Skupstinska kafana

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
dobijem ja reputaciju sa sledecom porukom

Poslednje primljene reputacije (1171158 ukupno poena)

1.
05.09.2011. 14:01
ivan_andj
Tema: Nova halucinacija i ...

Царе, ако си гутач фалуса, нађи неког другог...

nije vazno o cemu je bila diskusija, ali ovaj nacin, taj stil, taj umni napor da sastavi uvredu...zao mi je decka
Ma bre, pacenici sve to, veze blage nemaju, samo nekog da provociraju.

Земунци, јесте ли видели пре једно 20-ак минута неке летеће објекте, наранџасте светлости?

Полетали су с Ратног острва (тако је мени бар изгледало), били су бржи од балона али спорији од авиона, и сва четири одлетоше на север.

Е сад да не посмислите како имплицирам на НЛО (мада ништа није немогуће), чисто ме занима какав сам то догађај пропустила?

ja sam nesto slicno viseo pre par godina, popodne, islo je uvis pod uglom oko 45 stepeni. dve svetlosti, ko kugle

schwartze garde

sg-052.png

SEĆANJE
LASLOVO 04.09.1991.

MARKOVIĆ DUŠAN - poginuo u bitci za Laslovo
CVETKOVIĆ SRĐAN - poginuo u bitci za Laslovo
LAVADINOVIĆ MIRKO - poginuo u bitci za Laslovo
JOCIĆ SLOBODAN - poginuo u bitci za Laslovo

Laslovo je napadano vise puta, u napadu 04.09.1991. poginula su 4 borca SDG. Laslovo je bilo glavno ustaško uporište. Trebalo je razminirati puteve, štititi tenkove JNA, pripremiti stanovništvo okolnih mesta za odbranu. Laslovo je konačno oslobođeno u bitci 24.11.1991. koja je trajala neprekidno dva dana.

Hrišćani koji se ni u najvećim mukama nisu odrekli vere, proglašavani su zbog svoje žrtve velikomučenicima i mučenicima, i njihove glave su ovenčane svetačkim oreolima na ikonama.
Srpska dobrovoljačka garda ima dva velikomučenika: Dušana Markovića iz Beograda i Srđana Cvetkovića iz Leskovca.
"Samo su njihove rane svedočile šta su sve pretrpeli od ustaških zlikovaca. Kada sam ih ugledao, iz svake rane je odjekivao jauk!" rekao je tada komandant Željko Ražnatović ARKAN.
U bitci za Laslovo pali su živi neprijatelju u ruke. Odveli su ih u kafić "Tea" i satima mučili. Ostali su tragovi. Mrtva usta ne govore, ali rane na telu su bile vrlo rečite.

"04. septembra 1991. je poginuo moj sin. Da su ga bar ubili kao čoveka, nego su ga mučili, ranjenog, deset i po sati. Hvalile su se zveri po Osjeku... Kad smo ga sahranjivali u Jajincima, nisam dozvolio ženama da nariču... Sanjam ga sada često, uvek onakvog kakav je bio za života: snažan, razvijen, sportista, karatista..." seća se otac Dušana Markovića.
Možda će neko od zlikovaca jednoga dana progovoriti šta se odigralo u kafiću i tako će se ova priča o stradanju dvojice mladih ljudi upotpuniti!
Ispoljen je najveći sadizam. Čupali su im nokte, otsecali prste, zabijali su im kame u telo toliko puta da se ubodi nisu mogli izbrojati. Palili su im lica brenerom, vadili oči...
Najstrašnije se završilo, ali patološki zlikovci ni mrtve gardiste nisu hteli da predaju komandantu. Mrtve očne šupljine i nemi vapaj otvorenih usta je čekao na smiraj.. Posle dužih pregovora zamenjeni su za četiri žive časne sestre.
Svojim mukama ostaće zauvek u sećanju srpskog naroda, za čiju su slobodu živote i mladost položili.
Svevišnji je, verujemo, podario rajsko naselje njihovim mučeničkim dušama.

[/IMG]

Упокој им душе Боже

Зашто је овде скинута фотографија?????

