Kaca 965

Zainteresovan član
Poruka
481
Ne znam da li postoji ova tema ali ja nisam mogla da je trazim... izvinjavam se :rumenko:

Da li se original program za skajp placa? Pod original podrazumevam program skinut sa sajta http://skype.com .

Ovo pitam zato sto sam videla i free verziju pa me je onda to navelo na rzmisljanje : ako ima free onda mora da ima i ono NE free :per: ...

O Boze evo sad odem na sajt i vidim da ima raznih vrsta ..
Mozete uzeti free ali samo mozete koristiti video pozive , razgovore, i chat, a ko zeli da zove mobilne i fiksne telefone preko skype-a i jos mnogo toga ima razne tarife..

Pa to. Program je besplatan. A ti ako oćeš da se liksuziraš pa da zoveš na fixni i mobilni, onda kupiš kredit za to, kao i kod svih koji ti nude tu vrstu usluge.

Pa to. Program je besplatan. A ti ako oćeš da se liksuziraš pa da zoveš na fixni i mobilni, onda kupiš kredit za to, kao i kod svih koji ti nude tu vrstu usluge.

upravo to... u svakom slucaju hvala

mozda nekom ovo sto smo sad napisali bude od pomoci

ako jos neko ima nesto da doda o skype-u nek izvoli.. :)

Pošto su skoro svi od ovih koje imam prešli na to njesra, morala sam i ja da ga instaliram
Kako? i dal' uopšte mogu? da pogasim sve one kretenske opcije za mobilni telefon, kameru,mikrofon i kakve sve još gluposti se vrte sve vreme?
Znači treba mi za chat i ništa drugo.
I jel mogu da sklonim ovo
untitled.jpg

Možeš, al' pitanje je kako hoćeš da skloniš.​
Da l' totalno iz mozile, ili samo sa navigation toolbara?

Desni klik mišem na prazan prostor toolbara.
Cusomize...
Prevuci ikonicu skypa u novootvoreni prozor.
Zatvori "Customize toolbar".
Na taj način ćeš samo ukloniti ikonicu skypa sa navigation toolbara.

Tools>add-ons
Na listi nadji skype ekstenziju za Firefox
Klik na uninstal
Restartuj lisicu.
Tako ćeš zaustaviti linkovanje telefonskih brojeva

Za totalno uklanjanje skype-a iz mozile moraš uz uninstal add-onsa i ručno ukloniti folder sa dodacima za skype.

Sve dok iz kompa zoves druge kompove - sasvim besplatno. Pa ako umesas telefone u jednacinu, e tu pocinje i naplata.
Почиње наплата, АЛИ по много повољнијим тарифама него када би звали са фиксног или мобилног. ;)

Почиње наплата, АЛИ по много повољнијим тарифама него када би звали са фиксног или мобилног. ;)

Sasvim tacno.
Mada su i obicne tarife telefoniranja pojeftinile. Mislim da sa zemljama u okruzenju fiksni poziv ne kosta vise od 16,6 dinara minut, a ima i jeftinijih.

Ima .. Hrvatsku je i manje od 10 din minut... Ja koristim maximalno Skype jer je profi program, i Skype In i Skype Out, a Vama koji kukate na njega i koristite MSN, toplo preporucujem da skinete MSN sa racunara :)

Sve dok iz kompa zoves druge kompove - sasvim besplatno. Pa ako umesas telefone u jednacinu, e tu pocinje i naplata.
Pa onda mu dođe da to služi za telefoniranje...
E pa ja ne telefoniram tim putem tako da mi to uopšte ni ne treba

Možeš, al' pitanje je kako hoćeš da skloniš.

Da l' totalno iz mozile, ili samo sa navigation toolbara?

Desni klik mišem na prazan prostor toolbara.
Cusomize...
Prevuci ikonicu skypa u novootvoreni prozor.
Zatvori "Customize toolbar".
Na taj način ćeš samo ukloniti ikonicu skypa sa navigation toolbara.

Tools>add-ons
Na listi nadji skype ekstenziju za Firefox
Klik na uninstal
Restartuj lisicu.
Tako ćeš zaustaviti linkovanje telefonskih brojeva

Za totalno uklanjanje skype-a iz mozile moraš uz uninstal add-onsa i ručno ukloniti folder sa dodacima za skype.

Hoću da je sklonim zauvek.
Ovo nisam baš najbolje razumela...Nemam nikakve brojeve

Jel to podrazumeva sve one gluposti vezane za telefoniranje,kamere, itd?
U suštini, nemam pojma ni koji ga moj uopšte i držim instaliranog zbog dvoje ljudi.Extra je glup, a čak mislim da mi usporava net podosta...

