuOno je užas kakav je napon kod nje, čkiljavo svetlo jedva sija, stalno kleca, žmirka napon, užas! Čak možda to stalno žmirkanje nije od zavarivača nego ko zna, od opterećenja, a možda je i pokvaren trafo ko zna. Stvarno je mnogo loše kod nas izrađena ta distributivna mreža, mada kad vidim šta DiplomiraniDuduk kaže koliko košta trafo, malo mi je razumljivo da su štedeli pri izradi...
Stare veš mašine bez elektronike mogu da rade sa znatno sniženim naponom. Nove su osetljivije. Ako imaš staru veš mašinu ne bi trebalo da ti pravi probleme.Ma samo da može da mi radi veš mašina i da nije ugrožena elektronika i već je dobro što se toga tiče...![]()
Stare veš mašine bez elektronike mogu da rade sa znatno sniženim naponom. Nove su osetljivije. Ako imaš staru veš mašinu ne bi trebalo da ti pravi probleme.
@unit -Ala si nalupetao ovde.Pa ko ima da da u današnje vreme 1000-1500 evra za trafostanicu koja nije njegova i neće nikada biti njegova.Pa sutra se selim u drugi deo grada ili drugi grad i tamo hajde jovo nanovo.EPS-u se plaća struja i EPS to mora da uradi.
@unit -Ala si nalupetao ovde.Pa ko ima da da u današnje vreme 1000-1500 evra za trafostanicu koja nije njegova i neće nikada biti njegova.Pa sutra se selim u drugi deo grada ili drugi grad i tamo hajde jovo nanovo.EPS-u se plaća struja i EPS to mora da uradi.
Probao bih da te naucim kako da razmisljas konstruktivno, ali ne pokazujes volju da nesto naucis i pri tome si nekulturan, pa ne bih da gubim vreme s tobom. Stavise ne bih da te naucim bilo sta sto bi ti, takav, iskoristio da varas druge.