»Ја син српскоГ народа,
заклињем се својом чашћу да у Први шумадијски
народноослободилачки партизански одред ступам
с чврстом одлуком да се борим против
фашистичких окупатора и њеГових слуГу.
Обавезујем се да у тој борби нећу жалити
своје снаГе ни своГа живота, да ћу чувати
жељезну дисциплину одреда, да ћу без поГовора
извршавати наређења својих старешина и
сносити последице кршења дисциплине и
неизвршења дужности бораца за народна права
и слободу«

ТЕКСТ ЗАКЛЕТВЕ БОРАЦА
1. ШУМАДИЈСКОГ НОП ОДРЕДА:

Ако је било забуне у вези мог потписа... :mrgreen:

Како сте провели суботње вече? Ја сам мало пресис'о па сад муку мучим хехехе...
'
Влајко јел имаш неки линк којим могу да потврдим ово кроз иторијску грађу?

ИМА свега, али зна се шта је Сурбел - Бог Сунца по коме су Срби добили име. Све остало је изведено од тога. :cool:

Не могу да присвојим оно што припада свима нама од искона, само сам хтела да се оградим од тих корисника. :)

Сурбел, тј. ја, под тим ником пишем само на Крсти, за остале форуме користим сасвим различита имена. Ето, да знате. :)

Који ти је на фејсу ,мој је Миле Бајшев :*

'
Влајко јел имаш неки линк којим могу да потврдим ово кроз иторијску грађу?
http://www.znaci.net/00001/197_1.pdf
Наравно... :)

Прочитао сам заклетву у новинама аранђеловачког СУБНОР-а, а на нету нисам могао да нађем док нисам укуцао текст на ћирилици... :eek:

Ај сад нек ми неко кажe да су четници уствари националистички покрет... :lol: :hahaha:

Poslednja izmena:
dobijem ja reputaciju sa sledecom porukom
Poslednje primljene reputacije (1171158 ukupno poena)

1.
05.09.2011. 14:01
ivan_andj
Tema: Nova halucinacija i ...

Царе, ако си гутач фалуса, нађи неког другог...

nije vazno o cemu je bila diskusija, ali ovaj nacin, taj stil, taj umni napor da sastavi uvredu...zao mi je decka

Хахахаха... е ал'мораш признати да је оригинално! :D

Зашто је овде скинута фотографија?????

И ја се питам... ако је неком сметала, могао је да је стави у споилер.

Мислим, ајде с целог нета да поскидамо фотографије српских жртава јер постоји неко ко то не може да гледа... :roll:

sto se slike tice, ja se secam kao danas. sanduk je otvoren u kapeli, mislim, cak je deo te scene bio na dnevniku

sta reci o nasim zrtvama? vazno je da mi znamo.

neki moji su posle bili na tom delu fronta. ali ovde pisati...kao da dajes natasi kandic materijal direktno u ruke, a verujem da bi jos nafiilovala. uglavnom svasta je bilo tamo.

sto se slike tice, ja se secam kao danas. sanduk je otvoren u kapeli, mislim, cak je deo te scene bio na dnevniku

sta reci o nasim zrtvama? vazno je da mi znamo.

neki moji su posle bili na tom delu fronta. ali ovde pisati...kao da dajes natasi kandic materijal direktno u ruke, a verujem da bi jos nafiilovala. uglavnom svasta je bilo tamo.

Јесте важно да ми знамо али није довољно, то треба цео свет да види.

Оне треба да боду очи онима који су на било који начин помогли српском непријатељу, и стално да их подсећа да је ту део, ако не и сва кривица и њихова!. :evil:
Те слике треба да их прогањају у сновима и на крају, ако је остало имало човечности и савести у њима, да их подстакну да признају своју кривицу, а нас да им судимо за то.

На крају, те слике треба да служе и нама да их не заборавимо, нарочито у ово доба константног натурања неког новог братства и јединства и регионалног и светског уједињавања, и обећавања лепшег нам живота одрекнемо ли се својих корена и прошлости. :evil:

Pa šta znam ivan je okej lik, nisam ovo očekivao od njega... al' šta je tu je... je si li prijavio?

ne bre. sto bi

ja prijavim one sto bezobrazno, visekratno vredjaju i provociraju, ne mora bas mene. dodju na neku nasu temu i trt trt. njih ne zalim

sa ovim sa razmenio par postova u vise navrata, da vidim nesto, da procitam nesto. ali...da ga bas ne ocrnim do kraja. svako ima pravo da u nesto veruje i da u nesto ne veruje. ako gresi, obice mu se o glavu

ovo sam objavio zato sto takve stvari skoro nikada ne dozivim, pa nisam naviknut

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back