Pa onda mu dođe da to služi za telefoniranje...
E pa ja ne telefoniram tim putem tako da mi to uopšte ni ne treba
Pa tako si je instaliralamogla si pri instalaciji pola od toga da izbaciš, tj da instaliraš bez toga

Hoću da je sklonim zauvek.
Ovo nisam baš najbolje razumela...Nemam nikakve brojeve

Jel to podrazumeva sve one gluposti vezane za telefoniranje,kamere, itd?
Nije ni važno ako nisi razumela, tako je samo izbacuješ iz mozille.
Mogu samo da proguglam po netu da vidim koji tačno folder iz c/program files/mozilla firefox/extensions tačno treba da se obriše nakon unistala add-ons-a i pre ponovnog podizanja mozille, jer nemam instaliran skype.

U suštini, nemam pojma ni koji ga moj uopšte i držim instaliranog zbog dvoje ljudi.Extra je glup, a čak mislim da mi usporava net podosta...

I meni se učinilo da mi usporava net, a mrzilo me da puno čačkam podešavanja.
Pošto ga ni ja nisam puno koristio, lakše mi je bilo da je unistališem.
Ne mislim da je program glup (mnogo je bolji od MSN-a)... jednostavno mi trenutno nije potreban.

PS
Huh, namuči me sa boldovanjem i farbanjem teksta.
... jedva izcitirah post :lol:

Poslednja izmena:
Ma i ja ću da sklonim tu glupost... Ionako tih par ljudi zbog kojih ga i držim skoro nikad nisu (valjda stvarno) onlajn...
Mesindžer mi se sviđa jer mogu da ubacujem i moje gifove (obožavam ih :zaljubljena:). Doduše možda ta opcija postoji i na skype-u, ali ja nisam uspela da je provalim.
Mislim da je ICQ bio najbolji.I pored toga što nije bila opcija da ubacim moje sličice, oduševljavali su me oni njihovi smajliji - barem oni od pre 3-4 godine. Ne znam kako sad izgleda...

Ma i ja ću da sklonim tu glupost... Ionako tih par ljudi zbog kojih ga i držim skoro nikad nisu (valjda stvarno) onlajn...
Sasvim dovoljan razlog za unistal
Mesindžer mi se sviđa jer mogu da ubacujem i moje gifove (obožavam ih :zaljubljena:). Doduše možda ta opcija postoji i na skype-u, ali ja nisam uspela da je provalim.
Ne postoji, osim ako mu ne dodaš neki od "Skype extras-a".
Al' ne bih preporučivao da to radiš.
Jedan je to ubacivao, pa je poremetio sva internet podešavanja, :lol:
.

Mislim da je ICQ bio najbolji.I pored toga što nije bila opcija da ubacim moje sličice, oduševljavali su me oni njihovi smajliji - barem oni od pre 3-4 godine. Ne znam kako sad izgleda...

Lakoca koriscenja MSN-a ima neke iznenadjujuce posledice. Mozda najznacajnija je - MSN uopste ne sifruje komunikaciju. To je kao da pricas sa nekim na telefon - ali drzis megafon na sred Terazija i svi cuju sta pricas (a cuju i onog drugog). Velika mana je, to sto je od Microsofta - sto znaci da je podlezno rupama i greskama.

Skype je, za razliku od MSN-a, morao da se kvalitetom izbori za popularnost, sto je svakako dobro. I naravno - razgovori se sifruju, ne moze da zaviri ko hoce kad hoce koliko hoce.

Lakoca koriscenja MSN-a ima neke iznenadjujuce posledice. Mozda najznacajnija je - MSN uopste ne sifruje komunikaciju. To je kao da pricas sa nekim na telefon - ali drzis megafon na sred Terazija i svi cuju sta pricas (a cuju i onog drugog). Velika mana je, to sto je od Microsofta - sto znaci da je podlezno rupama i greskama.
Da nema Facebooka bez ikakve konkurencije bi odneo prvo mesto po pitanju manjka sigurnosti i privatnosti.
Skype je, za razliku od MSN-a, morao da se kvalitetom izbori za popularnost, sto je svakako dobro. I naravno - razgovori se sifruju, ne moze da zaviri ko hoce kad hoce koliko hoce.
Sve je to poznato i ok, al' mi nije jasno kada sve to znaš. Zašto onda MSN a ne Skype :think:

UakjO.png

Back